Kära IEP Mamma: Det är Det Säsong Igen, Men Du är Inte Ensam

Kära IEP Morsan,

Det är det säsong igen.

IEP säsong det är. Det är den tid på året när sömnlösa nätter och ångest fyllda dagar att leva upp till ett 30 - till 45-minuters möte som kommer att bestämma nästa helår ditt barns skolgång. Den tiden när man sitter ensam vid ett bord av lärare, terapeuter och psykologer som alla tror att de vet ditt barns behov bättre än du gör, medan du slåss för att bevisa motsatsen. En tid när du kämpar för att behålla ditt lugn samtidigt som att hoppa genom fälgar för att se ditt barns pedagogiska krav kommer att vara uppfyllda.

Jag vill att du ska veta att du är inte ensam — att jag är där, som sitter bredvid dig. Jag känner din frustration när det verkar som om ingen vid bordet kan höra dig. Även jag undrar hur de är inte riktigt lyssnar på mig även om jag kan se dem som lyssnar. Precis som ni, jag kämpar tillbaka tårarna som de lista mina barns utmaningar, men erbjuder lite i vägen för stöd — detta fenomen som förvirrar mig. Jag är din inre röst som talar om för dig att behålla lugnet, att påminna er om att vara stark och självsäker innebär inte att behöva skrika. Min palms också svettas, och mitt hjärta bultar. Den ständiga refrängen av "gör jag det jag gör och säger tillräckligt?" är att slå igenom mitt sinne också.

Jag är här för att berätta att det du gör är tillräckligt. Du måste veta att du är en superstjärna, en kämpe på ett sätt som många föräldrar kan inte förstå. Jag vill att du ska skaka av förminskande kommentarer som du får höra från andra, slå dövörat till när någon säger, "What' s the big deal? Det är bara ett möte."

Det är en stor affär. Det är inte bara ett möte, och om du går igenom det, du kan absolut inte förstå djupet av sin betydelse. Jag känner mig också missförstås ibland — som många av min mamma vänner förstår bara inte min kamp. Jag känner mig också ensam och utmattad av att försöka förklara det.

Vet du hur stark du är? Att du är ditt barns enskilt viktigaste advokat, lärare, terapeut och psykolog? Att du bär många olika hattar varje dag bara för att se till att ditt barn får från morgon till kväll på ett framgångsrikt sätt. Jag vet att om lärare över bordet från att du ser det eller inte. Du har styrkan av 10 000 män!

Du ensam sitta med på mötet för att se till att ditt barn får det pedagogiska stöd de behöver — det stöd som de har laglig rätt till och kommer att tillåta dem att lyckas navigera den minst restriktiva pedagogiska miljön. Jag hoppa av glädje höger längs med dig när ditt barn trivs och smula tyst inne när de misslyckas. Det är rätt, IEP-Mamma, du är en klippa, en krigare, och en hjälte.

Jag är rätt ute som slåss vid sidan av dig. Vi alla är. Så, IEP Morsan, gå in i mötet med huvudet högt, dina papper beredd, och dina argument övat på, så detta är bara en annan strid i det krig som är ditt barns utbildning. Men den här gången, vet att jag är i ett liknande rum, i en liknande skola, bara en stad, stat eller land.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar