Jag Kommer Inte Att Passera Min Ätstörning På Att Min Dotter

När jag fick reda på att jag var att ha en baby flicka Jag var mest överlycklig, över månen. Jag kunde knappt vänta med att gå till affären och köpa kläder som omfattas i tyll. Ärligt talat, om de hade matchande mamma kläder, jag var mer än redo för att börja gunga tutus igen.

Men, djupt i de mörkaste platser av mitt hjärta, jag var mer än lite skräckslagen av tanken på att denna flicka... och mer än en liten övertygad om att denna uppgift skulle bevisa bortom min förmåga. Eftersom det, i flera år, jag har varit i tillfrisknande från en ätstörning. Jag har haft problem med hetsätning, tvångsmässigt överätande, negativ självbild, body dysmorphia, och fetma - för de flesta av mitt liv. Jag hade bariatric kirurgi vid en ålder av 28 år, när de i sanning, jag borde ha avstått kirurgi och gick direkt till terapi. Detta ledde till flera år av anorexia. Jag har varit i alla tänkbara storlekar, från 300 pounds till knappt 100, aldrig nöjd med antalet.

Så, hur skulle jag då kunna lyfta upp en liten flicka och lära henne att älska sig själv, när jag är fortfarande lära sig att göra samma sak? Hur skulle jag ta upp henne för att veta att hon har obegränsad potential och ovärderliga, när jag har tillbringat så mycket av min egna liv - vägning och döma mig själv genom ATT antalet, en slav till den skala?

Under en mycket lång tid, jag trodde på mig själv för att vara "för mycket" eller "inte tillräckligt"- så, hur skulle jag kunna övertyga denna söta flicka att även som en liten, liten böna som växer i min mage - hon var "precis rätt"? Hur kan jag hindra henne från att snubbla ner samma väg? I sanning, jag kan inte förhindra att något av detta, men jag kan skapa en daglig mantra för oss att leva av, och hoppas att det räcker:

1. Inte "bör" på dig själv. Som kvinnor, vi sätter så mycket press på oss själva, som lever av strikta regler för vem vi BÖR vara, hur många kilo vi SKA väga, vad vi BORDE ha fått gjort idag, istället för att ta tid för oss själva.... Bör är ute på hal is med skuld och skam, och att backen slutar på Rock Bottom. Så, sluta shoulding, och börja att bekräfta.

2. Bejaka dig själv. Varje dag och hela dagen. Istället för att leta efter brister, nya bristningar, etc., tänk istället på vad du är kapabel till. Utmaning negativa tankar genom att tänka på varför du är unik, och vad du har åstadkommit. Och sedan titta på dig själv i spegeln och säga att bekräftelse. Gå på, prova det! Jag vet att det känns dum och obekväm. Men gör det ändå. Speciellt när man känner sig dum och obekväm. Affirmationer är det första steget att själv älska, och en sådan kärlek är verkligen allt du behöver.

3. Inte ska dina vänner, antingen, och slänga affirmationer på sitt sätt, också. (Detta var definitivt påverkad av Mean Girls.) Jag kommer att vara den första personen att erkänna att jag har tittat på massor av andra kvinnor, vissa av dem mycket kära vänner, och tänkte "Ska hon ha på sig det där?" eller "Hon borde inte ha kommit som frisyr." En solid systerskap— vänner som älskar dig för alla dina brister, kommer de att vara krigare på din rygg, hålla dig på den raka och smala.

4. Mat är bränsle. Mat är inte din vän eller din fiende. Lita på mig, jag vet detta. I mina tidiga år, maten var den enda vän jag hade. Det tröstade mig när jag var ensam, och det verkade som att fylla upp de tomma platserna i mitt hjärta. Men, att komfort var kortlivad, och avsky följde snart efter tröstade känslan hade försvunnit. Det var en ond cirkel att bryta, och det ledde till många år av sorg och sorg. Mat har ingen makt över dig— det är bara det bränsle du behöver för att få igenom din dag. Inte ge det makten att bli fler.

5. Skuld och Sekretess rasen Skam. Och Synd är vägen till missbruk. Oavsett vad som händer dig, oavsett vad du har gjort, förlåt dig själv. Låt gå för denna skuld, och gå vidare. Prata med någon om det, om du behöver. Och kom alltid ihåg att de människor som är viktiga, de människor som verkligen älskar dig, kommer inte att förlåta dig för. Att vältra sig i skuld, fyllning ner det, och ignorera det - kommer bara att få det att växa.

6. Ordet "Perfekt" kommer att tas bort från ordboken och alla våra framtida samtal. Att vara perfekt är att vara utan brister. Och, dina brister gör dig unik. Strävan efter att vara perfekt innebär att du strävar mot ett ouppnåeligt mål. Det kommer bara att göra att du känner dig tom. Avvisa perfektion, och omfamna verkligheten.

7. Leva din sanning - inte någon annans ideal. Jag har tillbringat så många år av mitt liv åt att försöka vara vad jag trodde att andra skulle ha mig att vara. Och det kunde ha kostat mig mitt liv. Jag var aldrig riktigt nöjd eftersom jag var levande för en annan person. Jag har lärt mig att jag är lyckligare än jag någonsin trodde var möjligt - att leva i min egen verklighet - istället för att drömma om vad jag kan aldrig vara.

8. Fysiska storleken har ingen inverkan på värdet som du har här i världen. Var inte en slav till skala - det kommer inte att ge dig lycka, och i slutet av dagen, det är verkligen bara en siffra. Du är mer än en siffra. Jag är mer än en siffra. Upprepa så ofta som det behövs.

Min graviditet var nio månader av illamående på morgonen, cankles, svullna allt, och massor av verkligt pinsamma stunder. Det var också första gången i mitt liv, att jag kan se mig själv i spegeln och verkligen uppskatta min kropp och vad den var kapabel till. Vad var och en av oss är kapabel till. Kedjan av min ätstörning har äntligen lossade sitt grepp tillräckligt för mig att gå vidare. Jag vet inte om det bara var graviditeten eller i alla år av hårt arbete, men jag har funnit frid.

Jag brukade be att jag skulle gå ner i vikt, ser olika ut, känns annorlunda. Nu ber jag att jag kan fortsätta att ha den styrka och övertygelse för att lära min dotter hur man ska undvika den väg som jag snubblade ner.

Relaterade inlägg: Till Min (Kanske) Dotter

ADVERT

Lägg till din kommentar