Jag Flyttar Min Familj Ut ur Förenta Staterna, Och Här är Varför

Första gången en främling sa till mig att "komma ut ur landet," jag var i Paris. Det var min 31 födelsedag. Jag skrev ett selfie från triumfbågen på Facebook och bildtexter bilden, "Oui Paris passar mig!" Eiffeltornet stod högt och tydligt i bakgrunden, även bland låga, gråa moln. Jag var stolt över att vara det och man kunde se det på mitt ansikte – en dröm gått i uppfyllelse.

Sarah Hosseini

Senare på kvällen, medan det fortfarande surrande från min Bordeaux på middag, jag bläddrat igenom min Facebook "gillar." (Du vet att du gör det också.) Många av mina vänner ville mig väl och glad resor. Vissa gav mig rekommendationer av platser att besöka. Då mina ögon fångade en persons foto som jag aldrig sett innan. Det var en man med vitt hår och vitt skägg som skrev, "Om du gillar det så mycket, för att sedan flytta det!"

Chockad, jag kisade för att titta på kommentaren mer noggrant. Jag klickade på killen profil. Jag kände honom inte. Jag tänkte, hade han verkligen typ det? Och att en person som han inte ens vet?

Jag omgående blockerade honom och tagit bort kommentaren. Men denna främling kommentar stannade med mig och blev en föraning av vad som komma för mig, min familj och många andra multi-etniska familjer i detta land, familjer och individer som trodde att de tillhörde, bara för att upptäcka att de inte ... och kanske har de aldrig haft.

Ett par månader senare, USA kommer att nå en politisk fever pitch. Det sjudande hat och apati växer och blir alldeles uppenbart. I och med 2016, vi ville inte bara ha en kandidat som hade ogynnsamma egenskaper eller tvivelaktiga politik – vi stod inför en som var uppenbart rasistiska, främlingsfientliga och sexistiska (och skryter om att ta tag fittor). Den läskigaste delen av alla — han hade ett gäng supportrar som delade samma oroande ideologier, rädslor och hat som honom. Några av dessa anhängare visade sig som mina egna grannar, livslångt vänner, college-rumskamrater, och till och med familjemedlemmar. Det var hjärtskärande och förvirrande på samma gång.

Precis som många andra som var upprörda, jag tog till sociala medier för att luften lite av min frustration. Nästan varje gång jag delade artikeln på sociala medier kritiserar Donald Trump ' s plattform, att jag skulle få minst en commenter säger, "Om du inte gillar det, lämna då!" Jag fick också, "Om du inte gillar det, gå tillbaka till ditt land." Gå tillbaka där exakt? Jag är född här.

Jag är född i upstate New York i en familj av italienska och polska invandrare.

Sarah Hosseini

Jag är tredje generationen och mitt första språk är engelska. Jag deltog i den offentliga skolan i min hemstad i Syracuse, New York och gick bort till Charlotte, North Carolina för college.

Sarah Hosseini

Jag träffade min man på en fraternity party bland Bud Lights och spel av beer pong. (Tala om modern Amerikansk kärlekshistoria.) Han är också multi-etniska, inklusive första generationens Iranier. Han talar Persiska och är mycket kulturellt persiska. Våra döttrar, 6 och 7 år gammal, var född i North Carolina. Vårt efternamn är Hosseini, en ganska vanlig i Mellanöstern efternamn.

Sarah Hosseini

Mina barn har lärt sig att fira alla sina olika identiteter, italienska, polska, persiska och Amerikanska. Vi gillar köttbullar och hot dogs. Vi firar det Iranska nyåret och Julen.

Jag har alltid sett mig själv, min man och mina barn precis som jag gör i andra länder — en mångkulturell familj i en nation som är full av mångfald. Inte nyligen om. Istället, vi är gjorda för att plocka sidor. Tyvärr, plocka sidor är en omöjlig bedrift för dem av oss som älskar Amerika, men som också älskar vår blandade arv. I huvudsak, det känns som att det inte finns något sätt för multietnisk människor att tillhöra.

Om vi hör oss själva och hedra vår blandade kulturer, vi är inte Svensk nog och vi agerar "opatriotisk." Om vi tillhör det vita Amerika berättarteknik och anpassa oss själva på detta sätt, vi som direkt hotar och skadar de delar av oss som gör oss, oss . Vi skadar våra nära och kära. Vår historia. Det är därför vi nu fråga vårt "tillhörighet" till detta land dagligen. Det känns bara inte rätt längre.

Enligt Maya Angelou att tillhöra ingenstans är befriat. Hon skriver: "Du är bara gratis när du inser att du tillhör någon plats – du tillhör varje plats — ingen plats alls. Priset är högt. Belöningen är stor."

Hittills har jag bara kände pris. Och det är högt. Priset är hat. Priset är, "Get the fuck out i detta land tik om du inte gillar det," meddelanden i min inkorg.

Många människor, etniska eller inte, har säkert hört ol' "love it or leave it" - raden. Det är ett logiskt felslut som förutsätter att det finns bara två val när de konfronteras med olycka eller konflikt: stanna eller gå, vilket naturligtvis inte är sant. Det är alltid lönsamt alternativ i mitten av två absoluta.

Denna "love it or leave it" och "oss eller dem" mentalitet förutsätter också vi alla har den ekonomiska förmånen att drastiskt förändra våra omständigheter (dvs flytta till ett annat land) om vi är missnöjda, som många av oss inte.

Djupt ner, jag vet det bristfälliga logik är rotad i missriktad patriotism. Jag vet att dessa människor att skriva dessa saker att jag inte vet vad fan de egentligen talar om. Men om jag kan vara helt riktiga och sårbar just nu, ord fortfarande stucken. De har gjort mig orolig och orolig för min familj. Jag har kasta verkliga tårar över dessa ord. Landsmän, som jag tänkte att jag identifierade sig med hela mitt liv har berättat för mig att "ge sig av". De berättade för mig att jag inte tillhör. Det är en hemsk känsla.

En månad före valet, min man och jag satt ute på vår baksida med uteplats och dricker öl. Valet var att lära mig och jag ville ventilera. Folk höll på att bli modig med sina rasistiska ideologier. Mina grannar var hånfullt och ropade "Allahu Akbar!" till min man och mina barn när de gick ner för gatan. Barnen i klassen sa hemska saker om Muslimer till mina barn. Jag var en ångest-ridit röra. Fan, jag var i terapi för att diskutera hur dessa frågor påverkar mig.

"Om Trump vinner, som vi lämna," sa jag till min man. Och jag menade det.

Jag var inte ensam om att säga att jag skulle flytta. Många progressiva var att göra dessa djärva påståenden, främst Cher, som skämtade på Twitter om att hon skulle flytta till Jupiter . Kanske är den logiska felslut hade smittat av sig på mig. Jag kunde inte se en medelväg någonstans i USA.

"Vi älskade Italien, låt oss gå dit och äta alla underbara pizza för evigt! Eller Kanada är trevligt, låt oss gå dit. Det skulle vara en lätt flytta."

Min man rullade sina ögon förmodligen i tron att jag var dramatisk eller jag var berusad.

Visst, det fanns andra sätt att ta itu med min växande missnöje. Att kunna "bara lämna" var ett privilegium, och jag kunde gå mer aktivistiska grupper, ring för mer lagstiftare, och donera mer pengar till organisationer som arbetar med att bekämpa orättvisor, för att göra det bättre för de familjer som inte kan (eller vill inte) lämnar. Jag kan skicka en check till Planned Parenthood i Mike Pence namn . Om jag bara kunde kanalisera min besvikelse, misstro och avsky i orsaker jag brydde mig mycket om jag skulle vara OK. Landet kan vara OK. Det kan vara nog för mig, men skulle det vara tillräckligt för mina barn?

Sarah Hosseini

Mycket till min fasa, Donald Trump blev president i Usa ett par veckor senare. Runt samma tid, min make fick nys om en tech start-up-möjlighet i Indien och han var allvarligt överväger det. Tanken på att det var vilda och spännande, men Indien? Jag kunde inte se det.

Januari 27, 2017, Trump tecknat ett executive order för reseförbud spärra medborgare från majoriteten av den Muslimska länder, inklusive det land min mans familj är från Iran. Hans faster och farbror som var tänkt att gå i pension här i USA, var nu stoppats på obestämd tid. De hade ingen aning om vad du ska göra härnäst, inte heller vi. Verkligheten i.

En vecka efter reseförbud tillkännagivandet, ett barn i min dotters första klass klass berättade för henne att Trump skulle ta alla Muslimer och låsa in dem. "Mamma, kan vi inte bara låtsas att vi inte persiska och vår familj är inte Muslim så att ingen kommer att försöka att komma och hämta oss och få pappas familj?", frågade hon på väg hem från skolan. Mitt blod rann kallt. Jag kunde inte tro att det här skulle hända.

Min hals åt och jag svalde tårarna. Jag visste i det ögonblicket att vi inte kunde stanna.

Under månaderna som följde, har jag sett som min reproduktiva rättigheter var rullas tillbaka. Vårt lands plan för hälso-och sjukvård var på huggkubben lämnar miljontals Amerikaner, inklusive barn, med inget skyddsnät för deras hälsa. Papperslösa mödrar och pappor som invandrat hit år sedan skulle utvisas, att lämna sina små barn ensamma här i OSS. Sedan Charlottesville och vit överhöghet. Träffarna fortsatte att komma. Varje dag eller vecka det var något nytt, något traumatiskt, skada, eller hatiskt.

Under denna tid, min mans dröm om att arbeta med en start blev mer och mer verklig. Arbetsbördan han trodde att han kunde klara av att resa fram och tillbaka mellan Indien och USA kom att bli för mycket. Mina barn och jag skulle gå veckor och månader utan att se honom. Vi som behövs för att flytta till Indien.

Nästan ett år i Trump ordförandeskapet, jag red en plan för 17 timmar med mina två döttrar och kom på 2 am i New Delhi. Luften var tung av fukt, damm och smog. Min man vinkade entusiastiskt på oss som han stod bakom en uniformerad man med en AK-47. Våra barn hade inte sett sin pappa i två månader . Vi hade offrat så mycket för att vara här och nu som vi var, hade vi gjort rätt val? Var vi är för känslosam? Alltför dramatisk? Jag ifrågasatte allt.

Nästa dag, som driver lugnt navigera genom stadens helvetiskt trafik där köer ignoreras och pipa är konstant, jag fick panik. "Det ser ut som en bomb gick av här", sa jag till min man, pekar mot den svarta, föroreningar målat byggnader som splittrades med re-bar. Han ryckte bort det som om att säga åh tja, är inte detta vad du ville? För att få bort? Alla i min osäkerhet, tvivel och rädsla byggs upp som tårar på baksidan av min hals. Jag svalde dem.

Sarah Hosseini

Vi kom tillbaka i USA en vecka senare, och jag kände mig ledsen. Det var ingen Eat, Pray, Love ögonblick för mig i Indien. Ingen magi. Ingen förundran. Inte alla älskar sitt besök i Indien?? Jag började undra vad värre är — för att verkligen vara en utlänning i ett land, eller att kastas ut som en, även om du inte är?

Samtal och texter hällde i från min mamma, mormor, syster och bästa vän. De frågade entusiastiskt, "Hur var din resa?!" Jag svarade: "folket är riktigt bra." Jag försökte vara positiv och så gick jag på och om hur väl de människor i Indien som behandlade oss. Det var inte en lögn. Folket var otroligt för oss.

Jag har inte några stora villfarelsen att bo i Indien med min familj kommer att ge mig ett magiskt liv fri från samhälleliga och politiska besvikelse. Varje land har fel, men kanske kommer det inte att kännas så personligt någon annanstans.

Så jag packade min familj upp från vår cookie-cutter hyra hus i Atlanta fann jag mig själv att beklaga om dumma (bortskämda) Amerikanska saker som:

Jag älskar Målet, jag älskar hur Starbucks ligger INNE i Mål, och jag älskar hur Internet-anslutningar fungerar i USA med små eller inga avbrott. Jag också gillar att gå på trottoarer utan rädsla för att bli biten av en rabiat, herrelös hund. Jag kommer att sakna bibliotek också, och hamburgare.

Jag är inte nödvändigtvis fly Trump och hans vitriol (som en Amerikansk författare som jag kommer att få en virtuell vitriol oavsett var jag bor). Jag har bara fått nog. Jag är fly den dagliga besvikelser av det hela. Jag står ensam med min familj, med denna okonventionella språng. Det är inget som vi någonsin upplevt innan alla eftersom vi så gärna vill tillhöra. Jag vill att mina barn ska tillhöra.

Igen, som Angelou påminner oss om att kostnaden för hör överallt och ingenstans är hög. Inte bara är kostnaden hög socialt, det är ekonomiskt. Jag känner igen mitt privilegium här och erkänna att vi har råd att göra en stor, internationell flytta till någon plats i världen. Det är ett privilegium jag inte ta för givet, och det är en som jag känner att jag måste göra det mycket tydligt. Flyttar internationellt kostar tusentals dollar, och många människor kan inte bara plocka upp och flytta vart de vill. Sedan finns kostnader för våra barn ... känslomässigt.

Mina barn frågar mig ofta, om Donald Trump var inte president skulle vi fortfarande vara på väg bort från vänner och familj? Bort från Farmor och Farfar? Jag säger till dem, jag vet inte säkert, men han har verkligen gjort det lätt för mamma att lämna allt bakom.

Jag vet inte var min multi-etniska familj någonsin kommer att verkligen passa in i, men jag vet att det är viktigt att känna som du tillhör. Kommer vi tillhör tillbaka här igen en dag? Kanske. Vi kommer att fortsätta att söka för ett land som känns som ett hem? Kanske. I sanning, vi kanske aldrig kommer tillbaka. Jag är öppen för alla möjligheter.

Jag vet inte om vi någonsin kommer inte att känna sig helt misslyckats genom landet vi föddes i. Kanske detta skadar anser vi är vägen till frihet. Den frihet som är vår belöning – att tillhöra överallt och ingenstans på samma gång. Jag antar att vi kommer att se.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar