Ice Cream Cone Tårta, Exploderade

Har du någonsin köpt en glass tårta innan? Heliga moder, Moses är de dyra. Nyligen, jag betalade $16 för en liten tårta som hade en blygsam aning av Oreo cookies på toppen. Jag tänkte att det skulle smaka mycket bra för denna typ av pengar, så in i vagnen gick det. Stort misstag. Det var hemskt. Gjorts av ett stort namn märke, jag bara antog att det skulle vara gott. Det var mittemot av läckra. En smaklös platta av glass med ingen skorpa och vispad grädde som smakade som om den hade suttit på tårta för ett år. Blech. Så, jag bestämde mig för att prova min hand på att göra min egen glass tårta. Hur svårt kan det vara? Visst jag kan piska upp något mycket mer härlig och något som faktiskt smakar bra med samma pengar eller mindre. Så, här är vad jag gjorde...

Jag började med en Oreo cookie skorpa. Jag minns en gång när Oreo säljs cookie smulor, men tyvärr kunde jag inte hitta dem. Så jag skrapade fyllning av Oreo för hand. Inte göra det när du är hungrig eftersom jag åt några fler av dem än jag borde har.

Efter att min Oreo skorpa, jag mjuknat lite glass. Vanilj och jordgubb. När de väl var bredbara, jag jämnas ut dem i jordskorpan. Så långt, så bra. Lätt.

I mellan vanilj-och jordgubbs-glass lager, jag stampas ner ett lager av Oreo cookie smulor. Jag gillar lite textur i en glass-tårta. Det är något härligt med lite crunch blandat med slät glass. Yummy. På tal om konsistens, glöm vispad grädde för en toppning. Vi kan göra mycket bättre än så.

Hur crushed ice cream cone bitar fläckat med ganache? Japp, det fungerar för mig. Och eftersom vi är redan en bit över toppen här, varför inte ha lite riktig no-skojar is kottar grädde på toppen av kakan? Det är det roliga sak om att göra din egen tårta. Du kan göra vad du vill göra.

För att göra glass-strutar lite mer stabila, jag knäppte från botten av koner så att glassen skulle slags ankare koner i kakan.

Och då jag staplade choklad stänkte kon bitar runt den placeras koner. När jag var nöjd med hur den såg ut, jag kastade den i frysen för att företaget över natten. Precis innan servering, jag placerat några skopor glass i strutar toppad med lite vispad grädde, strössel och ett körsbär. Så, hur mycket fick jag spendera totalt? $14 och förändring. Inte nog med att jag spenderar mindre än den store köpte tårta, detta såg ut och smakade en miljon gånger bättre också. Och ooh och ahh faktor var ännu högre. Så länge du inte har något emot att du tar tid att sätta ihop dem, glass kakor är hur lätt som helst att göra. Och roligt också!

Exploderade Ice Cream Cone Tårta

Ingredienser:

2 paket Oreo cookies (14.3 oz varje), fyllning bort 6 Msk smör, smält 2 dl krossade våffla kon stycken plus 2 hela våffla kottar 6 oz semisweet choklad bitar 5 Msk ljus grädde 8 koppar din favorit glass, delat (4 koppar per lager) och mjukas upp vispad grädde, strössel och körsbären till garnering

Instruktioner:

Placera cookies i en matberedare och processen fram till marken. (tror ströbröd)

Gröp ur tre dl av smulorna för din skorpa. Ställ in resten åt sidan.

Blanda tre koppar marken Oreos med smör. Blanda väl. Tryck ut i botten och på sidorna av ett 9" springform pan. Ställ åt sidan.

Plats våffla kon stycken på en bakplåt.

Plats choklad och grädde i en kastrull över mediumlow värme. Rör om tills det smält.

Splatter choklad över krossad kon bitar. Ställ i frysen för att kyla.

Smidig fyra koppar glass i botten av cookie skorpa fodrad pan. Fördela det jämnt.

Strö över 2 dl av Oreo smulorna jämnt över toppen. Tryck ner med botten av en mätning cup eller botten av ett glas.

Sprida nästa fyra koppar glass jämnt över toppen smulor.

Fäst botten av två våffla kottar. (ca 1 ") tryck Försiktigt på kottar i kakan.

Ta krossad kon bitar ur frysen och stapla dem runt konerna som har varit placerade i kakan.

Ställ kakan i frysen för att företaget upp. Minst fyra timmar.

Precis innan servering, skopa glass i strutar och garnera med vispad grädde, strössel och körsbär.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar