Jag är En Smink-Gratis Morsan

Den andra dagen, min son, i perfekt 3-åriga mode, var efter mig runt huset så jag gjorde det och det. Plötsligt brast han ut med: "Mamma, glöm inte att måla läpparna igen, OK?"

"Vad?" Frågade jag.

"Du vet när vi gick till Mors Dag på Grandma' s hus, och du målade dina läppar i rött? Behöver inte göra det igen."

Jag skrattade. Det var roligt att han plötsligt tänkt på, och som han beskrev mitt läppstift klädd som "painting". Att känna honom, han måste ha bokstavligen trodde att jag hade gått in i vårt röriga hantverk burk, öppnade en burk röd färg, och använde en pensel att måla mina läppar. Hur mycket konstigt. Och rörigt för!

Han gillade inte det eftersom han är ett riktigt knåpgöra 3-åring som inte gillar det om jag klippa hans bagel i halvor i stället för kvartal. Han föraktar förändring av något slag — det är mycket oroande och helt udda.

Men vad vår lilla konversation fick mig att inse är att han aldrig, någonsin ser mig i smink. Han vet inte ens vad det är.

Jag vet inte riktigt tro på mig själv som en "no makeup mamma", men jag antar att jag helt är. Jag menar, till och med innan barn var jag aldrig en tjej att bära en ton av smink. Jag har blivit välsignad med ganska tydliga hud, och jag har alltid trott att lägga till något som stiftelsen skulle bara röra upp. I min pre-kid liv, när jag undervisade i engelska vid ett universitet, att jag skulle kasta på lite lätt mascara och läppstift, men även det var inkonsekvent. Och ärligt, jag var bara gör det för att jag var 25 och ville ha något att göra mig mer som en vuxen-upp till mina studenter.

Jag är inte säker på att jag någonsin fått tidigare skede när du först prova makeup på en tween eller tonåring, och det känns som att du spelar dress-up.

Nu när jag är mamma på heltid och en på deltid arbete-at-home-mamma, det är verkligen ingen mening i att tillämpa makeup, som, någonsin. Jag bara bära det för speciella tillfällen, som uppriktigt sagt inträffar sällan i dessa dagar. (Jag är nästan alltid ha den på när jag delta i ett evenemang på min äldre son är i skolan, men det är för att även om jag är 38 och har en 9-årig, jag känner mig alltid som ett litet barn när jag går in på sin skola, och smink får mig att känna som jag kan posera som en vuxen för ett par timmar.)

Resten av tiden, jag bor i yoga byxor, mjuk T-shirts och tröjor. En bra dag är när jag har tagit en dusch, mitt hår är nere istället för på en messy bun, och jag har lagt på ett helt nytt par yoga byxor.

Det spelar ingen roll om jag är hemma eller ute. Jag presenterar mig själv på detta sätt på utflykter till biblioteket och resor till CVS eller livsmedelsbutik. Jag ser mammor ibland — i parken, på efter skolan pickup — som är gjort upp fint, håret blåst och vacker, klädd i jeans och boots, en knapp-upp tröja eller kofta. Jag tror att de ser bra ut, och jag ska erkänna att lite av avund sparkar i när jag ser dem. Men min fråga till dem är: "Hur i hela friden kan du hantera det?"

Verkligen, jag vill veta. Jag kan knappt göra mig lunch och sitta ner och äta den. Men att äta är en prioritet så måste jag göra det. Så det är att föda mina barn, kissa och bajsa, och att klä på sig. Jag dusch eftersom jag verkligen inte kan vara en del av samhället i övrigt (men jag absolut inte har tid att göra det varje dag). Motion är också en prioriterad fråga — utan min dagliga dos av endorfiner, jag skulle gå nutso. Jag kan inte riktigt ta itu med ett smutsigt hus, så jag tenderar till det också.

I grund och botten, mitt liv är så jäkla full och upptagen att jag måste prioritera stor tid att bära smink och pyssla om mitt utseende är mycket låg på listan — så låg att det nästan aldrig gör det på listan alls. Jag antar att om jag brydde mig om att göra mig själv så mycket som jag bryr mig om rena toaletter, då skulle jag fan göra det till en prioritet. Och jag kanske borde.

Min man tycker att jag är sexig oavsett hur jag ser ut (välsigna hans hjärta), men jag undrar om det på något sätt att bära smink oftare skulle lägga lite livlighet eller känsla i mitt liv. Jag undrar om jag skulle vara spunkier, lite roligare. Skulle mitt liv vara mer intressant? Skulle det kännas mindre som allt kretsade kring mina barn om jag tog mer tid att försköna?

Jag har en känsla av att mitt fokus på mitt utseende kommer tillbaka lite när mina barn blir äldre. Det kommer att finnas fler möjligheter för att gå ut och klä upp sig. Jag ska ha mer tid att duscha, titta i spegeln och applicera lite mascara utan ett litet barn försöker klättra upp på diskbänken och plocka min "pensel" ur min hand.

Men för nu, jag en gratis makeup mamma . Det fungerar för mig. Och mina barn — särskilt påstridig lilla 3-år-gamla — inte verkar tänka på.

ADVERT

Lägg till din kommentar