Om Du Verkligen Älskar Någon, inte Får Dem i Julklapp

Att hitta den perfekta presenten för din perfekta att någon är en fool ' s errand, så jag är härmed låter dig undan. Om du verkligen älskar din betydande andra, jag uppmanar dig att anta att betydelsen av att inte få honom eller henne en present i år. Ha en konversation som du löfte, som den djupaste uttryck för din kärlek, för att befria varandra från bördan av att köpa andra presenter semester. Inte bara kommer du att må bra om de vägrar att delta i den materialistiska, tillgreppsbrott bonanza det är shopping säsong, men det finns fem mycket goda skäl för att inte ge en gåva till den person som du älskar mest.

1. Det är omöjligt.

Du kan plocka upp ett par Isotoner tofflor på Macy ' s för din gammelfaster på väg hem från jobbet, men din partner är mer än bara ett namn för att kolla av. Du vill få dem något som förmedlar exakt den nivå av sina sweetheartitude, något som kommer att säga inte bara "fick jag dig detta" men "jag har funderat och planering och att forska och eventuellt decoupaging här för de senaste sex månaderna som ett tecken på hur mycket du betyder för mig, hur mycket jag uppskattar och älskar dig, hur du är så central för min lycka att jag inte skulle våga ge dig en gåva mindre särskilda eller meningsfullt än du för mig, min kärlek, min kattunge, min enda."

Vad som existerar som faktiskt kan utföra denna funktion? Vad köpbara objekt som du kommer att gräva i din midnatt Google Shopping sökningar som kommer att verkligen förmedla hur känner du dig? Just—ingenting. Sluta att binda upp dig i knop och häll lite mer äggtoddy.

2. Det finns 364 andra dagar om året perfekt för att ge gåvor.

Min partner och jag tillbringade veckor klagande undrar högt till varandra, "Vad ska jag få dig?" i hopp om att andra kan bita ihop och säga "Låt oss bara inte få varandra något, det är för stressigt." Det känns som en romanceless besegra för att säga "jag kan inte tänka mig en perfekt sak för dig, så kanske vi ska bara välja ut."

Men det är inte ett nederlag att erkänna att vi ger varandra presenter hela tiden, när vi stöter på saker som vi vet att de andra skulle ut. Lokalt-sticka fyllda meerkat inte var begåvad på en semester men en regnig dag i April när jag kom över den i en butik av mitt hus. Den bärbara datorn med en alpacka målade på omslaget var inte plockas omsorgsfullt som den perfekta manifestationen av min älskling kärlek för mig—jag fick den på en vanlig onsdag förra sommaren—men det ligger på mitt skrivbord och påminner mig om att jag älskade på ett sätt som ingen cashmere-fodrade handskar köpt speciellt för December 25th som någonsin kunde. Ge varandra presenter när anden rör sig dig—låt inte helgdagar diktera när din kärlek har visat ett betydande.

3. Saker och ting kan gå fruktansvärt fel.

För några år sedan, min vän Stacy och hennes man nästan skilt sig över en slarvat Julklapp. Hon hade tillbringat månader med att släppa tips som hon ville ha en lammull vest från Saks. När Julen kom, hennes man gav henne en annan mycket generös gåva—en Garmin fitness—tracker, men det var inte vad hon hade önskat eller förväntat. "Jag var en skitunge, jag erkänner det, säger Lisbeth, "men det var inte det att jag inte hade fått vad jag ville ha så mycket som det kändes som om han inte hade lyssnat till mig." Stacy kändes som att hennes man inte var uppmärksam nog, hennes make var ont att hon avvisat fitness tracker, och de fick inte tala för resten av dagen. Åh hur mycket mer romantiskt sin semester kunde ha varit om de hade struntat gåva exchange helt och hållet!

4. Vi vill verkligen inte de saker vi tror att vi vill.

Minns du vad din betydande andra gav du för semester för fem år sedan? Chansen finns att du kan ha ett svagt minne av ett armband eller en tröja, men du är långt mer sannolikt att komma ihåg att det var det år ni haft en snöboll kampen, eller om du spelat en episk omgång rummy som varade hela veckan mellan Jul och nyår.

Vi tror att vi vill ha saker, polletter, saker som vi investerar med mening eftersom det kom från någon vi älskar. Men vad vi verkligen vill ha är upplevelser, inte materiella saker. Vi vill spontana skratt och pillow talk och geeking out över vår favorit TV-show tillsammans. Detta är saker som inte kan köpas—de kan inte ens vara konstruerad. Med risk för att låta cheesy, den riktiga "gåvor" av din relation inte kan vara sliten eller som används eller visas. Den verkliga gåvor är en del av den tid ni tillbringar tillsammans. I stället för att ge presenter, göra upp planer.

5. Alla hjärtans Dag är precis runt hörnet.

Om du verkligen känner behov av att få din älskade en gåva som kommunicerar den kärlek du känner dig, vänta tills februari. Du kommer förmodligen bara har en person att handla för, och du kommer att kunna investera mer tid och tanke i att komma på den perfekta presenten.

Vilket, som alla vet, är en valp.

Trevlig helg!

ADVERT

Lägg till din kommentar