Om Dessa Väggar Kunde Tala

Du vet hur vissa människor namnge sina bilar? Herbie. Stella. Norman. (Människor göra det, rätt? Det är inte bara det att jag omger mig med knäppskallar?) Well, hur som helst, Jag aldrig gjorde. En bil var en bil jag aldrig trodde en gång att någon av mina välförtjänt namn. Kanske "Asshole" när min Jetta skulle inte börja på en viss nittio graders dag 1999, men det var ungefär det. Mitt hus, å andra sidan, är en helt annan historia. Medan jag kan faktiskt inte ge dem namn, jag definitivt att personifiera dem.

Vi har bott i den sexiga, unga, heta lägenhet tillbaka i dag när vi var på en "dubbel inkomst, inga barn" par. Vi bodde i läskigt hus vars väggar faktiskt bled, och vi kunde inte flytta ut ur tillräckligt snabbt. Vi bodde i den söta, ganska litet hus, där vi välkomnade vårt första barn, och vi bodde i den lame cookie cutter hus där kunde vi inte passar in i någon mindre.

För närvarande lever vi i en hundra-plus år hus som vi köpte från ett par i deras sjuttiotalet. De höjde sina barn här och blev kvar långt efter det att barnen vuxit upp och flyttat ut. Pojkarnas rum hade varit överförts till hem, kontor och sömnad rum, och jungle gym på gården var täckt av rost och murgröna. Familj porträtt av milstolpar tidigare fodrad väggarna, men ljudet av familjen hade för länge sedan lämnat dessa hallar. Det var ett lugnt hus. Lugnt. Värdigt. Lugnt.

Tills vi kom.

Snälla låt det inte vara dem , snälla låt det inte vara dem , snälla låt det inte vara dem Jag kunde nästan höra huset be min familj turnerat helg efter helg. Medan andra lugnt gick runt och observerar, för att mina barn ska skruvas från rum till rum, och bestämma vilka som skulle vara deras och rita ut de allra bästa platserna för att dölja och söka. Huset är praktiskt taget drev oss ut genom ytterdörren med vad som verkade vara vinden, men jag visste bättre.

När vi ivrigt undertecknat papper, jag kunde inte låta bli att känna ett styng av skuld — dålig huset hade ingen aning om vad som var på väg att träffa henne.

ÄR DU FREAKING SKOJAR MED MIG?!? Hon inaudibly skrek när vi visade vår nya nycklar i dörren. DESSA människor?!

Faktiskt. Dåliga hus.

Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jag kan tänka mig hennes suckande som barnen montera räcken och skjut ner dem. En är du seriös?!! Hon gråter när dörren slår igen för hundrade gången på en enda dag. Hon kastar sina ögon på gården, full med billiga plastleksaker och bollar i varje form och storlek. Hon gråter när hennes graciösa korridorer används för spel frysa tag och brottning och jag kan nästan känna huset vibrerar som hon skakar på huvudet över buller och kaos. Hennes väggar är nu i stort behov av touch-ups, tack vare smutsiga fingrar och hennes golv är ständigt täckt av mystery goo. Hon har tagit stryk, detta hus.

Men, en dag, när bullret är inte riktigt så högt och de dagar som inte är fullt så kaotiskt, jag kan tänka mig att hennes saknade det. Buller och galenskap är vad som gör huset till ett hem, mycket som det som driver henne galen. Innerst inne tror jag att hon älskar det.

Eller, kanske är jag bara projicera.

Det är en avlägsen möjlighet.

ADVERT

Lägg till din kommentar