Min Uppfattning Om Vad Som Gör En "Bra Mamma" Ställa Mig Upp För Underlåtenhet

Jag brukade tro att vara en bra mamma menade du aldrig slut på dessa små diskmaskin pod saker, eller tvätt tvål, eller toalettpapper, eller blöjor. Ditt hus var alltid företaget som är redo och hemlagade snacks var en daglig företeelse. Att hålla reda på saker och sedan använda saker som att städa och organisera huset var ett arbete för kvinnan/mamman. Mat ska planeras och göras. Tvätt var tvättad och vikt. Huset var dammsugas varje kväll innan sängen. Jag skylla The Brady Bunch och alla Nick på Nite sitcom moms för detta.

Naturligtvis kan detta ställa mig upp för att misslyckas på mitt jobb ganska regelbundet. Min syn hade ingenting att göra med vem jag egentligen var, naturligtvis. Det var som om jag trodde att efter förlossningen jag magiskt förvandlas till någon helt annan person, och denna person var tydligen en inhemsk gudinna. Jag var helt vilseledda och helt ignorerat det faktum att hela högskola, jag var rumskompis mest sannolikt att driva alla galna med sin gigantiska högen av smutsiga tallrikar.

Och som det visar sig, att föda inte bara inte ändra mig, det är också något som redan var utmanande för mig ännu hårdare, för nu trodde jag att jag var tvungen att göra allt det hårda saker som att organisera och rengöring, och samtidigt hålla 8 kilo gråter människors liv. Och att hålla henne vid liv inblandade sitter undertill sade människa medan hon var fäst vid min kropp för vansinnigt stora tidsperioder. Detta gjorde grundläggande funktioner som att äta och sova svårare, för att inte nämna att bo på toppen av hela diskmaskin tvål och tvättmedel situation.

Amy Betters-Midtvedt

Skulle du tror att en smart tjej som mig skulle haka på och säga, "Woah, Nellie! Jag har fått för att få lite hjälp." Nope. I stället ställer jag ut för att bevisa att jag kunde göra allt. Andra mammor verkade vara att dra av detta, så jag kunde också. Även efter andra händelser i livet, som att gå tillbaka till arbetet och som har fyra barn, jag fortfarande trodde att allt var mitt jobb. Jag hade drivit ut de barn, och nu var jag tvungen att göra alla saker. Jag skulle vilja skylla på sömnbrist, men tyvärr tror jag att det var en gigantisk belastning av stolthet som var med och körde mitt tänkande.

Denna galenskap lett till några ganska kul haverier. Fråga bara mina förvirrade man. Jag skulle alternera mellan stoiskt att "bevisa" att jag kunde göra det hela genom att arbeta som en galen kvinna och kollapsar i full mentala haverier.

När jag jobbade på att bevisa, jag föraktade min mans hjälp eftersom, klart Jag var den enda som visste det rätta sättet att driva detta gemensamt. Jag hade drivit ut de barn, minns du? Instant expert. Jag var säker på att han skulle köpa fel märke av tvål, som skulle vara tragiskt. Trots sin högskoleexamen, han var verkligen illa utrustade för att göra tvättservice. En super krympt par torr, ren-bara capris hade förseglat att hantera. Hur skulle man räkna ut hur att laga mat med oss middag? Jag behövde bara göra det själv, eftersom det tydligen, jag var bara så fantastiskt.

Utom jag var det inte. De saker som bara tycktes aldrig få gjort.

Den andra sidan av mitt försök till att amazingness var totala haverier: jag behöver lite hjälp! Nej, inte att typ av hjälp! Jag talar om den typ som finns i mitt sinne, men jag vill inte berätta det för dig eftersom du borde bara vet ! Bra sorg, kan du inte läsa mina tankar, make? Du måste göra alla de saker som för mig av kärlek, precis exakt så som jag skulle göra dem . Och innan jag frågar. Och hoppa i en tidsmaskin medan du är på det, för om du inte gå tillbaka i tiden och ändra saker du gjort fel, så jag kommer att ta upp varje gång du har svikit mig som en motivator.

Japp, försöker göra alla de saker som inte fungerar för någon.

Du ser, jag var förvirrande att vara en bra mamma (och, let ' s face it, frun) med att vara en bra hushållens manager. Hantera mitt hem är inte en av mina naturliga gudagivna gåvor. Och jag ville inte bli som det var separat från mothering. Av någon anledning kom jag till slutsatsen att om jag kör mitt hus och jag var en bra mamma. Kanske var det för att så många mammor jag visste var också bra chefer. Jag förstod inte att detta bara var en tillfällighet. Det var inte en regel. I verkliga livet, har detta ingenting att göra med att faktiskt vara en bra mamma till mina barn. Heck, i de flesta fall, mina barn inte kunde bry sig mindre om det gemensamma är ren eller om deras strumpor match.

Tyvärr, det tog år av denna galna bevisa/uppdelning cykel för lampa för att gå vidare. Jag visste inte riktigt få mina fel sätt tills mina barn blev äldre. Jag fortsatte att känna mig som jag behövde för att göra sina saker, även sådana som de nu kunde göra klart för sig själva eftersom det var vad jag hade alltid gjort. Men nu var jag harmas ännu fler människor än bara min stackars make. Barnen fick kastat i mitt bevisa/uppdelning cykel. Som ni kan föreställa er, detta läggs en härlig del av morsan skuld till mixen.

Så i ett desperat ögonblick, under episka härdsmälta Nr 374, jag stod i köket i mitten av ett gråter jag, skitsnack, "Ingen har någonsin hjälper mig! Bra sorg, någon annan har armar?! Är du människor faktiskt blinda ? Kan du inte se den här röran?"

Och då inser jag — att de kunde se röran, och de bör att hjälpa. Och det var faktiskt OK för mig att förvänta sig någon hjälp. Och precis som att en av de bästa reglerna för min mothering var född, rätt ut i min galna utbrott: Om du kan göra det för dig själv, bör du. Japp, det här går för att göra din säng, bussing din plats vid bordet, och vika din tvätt. Verkligen, vilket jobb som helst — om du kan göra det själv, bör du.

Amy Betters-Midtvedt

Jag bestämde mig för att elden själv som manager i världen och lära dem att klara sig själva, eftersom det visar sig att om du bestämmer dig för att vara ensam chef i ditt hushåll, kanske du av misstag utbilda alla i hemmet att bero på dig när de inte borde. För det första, eftersom du kommer att misslyckas med dem. Ingen kan göra allt, inte ens en mamma. Och för det andra, mina kära vänner, eftersom de blir äldre, människor i ditt hem är fullt kapabel att få ut sin hind och slutar göra saker för sig själva. Och jag var inte att göra någon en björntjänst genom att inte involvera alla spelare på vår familj laget.

Jag är ganska säker på att det var en enorm lättnad för min man. Han hade i flera år sagt att han var fullt kapabel för matinköp och städning och matlagning, och att vara pappa. Så jag bestämde mig för att faktiskt tro på honom, sluta kritisera, och börja vara tacksam för att han är en sådan hjälpare. Visar sig, han är fantastisk, och han behöver inte ens göra något av de saker som jag skulle. De saker som verkligen bara behöver få gjort. Ibland ( suck hans sätt är faktiskt bättre. Barnen får nu en varm frukost varje morgon, och jag får färska smoothies, så vi är glada att han har tagit över a.m. rutin.

Barnen var inte så lättad. Vid första, de hävdade att de inte skulle kunna göra vad, frågade jag. Morsan är helt klart den bästa på att få alla isvatten, så att de verkligen ska bara sitta, eller hur? Men, ack, söta barn, "Om du kan göra det för dig själv, bör du" är nu är regeln. Och nu är de gör, för det mesta. Rätter, tvättservice, sovrum, badrum och även sin egen is vatten vid sänggåendet — allt gjort på deras nivå och ofta inte på min tidslinje. Dessa barn är att lära sig att hantera sina världar, och det är en rörig och vacker sak.

Jag har bestämt mig för att jag älskar dem (och min mentala hälsa) för mycket för att låta dem leva ett ögonblick mer i en värld där mamma är städerska medan de luta dig tillbaka och koppla av från sin allra försöker värld av cykelturer och läxor och Snapchat kontroll. Jag är allvarligt oroad över de skulle inte ens vill ta itu med denna föräldraskap sak med mitt exempel. Det var ingen modell för att lära dem att göra världen till en bättre plats, antingen. Vi måste alla vara bidragande till att göra världen bättre, och just nu, våra hem är deras värld. Under detta tak, som innebär att göra vårt hem till en bättre plats genom att sätta in på alla jobb. Vi lär tillsammans. Vi bör fråga, "Hur kan jag hjälpa till?" eftersom vi är ett team.

När jag fick min stolthet ur vägen, jag kunde se att detta var en gåva till dem — en gåva av prestation, för gåvan av att bidra gåvan att rumskompis som kommer (förhoppningsvis) rengör sin egen mat på ett snabbare sätt än jag gjorde. De är inte alltid tacksam för dessa lektioner, men jag är, eftersom jag kan se deras framtid. Och det är bra.

Som en bonus, jag är lugnare. Jag flippa ut mindre. Och nu, när jag tjänar mina barn eller erbjuda sig att göra rätter när de har massor av läxor, eller städa sitt rum för dem, de är tacksamma för. De behöver inte ta dessa saker för givet så mycket. De vet att arbete är inte lätt eftersom de har gjort det. En eller två gånger, de har till och med erbjudit sig att göra samma sak för mig. De vet att ingen är skyldig dem ett rent rum. Jag har lärt mig att det är en stor skillnad mellan att tjäna som en gåva av kärlek och möjliggörande och berättigande.

Slutar morsan som chef och städerska lämnar tid för de saker som jag faktiskt är bra på: att vårda sina hjärtan och drömmar, och älska dem med varenda liten fiber av mitt hjärta, prata med dem i natt om vänner och problem, skrattar med dem under roliga TV-program, att spendera tid att vara närvarande med dem — som ibland ser ut som att jag sitter på en pall att chatta med dem samtidigt som de tvättar alla rätter eftersom jag har jobbat hela dagen för kärlek. Dessa är stora moderskap jobb, och jag kan göra dem alla mycket bättre när jag slutade mitt jobb som manager i världen.

Så om du själv funderar över om möjligheten för folket att se den röra mitt framför dem, om du känner dig som du är städerska i stället för mamma, eller om du bara vill utmana din familj att få sin egen is vatten, gå med mig. Brand själv och har en plats, mina vänner. Dina barn kommer att tacka er för det, en dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar