Om Du Kommer att Ringa till Folk Douche Påsar, Vet Vad De Är

Jag har sett en hel del av douche påsar i mitt liv. Bokstavligt. Efter att ha vuxit upp på 50-talet, allas mor hade en hängande över dusch munstycke i hennes badrum. Om jag blundar kan jag fortfarande se att röd plastpåse, dinglande mot duschväggen, tillkännage dess betydelse i "den moderna kvinnans dagliga hygien regim."

I själva verket, om jag inte fick se ett hängande i en väns dusch, jag skulle oroa staten för sin mammas vagina. Och som en preteen, jag hade nog tankar om min egen utveckling lady delar utan att oroa dig för meniga av vissa mamma ner blocket.

Allt eftersom åren gått, douching blev mindre populär, och som evolutionen skulle ha det, på 1960-talet själva ordet fick en helt annan innebörd och blev ett slanguttryck för en arrogant/vidrig person.

Nu, snarare än att hänga i duschen, ordet hänger runt på lekplatsen och kommer ut ur munnen på oskyldiga barn som har ingen aning om dess ursprung eller ens vad slang uttryck betyder i dagens språk.

Till exempel, förra natten mitt barnbarn heter min dotter en douche bag. Just där framför hela familjen när vi tittade på TV.

Efter några sekunder av en chockad tystnad, jag frågade om han visste vad han just hade ringt sin mamma.

"Varför ja, du hörde mig, en douche bag", sade han i det att Jag vet allt tween ton.

"Men vad betyder det?" Frågade jag.

"Vet du", svarade han.

"Ja, jag vet, men göra du ?"

Jag sa till min dotter att hon hade bättre honom rakt. Efter allt, hon är hans mamma.

"Jo, det betyder att någon som agerar värre än en idiot. Och det är inte ett mycket fint namn för att ringa någon."

Sedan, för att inte skräda orden, fortsatte hon. "Är det verkligen innebär att sätta en slang i din vagina och spruta vatten upp där för att städa ut det."

Att höra detta, mitt barnbarn täckte hans öron medan skriker OHMYGOD högt nog för området för att höra.

Efter ett par minuter av skratt, jag förklarade hur påsen fungerat. Nu var det min dotters tur att ta förbryllad. Hon var under antagandet att uttrycket helt enkelt hade utvecklats från idiot till kräk. Och att ingen sådan väska hade faktiskt hängde i badrummet hela Amerika.

När både min dotter och barnbarn hade stängt munnen och tillbaka till verkligheten, insåg jag att det var mitt jobb att utbilda mina ättlingar om ett annat ord som har skiftat betydelse genom åren.

Till exempel, var är alla unga Kukar? Låt mig klargöra detta för dig. Kukar är fortfarande existerar. Det är en vacker dag i grannskapet" när man inte möter ett brutalt, hänsynslöst eller slipande person någon gång mellan den första kopp kaffe och det sista glas vin.

Ordet är både ett substantiv: Han är en dildo, och ett verb: Inte dildo runt med mig . Men som ett riktigt namn, kommer du inte att hitta någon som är yngre än 50 presentera sig som en Dildo. Ingen vill namnge sina barn efter en penis i dessa dagar, inte ens de mest kreativa kändisar.

Men ändå, en hel generation av barn växte upp med att lära sig läsa genom att följa upptåg Dick och Jane . Och jag måste säga att jag kände mig ganska stolt att hänga med Dildo hela tiden. Men det är en historia för en annan gång.

Jag berättade för mina barnbarn att inte använda dessa ord i det offentliga. Om han inte gillar någon, han skulle bara gå bort från dem och hitta någon annan att leka med.

Vi kan inte bli "douche påsar" och "kukar" från det engelska språket, men vi kan lära våra barn att inte gå omkring och agera som sådana.

Relaterade inlägg: 9 Regler Svära För Mina Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar