Jag är Inte Med En medelålderskris, jag Bara Leva Mitt Bästa Liv

Igår var jag på en mamma-och-mig-klass med mina barn när en äldre mamma gick med min grupp i början av 30-talet-åldern vänner som diskuterar helgen. När någon nämnde en 30-års fest hon skulle vara närvarande, den äldre mamma tog ett djupt andetag.

"Ni är så unga," sade hon, halvt leende. "Jag är en sådan gammal dam," hon skämtade.

Klart hon inte var en gammal dam, men hon var definitivt förbi 40, och jag kände mig lite dålig. Här var vi, på vår sida, fortfarande ung och har kul, och det var hon, gör äldre grejer med äldre människor.

Utom att det inte går längre. Det var åtta år sedan. Och nu är jag här, på andra sidan 40, titta på baby-faced moms promenad deras spädbarn ner trottoarer och ladda in dem i bilstolarna. Veckor blev till månader som blev till år, och jag kan se tiden på mitt ansikte, i linjer som du behöver inte nöja dig när jag är klar leende och i silver rötter i mitt hår. Det är barn som är tillräckligt gamla för att hjälpa sig själva och nya smärtor i min rygg när jag står. Men jag har något att säga alla de galna barnen ute.

Don ' t feel bad för mig. Jag har mer kul än vad du är. Och något "crazy" eller "det" jag vet att du är frestad att kalla en medelålderskris, bara stänga av den, eftersom det inte är det alls. Nu låt mig berätta en historia.

Jag vände 9 den dag min far, Barry, kom hem med en 10-liters hatt. Vi bodde i Staten Island, New York-stadsdelen som är känd för sin soptipp och italiensk mat. Och min far, en Brooklyn-född tuff kille, plötsligt lyssnade på country-musik. Hans bil var fylld med Johnny Cash band. Han handlas hans velour Fila jumpsuits för cowboy-shirts med massor av snaps och mönster. Han bar stora bälte spännen, och nu var han sporting att enorma hat överallt. Hela kvarteret plötsligt kallade honom Buffalo Barry, och vi alla hade en del goda skratt över vad som uppenbarligen var hans medelålderskris.

Snabbspolning ett gäng år. För några år sedan, började jag lyssna på hip-hop musik och jag återupptäckte en kärlek av grunge också. Runt samma tid, på kanten av 39, bestämde jag mig för att få den tatuering jag har alltid velat. Jag fick några av dem, och jag började bära muskel tröjor för att visa dem. Mina shorts blev lite kortare på sommaren som jag blev trött på att dölja mitt "mamma benen" och jag började bära högklackat igen eftersom jag inte längre bar på en bebis på höften. Jag har hyrt en cabriolet (vi kallar det pappas bil), där jag kör ner motorvägar sprängning hip-hop musik i mina korta shorts och högklackat. Jag har slutat tala med några människor som inte gör mig glad, och jag började göra mer planer med vänner för utekvällar.

Inget av det var ett rop på hjälp. Mitt yngre jag skulle ha kallat det en medelålderskris, och även min mamma frågade om allt var okej. Men det är så mycket enklare än så. Jag ville bara göra dessa saker. Inte för att jag blev äldre eller var uttråkad eller avkänning min egen dödlighet — jag ville bara.

Om du har tur, blir medelålders ger dig lite mer klarhet . Känner du fortfarande ung men inser att det finns ingen mening i att inte göra saker som gör dig genuint glad. Du bryr dig lite mindre om vad andra tycker, sluta gå till saker bara för att du är inbjuden, och sluta försöka vara vänner med folk som inte är värda din tid. Du vet att du har massor av livet framåt, men du inser att det inte är för evigt. När jag tänker tillbaka till när jag var 9 år gammal, jag ser att min far var bara att göra vad han kände det som gör, inte på grund av sin ålder eller i trots av det.

När du når en punkt där du börjar att släppa taget om vad folk tycker och sluta göra tid för giftiga människor och saker som inte är värt det, det är då den riktiga festen börjar. Så tycker inte illa om mig för att jag bara komma igång.

Och oavsett vad du gör, vänligen ring inte alla nya roliga jag har en medelålderskris.

Faktiskt, kalla det vad du vill. Jag kunde inte bry sig mindre!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar