Jag är Klar att Göra Ursäkter För Mitt Barn

"Han är inte normalt som det här", eller "Han är cool när du lär känna honom" eller "Han har en konstig humor."

Efter ett tag, men det börjar bli uppenbart att trots din vänskap, att det är en massa förbehåll. Kanske är det dags för killen att börja ta en del av skulden för sitt eget beteende.

På sistone, det är hur jag känner för min son.

Jag tänker inte ljuga: han kan vara ganska olycklig att vara runt ibland. Det definitivt kommer och går, och han har ofta sin vanliga happy-go-lucky själv. Men de senaste månaderna har varit tuffare än vanligt.

Vid första, om vi gick ut för att se några vänner och han började agera som ett monster, jag skulle bli generad och snabbt kvalificera sig hans beteende:

"Han fick inte sin tupplur idag."

"Han har tandsprickning."

"Han är hungrig."

"Att han inte gillar den ljusa ljus."

"Vi matade honom efter midnatt. Stort misstag."

Men numera finner jag mig själv bara rena skylla på honom.

Självklart kan man inte riktigt klandra en 2-åring för att vara en 2-åring. Men du kan sluta göra ursäkter för dem. Och flera månader i carnival of horrors " som är min sons hemska tvåor, jag är klar att ta på sig skulden för sitt dåliga beteende. Ledsen son, men ibland är det inte jag, det är du.

I går var jag på en bar med några vänner. Min fru kom lite senare, Detektiv Munch vid hennes sida, och anslöt sig till oss för en drink eller två. Min son inte hade träffat alla vid bordet, men han brukar värms upp till folk ganska snabbt. Tyvärr, han är mjölkning denna "hemska" saker, så efter att ha tillbringat de första minuterna med hans ansikte göms i mammas hals, han började skrika varje gång någon så mycket som tittade åt hans håll. Som en härdad veteran av dessa utbrott, och en som är ganska sjukt i denna fas av min sons liv, jag har slutat sugarcoating det. I stället för att erbjuda några halv-assed förklaring till mina barn och med dålig attityd, så jag bara sa till alla att han var ett asshole.

"Inte tänka på honom; skriker är hans standard mode i dessa dagar. Det är inget personligt, han bara vara en dildo."

Jag är klar för att skydda honom från sig själv. Nu när han är nästan tre, det är dags för honom att ta ett personligt ansvar för sitt beteende. Inte allt han gör är ett resultat av något hans mamma eller hans pappa har gjort. Han är en individ; han gör sina egna val. Det här är Amerika! Just nu, han väljer att vara en enorm smärta i röven, och jag kommer att låta honom gräva sin egen grav.

"Ja, jag är hans pappa, men han är sin egen man. Han den som kastade menyn på dig, så spotta i hans mat, inte min."

Det är faktiskt ganska befriande, detta nya outlook. Naturligtvis finns det en skillnad mellan att inte längre göra ursäkter för min son dåliga beteende och låta den gå okontrollerat beteende, och jag är definitivt inte förespråkar det senare. Vi har fortfarande disciplin, och vi kommer fortfarande att ta en hel del av ansvaret för den person han blir så småningom, men den hemska tvåor är olika. Det är något alla föräldrar går igenom, oavsett hur tillåtande eller stränga som de är, och att vi bara behöver rida ut stormen. Och medan vi gör, vi kommer att sluta låta honom slippa undan.

Det är hans eget rykte han förstör och, om han håller upp detta, han kommer att vara persona non grata vid varje vattenhål i stan.

ADVERT

Lägg till din kommentar