Jag är En Bra Mamma, för Helvete, Och Så Är Du

En av de bästa sakerna med att hitta en gemenskap av mödrar att gå med är att det alltid finns någon där för att ömka.

Du försov mig och barnen missade bussen? Någon annan har gjort det. Du kunde inte räkna ut varför Junior skulle inte sova, så du låta honom krypa på bröstet från 3am fram till slutet av Idag visar? Varit där. Och att du körde slut på rena kläder, så att din vänt dina barn (och din egen) tröja ut och in på så att du kan köra till mataffären för blöjor? Jag är med dig, syster.

Det finns berättelser över internet om att en gång en mamma skruvas upp så illa att hon trodde att hennes barn kommer att hata henne för alltid, följt av hundratals uppmuntrande kommentarer från kvinnor över hela planeten, som vill försäkra henne om att hon gör sitt bästa och allt kommer att bli okej.

Alla som är bra och fantastiskt, och ger en säker plats för mammor att vara sig själva, att finna en känsla av tillhörighet bland andra kvinnor som delar med sig av i liknande kamper. Jag delta i samhället, aktivt och helhjärtat. Jag har skruvat upp, och det hjälpte att veta att jag inte var först, och att vi alla skulle återhämta sig.

Men bland allt detta medömkan och sympati, något som är påfallande frånvarande: stolthet.

Där är den galande från hustaken, ropen från gatorna? Vi inte hör tillräckligt ofta från en mamma som tar sig tid att se vad de gör rätt inte bara vad de har gjort för fel.

Och mammor, vi gör så mycket rätt .

Bortsett från det faktum att vi klarar av att klä på dem och mata dem och bada dem, mödrar över hela världen bidrar positivt till deras barns uppväxt på en daglig basis. Vi är fenomenala på vad vi gör.

Världen förtjänar att höra om att en del av moderskap, också. Vi bör ta varje tillfälle i akt att fira oss själva, utan att påverkas av ett "men", eller en motivering, eller ännu värre, en ursäkt.

Låt oss ändra på den ekvationen. Låt oss vara stolta över oss själva, och tillåter inga ursäkter eller förmildrande omständigheter för att störa. Låt oss inse våra styrkor som föräldrar.

Eftersom jag är en jävligt bra mamma, och jag gör inte om ursäkt för det.

Jag vet att mina barn. Jag kan titta på något och berätta omedelbart om inte mina barn skulle uppskatta det, oavsett om det är en leksak eller en tröja eller något annat.

Jag är patient. Jag är ständigt förvånad av djupet av mitt tålamod och lugn.

Jag är tillgiven. Jag ger kramar och pussar och kramar och kittlar och alla saker som verkligen fråga.

Jag är inte kortsiktigt. Jag har en gedigen bakgrund av den "stora bilden", och det är lätt att justera mitt föräldraskap prioriteringar i enlighet därmed.

Jag är lättsam. Jag kan göra mina barn att skratta även när de hellre skulle gråta eller skrika.

Men för det mesta, jag älskar mina barn. Jag älskar dem aktivt och högljutt och medvetet, varje dag. Jag berättar för dem att jag älskar dem, och jag menar det.

Jag gör så många saker varje dag som är rätt. Misstag händer, men jag är en bra mamma.

Och så är du.

Relaterade inlägg: Shout Out till Världens Okayest Moms

ADVERT

Lägg till din kommentar