Jag är Svart, Och Min Dotter Är Vit. Vänligen Ring inte Polisen.

Den kvinna observerade den svarte mannen och den vita barn med lunch på en Tunnelbana . Barnen var glada och nöjda från alla observationer. Men kvinnan kände att något måste vara fel eftersom, varför var detta svart man i sällskap med dessa vita barn? Hon, en främling, krävde att få tala med barnen och när hon fick inte det svar som hon ville, hon förföljt dem. Då ringde hon polisen. Det enda fel som dagen var det faktum att kvinnan kunde inte acceptera tanken på att en svart man vårdande för vita barn.

Jag är en mörkhyade kvinnan. Jag har dreadlocks. Jag bär dashikis eftersom de flyger. Jag är onekligen oerhört svart. Då jag födde en vit baby.

Jag hade alltid trott att våra barn skulle visas en liten bunt av ljusbrun, en perfekt blandning av min man och jag i en söt spy, bajsa paket. Jag såg som min man höll hennes lilla dag-gamla kropp vaggade mot honom, lugnt och bara stirrade som nya föräldrar brukar göra.

Sedan meddelade han, "jag är ganska säker på att jag beställde denna i mocka." Barnet han höll i var vitare än något jag någonsin kunde ha föreställt kommer ut av mig. Ett barn som inte ser ut som mig. Det var något jag hade aldrig ansett. Nu är dessa överväganden som översvämmas mitt sinne och jag undrade bara vad livet skulle vara som när jag gick in i världen med denna vit baby i min famn.

Maken och jag pratade om det. Vi förstod att det skulle vara stunder av råhet och missförstånd från främlingar. Jag bestämde mig från början att närma var och en av dessa situationer med lugn och förståelse. När du är en svart kvinna du måste vara lugn och rationell även när ilska och whoop-ass skulle vara ett motiverat svar.

Och de gånger kom. Efter att ha varit i ett rasblandat äktenskap för mer än ett decennium, jag är van att ignorera stirrar. Stirrar som bakgrundsljud varje gång vi vågar ut. Det är servitören frågar, "Tillsammans eller separat?" efter att jag har tillbringat en hel måltid snuggled upp i en monter bredvid min gubbe att bära vigselringar. Det blev akuten och sjukhuset besök där personalen var avfärdande av min närvaro och vägrade att tala med mig om min makes hälsa alternativ, trots dennes medgivande, trots att berätta för dem flera gånger att "jag är hans hustru." Detta är par för kursen. Det här är Amerika.

Plötsligt, min största fruktan var att någon skulle inte tro att hon var min. Hur många gånger skulle jag kunna misstas för en barnflicka? Vad skulle jag göra? Hur hanterar du det? Alltid ska jag bära hennes födelseattest?

Jag motverkat sådana möten genom att se till att jag alltid var super tillgiven till baby flicka när jag kände dessa förhör ögon följer oss i en butik. Jag såg till att glida i ett par fraser som "Mamma älskar dig!" eller "Mamma är att ha så mycket kul att umgås med dig idag!" Frågor och problem lösas, ögonen skulle gå vidare. Jag lärde mig att navigera i denna nya verklighet snabbt och det var inga incidenter.

Och då hände det. Det kom från vänster. En tjej som såg ut att vara ca 9 år gamla var forsande över min bedårande dotter, nu 5, med komplimanger och alla de saker som gör en stolt mamma. Sedan, med en förvirrad blick frågade hon, "Åh, du är hennes mamma? Är hon antagen?"

Jag var chockad i det tysta för ett ögonblick. Det var som ett slag i magen. Slutligen kunde jag stamma ett lugnt svar. Flickan, att veta att hon hade gjort... något vänster snabbt. Jag är säker på att mitt ansikte sade volymer.

Att minnet kom tillbaka till mig när jag läste vad hände med att Corey Lewis i Georgien. Han sprida goda i denna värld nå hela gången, och han belönades med misstänksamhet och trakasserier på grund av kursen. Ja, jag vet, om du ser något, säg något. Vad var det för något som hon såg? Barn i nöd? Tecken på hot och rädsla? Nej. Hon såg den här mannen som en fara på grund av färgen på hans hud. Hon hängde sin kappa av rasistiska rädsla om svarta män på axlarna av dem barn. Hon får gå bort från denna, som motiverar sin egen verksamhet som rimligt och rätt. Vi som bor konsekvenserna måste lägga till listan av saker som du inte kan bekvämt göra samtidigt som den är svart i det här landet.

För de människor som inte får memo: Familj och vän grupper är inte längre krävs för att vara enfärgad.

Titta bara runt och iaktta hur många multi-etniska familjer finns det i din kommun. Vi är överallt. Vi är ombildade familjer och rasblandat familjer. Vi är vänner som litar på våra andra vänner att ta hand om våra barn och vi jävligt säker på att inte bry sig om att tänka på sin ras. Se oss, följ oss, och låt oss leva.

Och sluta kalla polisen för någon jävla anledning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar