Jag Kommer Att Behöva Någon Att Vågen

Som jag gör varje morgon, jag tappade bort Jax i skolan idag. Har de det ner. Du kommer in från norr, dra runt till baksidan dörrar, skolans personal möter dig på din bil, "Bye, Ha en Rockstar Dag, Älskar dig," och stänga av du kan köra ut den västra ingången. Det hela är ett par minuter toppar.

Idag väntade vi. Framför mig var en trevlig tysk bil (eftersom autism inte diskriminera) och en pappa lutar sig in i baksätet. Det stod klart efter några minuter att det här barnet inte gå någonstans. En manlig lärare kom ut för att hjälpa, och tillsammans fick de synbart samarbetsvillig student ut ur bilen och på väg till skolan. Detta var en stor grabb. Han var nog inte mer än tio år gammal, men han var i storlek av en vuxen.

Ungefär halvvägs där, studenten vände för att köra. Läraren höll honom, men med den kamp, de hamnade på marken. En annan manlig anställd kom rätt ut, och mellan två av dem, kiddo fick hans fötter och gick inne. Du kan berätta för dessa lärare hade gjort det här förut, var inte skramlade på alla, och bara uppvisat det upp till en annan dag i skolan. Att en objektiv observatör, detta var en perfekt demonstration av "vad gör man med en kämpande ASD student." Lärobok.

Men jag var inte en objektiv observatör. Jag satt i min bil med min 8-åriga son och jag kände mig som jag var att titta på framtiden utvecklas. Om ungen framför mig hade inte varit i skolan, hade inte varit på en säker plats där alla förstår autism, att han skulle ha verkade farligt. Människor skulle ha varit rädd.

Detta, mina vänner, är rädslan. Detta är den konstant tryck, det är en kapplöpning mot klockan som hänger på mina axlar varje dag och varje sekund. Jax ' s progress är en uppåtgående kurva, för säker. Ögonkontakt och kommunikationsförmåga och kort sikt minne är alla på uppgång. Dessa är bra saker.

Men vi är inte vidröra hans oförmåga att reglera sina känslor. Vi är inte ens i närheten.

Sanningen? Mitt barn – min söta, söta, sång, dans, lastbil-loving kille som är den första personen att springa upp och krama om dig om du är ledsen eller sårad – träffar, sparkar, svär som en sjöman, springer iväg och kämpar som en tornado när han är frustrerad eller arg. Jag pratar inte spela som kämpar, ni. Det är inte för att visa.

Just nu, om du bara plocka upp honom och sätta honom på annat håll medan han lugnar ner sig, men det slutar vara ett alternativ för några pounds från och med nu. Jag måste nå min unge. Jag måste hitta en lösning, eller åtminstone en band-aid för sin ångest och jag måste göra det igår. Jag är i en kapplöpning mot tiden och jag förlorar.

Pappa gick tillbaka till sin bil och tittade tillbaka på raden för föräldrar som väntar på att släppa av sina barn. Jag vinkade. Jag vet inte om han såg mig och det spelar ingen roll eftersom jag vinkade till mig, inte för honom. "Det är ok. Det är allt bra. Här i denna linje, vi får det. Gud, ska vi få det." Jag vinkade för att visa honom att jag inte var rädd för sin son.

För om det är usa i ett år eller två, jag är verkligen kommer att behöva någon att vinka till mig.

Relaterade inlägg: 15 Saker Som Jag Vet Att Vara Förälder Till Ett Barn Med Autism

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar