Jag Kommer Inte Skrika Åt Mina Barn... För 24 Timmar

Jag erkänner, jag kan vara en yeller.

Det är något så tillfredsställande om att skära genom alla buller med en större buller. Och en stund av tystnaden som kommer efter ett skrik är så perfekt och vacker, inte till skillnad från kristall vas där jag samla in pengar som jag kommer att testamentera till mina barns framtid terapeuter. Men jag hatar att skrika och skulle vilja göra mindre av det. Därför, min Lowball Nyårslöfte är att jag kommer inte skrika åt mina barn för en hela 24 timmar.

De säger att nyckeln till att hålla ett nyårslöfte är att göra det litet. Inte utlovar stora förändringar, men ta mindre steg mot ett större mål. Det är därför jag åtog sig att en dag utan att skrika. Jag känner att det är ett ganska lätt mål som jag sedan kunde bygga vidare på. Tanken är inte att jag kommer komma till den punkt där jag kommer aldrig att skrika åt mina barn igen eftersom a) jag tror att som skrek på — i rätt doser — är bra för barn eftersom vissa saker förtjänar att skrika, och b) vem är jag skojar.

Det är inte så att jag skriker på mina barn varje dag eftersom jag inte. Men skrika var den vanligaste formen av kommunikation i min familj när jag växte upp, och det är det språk som jag har antagit, med mina egna barn. Trots dess användbarhet, men skriker bara inte trevligt och det skulle förmodligen vara bra för alla om jag gjorde det mindre. Det kommer att finnas en hel del utmaningar i att få igenom flera dagar utan att höja min röst, dock.

Till exempel, timmarna mellan midnatt och klockan 6 är vilda västern skriker timmar. När ditt barn når en viss ålder, att vakna upp varje natt vid 2 på natten är inte längre coolio. Det är ytterligare ett av de tillfällen där du är super sympatisk i början, eftersom din stackars barnet är med mardrömmar, men av vecka fem du är som, "Åh min gud, vad måste jag göra för att övertyga dig om att monster inte finns på riktigt. På allvar. Berätta för mig. Eftersom jag är villig att anställa en shaman på denna punkt."

Det kommer att vara svårt för mig att motstå att sent på kvällen "gå till sömn! "skrika, eftersom den ilska jag känner till klockan 2 är inte till skillnad från vad som killen i filmen Obruten är känslan i scenen där han lyfter att en stor bit av trä över huvudet och skriker.

Det är något liknande.

Sedan är det redo för skolan. Detta innebär dagliga argument om att förlora skor och "glömma" att borsta tänderna. Jag kanske måste sitta i lotus ställning hela tiden. Jag brukar inte behöver skrika åt mina barn när de är i skolan, men i samma ögonblick som jag plockar dem upp kampen börjar igen. En av de mest pålitliga gånger för ditt barn att vara en skitstövel är på bilresa hem från skolan. De har varit borta tillräckligt länge för att du ska missa dem, men det varar bara tills du kommer i bil och de skriker på sina syskon för att titta på dem.

Och herregud, låt oss inte glömma läxor och middag. För att hålla mig själv från att skrika åt mina barn under dessa tider, jag går med en "naturlig konsekvenser" - metoden. Vill du inte göra dina läxor? Bra. Du kan prata med din lärare om det i morgon. Vill du inte äta din middag? Då jag antar att du kommer att vara hungrig. Jag kan ha hungrig, outbildade barn, men jag kommer inte att skrika på dem.

Och sedan, naturligtvis, det är läggdags. Läggdags är det Jekyll och Hyde av föräldraskap aktiviteter, för när du säger godnatt till dina barn att du är full av kärlek för dem, och du kan inte tro hur lycklig du är att vara deras förälder. Men då du lämnar rummet, och de frågar dig för en annan kram, och du gör det, och du lämnar rummet, och sedan ber de dig för vatten, och ganska snart kommer du bli det här:

Vad jag säger är att det finns en hel del riktigt bra skäl till att skrika på barn under loppet av en dag, men jag skulle vilja att dra fördel av färre av dem. Jag är definitivt gör för att ha något att göra med min ilska istället, dock. Jag antar att detta är den typ av sak som får människor i stickade kläder för små djur.

Jag tror jag ska bara skrika i en kudde istället.

Relaterade inlägg: Jag Var inte En Bra Mamma

Detta stycke första sprang på Mommyish. Läs mer här .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar