Jag är Aldrig Med Barn — Och Det är En Bra Sak!

Ända sedan jag var ett barn själv, jag har hållit en övertygelse om att jag inte vill ha barn. Jag hittade baby dolls läskiga och verkliga barn irriterande. När jag berättade för mina föräldrar om detta, skulle de säga, "Du kommer ändra dig." Men vid 25 års ålder, jag har fortfarande inte.

Barn får aldrig överklagas till mig på det sättet de gör för många. Jag älskar djur men mänskliga spädbarn verkar bara som små, skrika, bajsa utlänningar till mig. Jag har också läst tillräckligt föräldraskap artiklarna för att förstå stress av barnuppfostran, för att inte tala om graviditet och förlossning — allt för att skapa en människa som kanske inte ens växa upp som du vill. Det verkar som att för stor chansning.

På toppen av det, jag skulle inte göra en bra förälder. Jag hatar att vara i tacksamhetsskuld till andra. Jag är lättad över att säga adjö till vänner efter hosting dem för helger. Helvete, jag harmades över mitt husdjur gerbiler för att köra på med sina hjul på natten. Kalla det själviskt, men jag trivs mindre frihet att göra vad jag vill när jag vill, och utökade överträdelser på min ensam tid störa min inre frid och produktivitet. Jag brinner för min karriär, arbetar kvällar, nätter och helger, och jag vakta och vårda min tid för att arbeta. Man kan säga att det är min baby — förutom att det inte bajs eller gråta.

Min brist på intresse för barn inte stoppa människor från förutsatt att jag bara måste älska barn, men. I informella samtal, vänner har ställt frågor som "Vad vill du att döpa ditt barn?" och "Hur många barn vill du ha?" Det är ofta en titt i chock på deras ansikten när jag säger "zero." Och föräldrar vars barn stirra på mig eller invadera mitt personliga utrymme på kollektivtrafik leende medvetet som om jag borde känna sig välsignad av touch av sina groddar ridit händer. Jag tvivlar på att jag skulle hållas för att dessa förväntningar, om jag var en man.

Jag skulle hoppas att ingen av de män jag hittills verkar under antagandet att alla kvinnor instinktivt som barn. I det förflutna, som jag inte ens tänka på min brist på lust för barn en faktor när beslut fattas som hittills. Jag tänkte att jag kanske skulle ändra mig eller min partner skulle, och vi skulle nog inte länge nog för att ha den diskussionen i första hand. Men nu, efter flera vänners relationer har fått på tunn is på grund av oenighet om barn, jag har insett att det skulle vara ett slöseri med tid att dejta någon som vill ha barn. Jag skulle bara skjuta upp en upplösning.

Barnen är inte precis något du få upp på den första dagen, men som tur är, vissa dejtingsajter låter dig förbi denna konversation, eftersom inställningar för olika barn, eller brist på sådan ingår i profiler. Jag har ännu inte upptäckt en icke-krångligt sätt att få information tidigt på när jag träffar någon i verkliga livet, men jag kommer definitivt att komma tillbaka till dig om jag lösa detta pussel.

Det har slagit mig att, i händelse av att jag hitta en annars perfekt partner som ser barnlöshet som en deal-breaker, jag kan kompromissa. Men jag har sedan nixed som idé. Jag kunde inte offra min fysiska komfort för att tillgodose någon annans önskemål. Och även om jag skulle anta barn, igen, jag skulle inte vara en bra förälder. Det är OK — jag är bra på en massa andra saker, som att spel där någon skriker ut ett ord och du har för att sjunga låtar som inkluderar det.

Ett samtal med en vän som har en mycket svår mamma träffar den punkt hem som jag inte borde ha barn om jag verkligen vill. "Jag tror inte att hon någonsin ens ville ha barn," sade hon till mig. "Hon precis hade fått barn, eftersom det är vad människor gör. Och nu är hon avundsjuk på mig för det." Jag vill inte vara den typen av mamma som är avundsjuk på sina barn — och i mitt fall betyder det att jag inte vill vara en mamma till alla.

Förhoppningsvis, med fler och fler människor väljer att inte föröka sig, det blir tydligare att starta en familj är inte det enda sättet att leva ett meningsfullt liv. Det finns ingen brist på barn i världen, så de enda som ska ha barn är de som verkligen gillar dem — den typ av människor som älskade barnvaktsservice, som drömde om att bli lärare en dag för att inspirera nästa generation, och allt det sockersöta saker som jag beundrar men vi kommer aldrig att förhålla sig till.

Som för mig, jag har laddat upp tre gerbiler till vuxen ålder, så jag tänker att en katt bara kan vara i ordning. Jag skulle inte ha något emot att spela rollen av den coola moster, heller. Du får lämna ditt syskonbarn under dina syskon behörighet efter besök, och du kan fortfarande få arbete med katter runt. Men du kan aldrig sluta jobbet för föräldrar, och det är för att jag respekterar det jobb som jag inte tror att det är för alla. Jag vet att det inte är för mig.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar