Jag är Redan Helt utbränd På Semester Och De har Knappt Börjat

I helgen var det Halloween, som utan tvekan är en av mina favorit dagar på året, om inte min mest favorit dag året om — men som jag zippade och knäppte och stoppade mina barn i sina kostymer, fann jag mig själv kämpar för att hitta min ge-en-fan. Halloween kommer, men en gång om året, visst, men i år känns det som att det var Halloween för tre månader.

Det var i början av augusti när människor började nedräkningen till pumpkin spice latte och handgjorda ull sjalar. Det var knappt September när jag såg den första listicle om roliga familjen Halloween kostymer. Det var också i September, när jag upptäckte att min lokala Mål hade gått full-tillhåll och gunga ett stort urval av kostymer, dödskallar, pumpor och spindelnät. De hade även en Jul gången redan dekorerad eftersom, som vi alla vet, All Hallows' Eve är bara prologen till jul glädje.

Med tiden Halloween slutligen rullade runt, jag blev frisk av knullar att ge. Se till, att en baby klä upp som påven för Vita Huset trick-or-treat händelse och det var lustiga. Japp, Viola Davis' dotter gick som hennes mamma för Halloween och det var en fantastisk uttalande om vikten av representation i Hollywood. Ja, alla barnen var underbara och vi hade en bra tid för bus eller behandla, men också? Jag har haft vampyr tänder och Reese ' s peanut butter pumpor knuffat mig i ansiktet i två fasta månader. Ta din lilla Twix och talar skelett och stoppa det, Halloween.

Det är en sådan sak som över-mättnad, och jag tror vi har äntligen nått den punkt där vår ohejdade entusiasm för alla saker semester börjar äta bort på glädjen av firandet. Denna morgon den andra dagen av November — min inkorg är full av skräppost om julklappar och kolla min lista två gånger. ABC Family just meddelat lineupen för deras "25 days of Christmas", som inte startar i en hel månad. Thanksgiving? Tja, Thanksgiving kan lika gärna inte finnas. Det är som Jan Brady helgdagar, om familjen Brady hade levereras Jan iväg till en internatskola i en annan galax och aldrig talat om henne igen.

Holiday trötthet är en riktig sak, och det börjar tidigare och tidigare som vi blöder Jul i oktober och Halloween i våra mitten av sommaren beach semester. Det dröjer inte länge innan vi kommer bara att sätta ljus på vårt hus i juni, kasta ut några festliga witch-elf hybrider och pumpor i röda hattar, och tillbringa sex fasta månader pumpa våra barn fulla av leksaker och godis och tranbärssås för Hallo-ger-mas.

Kan vi snälla bara tar en sekund att andas mellan stora evenemang?

Jag är så entusiastisk över den semester som vem som helst — jag ryck ur min falla inredning första dagen i oktober, jag börja tänka på julkort i god tid, och jag älskar att ha min julgran upp — men även jag har fått nog. Jag vill hellre njuta av det lilla fönstret varje semester kommer i än att fortsätta att försöka att göra fönstret större, bättre, ljusare, längre.

Rusar in i semesterperioden inte göra det mer speciellt. Det gör bara alla utmattad, irriterad, och redo för att det ska vara över.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar