Jag Var inte En Bra Mamma

Kära Dotter,

Idag, jag var inte en bra mamma. Morgonen kom alldeles för snart efter en lång och ansträngande natt. Jag rullade ur sängen och sätta byxor på en timme innan du normalt vaknade. När jag kom in i ditt rum du var redo för mig, håret rufsigt och för ditt sneda leende. "Jag upp!" Du sa att nå dina armar ut till mig. "Jag betalar wif leksaker!"

Jag ville inte le, inte för att jag inte älskar dig, utan för att jag bara behövde mer sömn. Och sedan den dagen kom och du fastnar klistermärken till soffan och jag klagade under min andedräkt. Du försökte att spela tag och sparkade mig i bröstet och jag skrek, "VARA TREVLIGT ATT MAMMA!" Jag inser nu, att jag inte skriker som på dig. Jag var bara skriker på världen. Men hur kunde du veta det? Du kunde inte, och jag är ledsen.

Och när jag gick upp på övervåningen för att gå till badrummet och du sa, "NEJ MAM GÅ PODDY!" Och jag sade, "håll käften!" Det var inte min finaste timme av föräldraskap.

Jag är ledsen att jag grät när du åt min lunch. Lunchen köpte jag för oss båda att mata mina känslor. Eftersom mina känslor behövde chicken nuggets, men tydligen så gjorde du. Och jag är ledsen att jag lägger dig i tid reda på när du gjort din tallrik göra en liten dans på bordet. Jag är ledsen att jag inte kyssa dig när jag sätter dig ner för en tupplur, utan istället valt att springa iväg och lägga på rummet sängen och bara bo i några tystnad.

Jag minns min egen mamma med dagar som denna, när hon verkade i utkanten av något fruktansvärt, och vi barn tips tå runt henne, rädd och övertygad om att det var vi. Jag vill att du ska veta att det är inte du. Det är aldrig du.

Vad det är är mitt hjärta ont om saker och skäl som faller utanför dig. Jag ska vara bättre i morgon, efter en Diet Coke, efter att ett brott show och efter lite sömn. Men att vara förälder innebär många saker, en av dem är att jag kan inte alltid vara självisk röra som jag vill vara. Detta gör mig till en bättre person, men det är också ack så svårt, när dina ögon är trötta och ryggen värker. Du behöver inte veta detta nu. Och när du behöver veta det, du kommer att förstå. Men jag vill be om ursäkt bara så att du vet att jag försöker mitt allra bästa, även om vissa dagar är som bäst är ett vrak.

Jag hör dig upp från din sömn. Du sjunger Taylor Swift, skrika "Neber, ever, EVER!" Och då är det något om en plastanka. Jag kommer att få dig nu. Vi kommer att äta frukt, snacks och läsa några böcker. Vi kommer att krypa och sätta klistermärken tillbaka på soffan.

Och i morgon, jag kommer att försöka igen.

Jag älskar dig.

Din Mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar