Jag är glad För Min Fru Att "Gå Grå'

Jag pratade med min äldre syster om vår mors hjärta. Det hade varit ur rytm i en månad eller så, och hon kommer att behöva en mindre operation. Morsan var inte du tar det så bra i första, naturligtvis, och min syster sa något överraskande klok, "jag tror att problemet är att detta är första gången mamma inte kunde kontrollera klockan. Jag tror att hon bara försökte hålla jämna steg med mode att hålla sig ung. När hon gick i grå, hon färgade sitt hår. Men detta hjärta sak, det är bortom hennes kontroll."

Slutligen, min mammas operation gick bra, men vad min syster sa om att kontrollera klocka är något som jag aldrig hade tänkt på innan, och jag tror att det har något att göra med att vara en man. Jag oroar mig inte så mycket om att bli äldre, utanför kroppen smärtor. Jag oroar mig för min vikt, antar jag, som blir svårare att hantera. Ibland kommer jag på tik om hur gamla och pappa-ly ser jag kör vår minibuss, men när det kommer till något som går grå, jag har inte gett det en annan tanke. Jag antog bara att han vid något tillfälle, skulle jag, och det skulle vara så. Jag har aldrig tänker på att färga mitt hår. Jag skulle bara låta det hända.

Min fru och jag är i vår mitten av 30-talet. Ingen av oss har börjat visa sig mycket av i vår ålder utanför en lite extra runt midjan och några rynkor runt ögonen. Vi dricker inte eller röker, och vi både träning. Vi är båda, för det mesta, är vegetarianer. Jag känner att vi har åldrats väl. I själva verket, jag tycker att min fru är mer lockande nu än jag gjorde när vi träffades.

Dock lite för att få i attraktion har att göra med hennes utseende och har allt att göra med hur mycket vi har vuxit tillsammans. Vi har varit tillsammans i 13 år. Vi har haft tre barn. Vi har köpt ett hus. Vi har bott i tre länder. Tillsammans har vi tjänade fem college grader, de flesta av dem att skaffa barn. Jag har vuxit lita på henne mer än någon annan i mitt liv. Jag ser i hennes ögon och jag ser visdom. Jag känner komfort. Jag känner förtroende och tillit. Jag känner kärlek.

Mel och jag hävdar ofta om vem som är den smartaste. Hon ger oftast upp att jag har ett högre högskoleexamen, men verkligheten är, att hon är den smartaste personen jag vet. Jag litar på hennes råd över någon annans. Lika svårt som det är för mig att acceptera det, hon är nästan alltid rätt.

Och på grund av allt som växer tillsammans, alla som visdom, jag upphetsad för henne att gå grå eftersom det känns som en eftertanke, en symbol, hur klok och underbar hon faktiskt är. Eftersom saken är den att jag känner att Amerikaner är lite för besatt av ungdom när det kommer till attraktion. Förmodligen (enligt samhälleliga normer), män är tillåtna att stolt visa sina ålderstecken samtidigt som kvinnor inte får, men jag tycker personligen att min fru är bristningar och C-section ärr en återspegling av hennes engagemang för vår familj. Det är bevis för att hon gjort ett helvete av en uppoffring att ge våra tre barn till världen. Hon är vacker. Och de tre barnen är, hands down, den mest givande delarna av mitt liv.

Och kanske är det därför jag är glad för min fru att få några grå hår. Jag ser det inte som en reflektion av ålder. Jag kommer grå som en återspegling av visdom. Jag tror att det kommer att visa världen att hon har levt och lärt mig, och till mig, livserfarenhet är attraktiv.

Jag har sagt till min fru att Jag är glad för henne att gå grå . Jag har en god vän som gick grå tidigt, och hon berättade en gång för mig att när folk kommentera henne hår, oavsett hur välmenande, vad de säger är: "När jag ser dig, ser jag något som vårt samhälle har anses vara en brist. För varje person som kompletterar mina grå hår, jag undrar hur många andra märker det och tänka att " Människan, hennes hår ser dåligt.'" Dessa kommentarer, snarare än att göra henne att känna sig trygg, har faktiskt gjorde henne osäker. Och för att vara ärlig, jag hatar det. Jag hatar att världen har gjort det så en komplimang kan vara en källa till otrygghet.

Så jag har aldrig försökt berätta för min fru varför. En del av anledningen är att jag inte vill ha det som jag ser som en komplimang att vara en källa till otrygghet. Och den andra hälften, tja, det beror på att jag är inte 100% säker på om något av detta är vettigt för någon annan än mig. Så jag antar att det är vad jag försöker göra just nu. Jag försöker att skriva ner, eftersom vad jag vill ha mer än något annat är för min fru att verkligen veta underbar hon är, och hur vacker hon är och hur hon bara blir mer attraktiv för mig som tiden går.

Tänk på att det sista jag någonsin skulle göra är att förhindra att min fru från att färga hennes hår. Min fru gör sina egna val — som det ska vara. Jag vill att hon ska känna dig trygg i sig själv, och om färgning av hennes hår är något hon bestämmer sig för att göra, då jag vill att hon ska göra det. Men jag vill också att hon ska veta att jag blev kär i vem hon var, och att jag växer djupare i kärlek med vem hon håller på att bli. Och även om jag vet att denna uppsats inte kommer att ändra uppfattning om andra när det kommer till kvinnor grå, jag skulle älska det om att alla, inte bara mig själv, började att se på saker lite annorlunda.

Jag tror att vi alla skulle vara lyckligare om vi tog ett steg tillbaka och beundrade den åldrande, särskilt med människor som vi spenderar våra liv med. Det skulle vara ganska coolt om vi slutade ser tillbaka, att slösa tid på att oroa blir äldre, och började beundra vår växande visdom och engagemang. För faktum är, vi kan inte ställa tillbaka klockan, men vi kan titta på vad vi har, och hur långt vi har vuxit, och njuta av vad vi blir. Grått hår och allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar