Jag är Ett Kontroll Freak Om Mina barns Sömn

Aldrig har det varit mer av en klyfta i åsikter och metoder än i världen av barnuppfostran. Frågor som vad mat att äta, sätt att disciplinera, och verksamhetsformer, vilket ofta resulterar i polariserade grupper av föräldrar som känner starkt för det sätt de tar itu med dessa viktiga föräldraskap ämnen. Och ämnet för barn " bedtimes är inget undantag.

I min erfarenhet finns det två typer av föräldrar: 1.) De som genomför en mycket tidig läggdags för sina barn och är i kontroll freaks om att följa det, och 2.) De vars barn har ingen ställa läggdags och är avslappnad om den tidpunkt vid vilken sina barns huvuden på kudden.

Vilken kategori tycker jag passar i? Kontrollfreaket kategori. Jag erkänner det. Jag är ett kontroll freak om mina barns sömn.

En vän till mig bjöd min familj för att titta på fyrverkerier förra året för den Fjärde juli. Fyrverkerier? Inte det vara mörkt ute för att ha fyrverkerier? Det innebär att de förmodligen inte ens börja förrän 9:30 p.m. tidigast. Ha! Mina barn har sovit i två timmar av den tiden! Det är rätt, läggdags i vårt hus är 7:30 pm Och tack vare gamla goda Sommartid, som innebär att hälften av de år som mina barn är i säng innan solen går ner.

Inom de första månaderna av varje av mina döttrars liv, jag har jobbat hårt för att få dem på ett schema, som ingår i ett tidigt sänggående. Vår familj följer en "tidigt i säng tidigt att stiga" mentalitet. Och oavsett vilken tid på mina barn går till sängs på kvällen, jag vet att jag kommer bli väckt av min två-åring sjunger "Om Du är Glad och Du Vet Det", och stampa med fötterna glatt mot väggen. Söt, utan tvekan. Men åh-så-tidigt på morgonen. Och tills de är gamla nog att gå upp och slå på morgonen karikatyrerna sig själva, det innebär att jag kommer att dras ur sängen också. Så, medan jag har aldrig varit mycket av en sen natt gal till att börja med, med unga barn förstärker bara det faktum att jag kommer att gå till sängs tidigt också. Du ser, unga barn inte förstår konceptet av att sova i.

Att vara ett barn och ett spädbarn, de har inget begrepp om deras läggdags. De vet inte att det är barnen fortfarande utanför leker, att alla bra program på TV har ännu inte kommit på, eller att vi avböjer massor av kvällens aktiviteter.

Mitt svar på det? Vad de inte vet inte kommer att döda dem. Världen är en bättre plats när barnen är glada. När mina få en hel natts vila, de är glada. Och när de är lyckliga, jag är lycklig. Se var jag kommer med detta? I mitt hushåll, sova = lycka. Så för nu, jag ska ta utvilade barn över ett socialt liv.

Jag är alltid fascinerad av, även om inte dömer, att föräldrar vars barn bor betydligt senare än mina. "Jag kan inte tro att han stannade upp för att titta på the ball drop!" Jag sa förvånat till min bästa vän, med hänvisning till att hennes 4-åriga. "Jag älskar att hålla barnen upp särskilda skäl," hon forsade. Och eftersom hon är min BFF, jag kan lätt se på henne med en glimt i ögat och säga: "Du är 'cray-cray,'" och hon kommer att blinka tillbaka. Det är en ömsesidig förståelse för att vi har olika åsikter om detta ämne.

Trots det kan jag ibland glömma att inte alla familjer fungerar exakt hur min. Att det är småbarn som är vaken till kl 9 p.m., 10 (eller senare – gasp!). Samtidigt som schemat fungerar självklart för en del föräldrar och barn, är det inte för mig. Jag vill också påminna mig själv om att andra föräldrar har troligen samma förvånad reaktion till mitt barn läggdags: "Dina barn går i säng vid 7:30!?" Och det är OK.

Kanske barnen tycker om mina vänner", dock, är den typ som faktiskt gör sova senare på morgonen. Kanske även om de får lite mindre sömn en natt, de är fortfarande acceptabel nästa dag. Detta skulle aldrig fungera för mina döttrar.

I verkligheten, att jag faktiskt som det faktum att mitt barn går i säng så tidigt. Tiden mellan deras läggdags och mina (om än visserligen lite) är en chans för min man och mig att få kontakt, för att prata om våra dagar utan ett gnällande barn klamrar sig fast på våra ben och ett gråtande barn som behöver stillas.

Kommer de att gå till sängs tidigt för evigt? Absolut inte. Och även nu finns det enstaka (men sällsynta) fall när något extra speciellt skjuter tillbaka läggdags. Så medan den nära framtiden sannolikt prognoser en hel del tidiga nätter för vår familj, och jag vet på vägen kommer de att få uppleva livet efter 7:30 pm Och hej, kanske de kommer även att få se lite fyrverkerier.

Relaterade inlägg: De 5 Etapperna av Galna När Barnen Är Uppe Sent

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar