Jag Ville Vara En Chill 'Fed Är Bäst" Mamma, Varför Är Jag Så Besatt Av Att Amma Exklusivt?

"Vad fan är det som händer här?" Sa jag fram efter en fyra timmar lång tupplur—den längsta sträckan av sömn skulle jag haft sedan förlossningen tio dagar tidigare.

Men jag visste precis vad som var på gång. Jag kunde se min significant andra sitter nonchalant i min vård rocker, utfodring vår nyfödda dotter en flaska freebie formel vissa företag hade skickat oss medan jag var gravid.

"Jag trodde att du skulle vara lycklig. Detta sätt, att jag inte måste vakna upp. Du behövde den sömnen," min partner svarade.

Han hade rätt. Jag gjorde behöver sömn. Jag var en vandrande zombie. Fortfarande, jag var rasande.

"Sluta. Rätt. Nu," sade jag. Sedan rusade jag över till att ta hem min bebis i mina armar och kastade som disponibel två-ounce flaska över rummet innan du fortsätter min rant: "Du kommer att knulla upp min mjölk om du komplettera med formeln bakom min rygg!! Hon kunde få nippel förvirring! Tänk om hon hatar mina bröst nu!?!?!? VARFÖR GÖR NI DETTA MOT MIG?!?!?!?"

"Hon var hungrig!" sade han. "Och sedan när bryr du dig så mycket om våra barn äter bröstmjölk eller formel? Jag trodde du var en del av " fed är det bästa lägret."

Rätt igen. Detta bröst-är-bäst galenskap var inte tänkt att smitta mig.

Under hela min graviditet, när vänner, släktingar eller främlingar frågade om jag skulle amma, jag har alltid instämde, "jag ska försöka mitt bästa!" Jag berömde mig själv för att närma sig frågan på ett rationellt sätt, att förstå att det var en annan person—min ofödda dotter, som jag inte hade träffat ännu—som vägs in i ekvationen. Om det fungerade—bra, tänkte jag. Om inte, jag vill bara ge välling. Efter alla, jag kände många en formel-fed barnet vände lysande vuxen.

Mélanie Berliet för Trodde Katalog

Plus, jag hade gjort min research. Från vad jag kunde samla, diehard breasties var så onödigt vaksamma som de kvinnor som har avstå från all alkohol, koffein, sushi, charkuteriprodukter, och mjuka ostar för 40 raka veckor under graviditeten. Med undervisning av Emily Oster—ekonomen som bekant utmanade regler om vad en gravid kvinna bör och inte bör konsumera—gömd inne i mitt ökända bakficka, jag var relativt avslappnad knocked-up lady som smuttade på ett glas vin och åt en skiva prosciutto tunnbröd här och där utan ett uns av skuldkänslor. Att tro att detta lättsam attityd var mest hälsosamma för mig—och, i förlängningen, min foster—jag ville bära den med mig i det fjärde kvartalet." Jag ville att lita på den forskning som ifrågasätter bröst-är-bästa budskap, precis som jag anammat Oster är väl motiverade argument för att ifrågasätta förutfattade meningar om graviditet.

Ja, det fanns gott om bevis för att motverka den filosofi som bröstmjölk var absolut nödvändigt om jag ville ha den absolut bästa för mitt barn. I Målet Mot Amning , Hanna Rosin president populära antaganden kring bröstmjölk efter att ha granskat massor av liknande studier. Om något, säger hon, den medicinska litteraturen visar att amning är förmodligen, kanske lite bättre..." men slutsatserna från forskarna ser ingenting som bröst-är-bästa fanatism som dominerar populära litteraturen på frågan.

Det var inte svårt att hitta passionerade konton orädd formel matare, heller. Kvinnor som Claire Zulkey, som tveklöst avvisar tendens att märka formel matare "seflish," tycktes spegla min inställning till moderskapet i allmänhet. Jag ville vara en befogenhet, flicka-boss mama vem skulle inte grotta in konventionell visdom, men i stället skulle plöja sin egen väg, som fungerar som ett kuvert-driver exempel att hennes unga dotter.

Jag hade tänkt att bara gå med alternativ om amning visade sig vara svårt (det gjorde det). Och jag som var tänkt att vara lugn och samlas in om och när jag gick in på min partner närande min bebis med en flaska formel.

Så varför fan gjorde jag galen? Varför blev jag plötsligt besatt av amning uteslutande? Exakt hur hade samhället tränga in i mig med sin bröstcancer-är-bästa-propaganda?

Amning är svårt. Men de problem jag upplevde tidigt hindrade inte mig från att uttömma mig själv, fysiskt eller psykiskt, i namn av detta påstås naturlig process. Istället är min omvårdnad mardröm verkade driva mig längre i måste-feed-mitt-barn-en-boob-juice-bara-kost vortex.

Förvirrande, eller hur?

Om du anser att hormonerna spelar in. Lisa Nåd Byrne sätter det vältaligt : "För många av oss, vår resa in i och genom moderskapet är full av tunga och lager känslomässiga upplevelser. Dessa erfarenheter har alla korrelera fysiska och hormonella motsvarigheter."

Samtidigt som det är lätt att intellectualize att amning kan inte vara den enda sunda sättet att mata ditt barn, jag vet nu att jag kan inte underskatta min egen biologi. Oavsett anledning, var det något inom mig som har drivit mig att amma—trots hur svårt det var att få mitt barn att haka på första, och sex månader senare, trots hur mycket jag hatar att pumpa på jobbet. Är detta mycket bil som fick mig att åka upp i första hand? Jag kan inte säga. Men jag kan definitivt inte ignorera det heller.

I själva verket, jag måste erkänna att jag känner en anstrykning av stolthet varje gång jag fånga min sambo såg på mig längtansfullt medan jag matar våra barn från mitt bröst. Och oxytocin-fast bindning som sker när min baby lockar upp mot mitt bröst och livnär är omisskännligt givande.

När det gäller att mata ett barn, jag tycker fortfarande att varje kvinna bör göra sitt eget val, oberoende av den allmänna opinionen. Men jag skulle också ge råd till nyblivna mammor att inte gå in i moderskapet med alltför många fasta åsikter. Vad jag har lärt mig hittills är att vara förälder kommer trampa din antaganden om så många saker. För även om du är inte en slav till samhälleliga normer, du kanske bara en gisslan till din egen biologi.

Denna artikel kom till dig av Trodde Katalog och Citat Katalog .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar