Jag kommer Aldrig Ha En Tom Boet

Ett flimmer av ljus lyste klart inte alltför länge sedan. Det var en solstråle som tittar fram genom sidorna i en nästan tom boet. Någon dag, den sista fågeln skulle höja sina vingar och flyga för vuxenlivet. Och jag skulle bli glatt gratis. För en gångs skull, det var mer sand i botten av timglas än på topp. Smak av frihet dröjde sig kvar på mina läppar. Gud, det var nitning.

Plötsligt, och utan större förvarning, hål i boet fylls med en mycket yngre man och två oväntade fågelungar. Den strimma av ljus försvann och verkligheten i.

"Jag ska aldrig ha en tom boet."

På fyrtio år gammal, jag är begravd under barn—barn som inte mogen förrän jag är skrynkligt-infunderas ålder av sextio. Då blir det massor av barnbarn och kanske barnbarnsbarn. Snarare än en tom boet, min ålderdom kommer att rocka en kåk. Medan andra i min ålder njuta av bingo ombord på Carnival cruises, eller upptäck skinny dipping för allra första gången, jag kommer att fostra nya vuxna och kämpar för att hitta min förlorade sockerrör bland en störtflod av baby väskor, leksaker och diverse barn grejer.

"Jag ska aldrig ha en tom boet."

Tårar ofta ytan när jag säger orden högt. Men varför? Är de lyckliga tårar? Eller bittersöt droppar ångrar? Det är säkert att säga, dessa fuktig pärlor svälla med både glädje och elände.

Barn är en gåva, och jag älskar mina innerligt, men tanken på att jag snart kan vara "fri" hade varit berusande. Jag ångrar inte att börja om. Jag ångrar inte att förlora förestående frihet att Romper Rum 2.0. Jag hade bara hoppats, för ett ögonblick, att andas. Att fånga en glimt av livet på andra sidan, över berget och genom skogen för att där vuxna går.

"Jag ska aldrig ha en tom boet."

Små fåglar förtära timmar att kryssa av. De stjäl tankar försöker desperat att undkomma. "Mig" tid blir "vi" och "de" spotlights. Det har gått sex dagar sedan jag tvättade mitt grånande hår, hår som inte längre blåser i vinden. Livlös trådar faller med varje penseldrag, som täcker diskbänken och golvet. En haunting postpartum melodi har varit min bakgrundsmusik under alltför lång tid. Min mage och lår avslöja slaget vid sår i barnuppfostran och arbete. En liten hand sträcker ut handen för att röra ärr.

"Jag ska aldrig ha en tom boet."

Det är ett barn på varje knä skrattar och leker. "Mamma!" man ropar, bara för att höra ljudet. Jag påminns om vad som skulle saknas om boet hade tömt. Det skulle vara ett främmande land. Jag skulle vara förlorad utan att torka bort tårarna, doctoring flås knän, eller lugnande första brustna hjärtan. Jag är en mamma och en vårdare. Innehavaren av en mycket full boet.

Jag hade varit så distraherad av glittrande av frihet som jag aldrig märkt ett annat ljus i bakgrunden, flimmer hela tiden. En ljus strimma av hopp och ett skimmer av fred. Det är en mors glöd. En ständigt närvarande ljus som aldrig bleknar.

"Jag ska aldrig ha en tom boet."

Och...Det är okej.

ADVERT

Lägg till din kommentar