Jag Var Övergivna Av Vänner Och Familj Efter Att Jag Hade En Bebis

Det har tagit mig en hel del terapi för att komma dit jag är idag.

Alla varnade mig för att barn inte kommer med instruktioner och, naturligtvis, de hade rätt. Men jag har gjort det här föräldraskap spelning i tre år nu, och jag måste vara ärlig: att Barn inte kräver många instruktioner. De behöver mat, kärlek och tupplurar.

Vuxit människor, å andra sidan.

De kan verkligen driva dig till bonkers. Vuxna är den verkliga problem. Kanske de bör komma med instruktioner.

Ack, det gör de inte. Vilket är anledningen till att jag började gå i terapi. (Bästa val jag någonsin gjort, för posten.)

Jag måste ha loggat in hundratals timmar på att ökända bagageutlämningen, att försöka förstå de människor som har ont eller förargade mig i det förflutna, att lära sig att fullt process saker, "känner alla känns" som de säger i dessa dagar, och sedan gå vidare med livet.

I grund och botten, lära sig att låta saker och ting gå .

Och det visar sig, jag är ganska dang bra på det. Jag kan göra alla typer av mental gymnastik för att förstå någons position så att jag kan, i sin tur, att förlåta dem. Men hörni, det finns en grupp av folk som jag aldrig kommer att förstå, aldrig känna med, och, ärligt talat, aldrig förlåta.

Och de är de klass-A idioter som struntar i förekomsten av mina barn.

Tyvärr, enligt min terapeut, vilket är ganska vanligt. Och hur dessa idioter leva med sig själva, jag kommer aldrig veta.

Förmodligen borde jag inte slösa energi på något som detta, men det är ord som behöver sägas, och idag känner jag mig som att säga dem.

Så till människor i mitt liv som försvann på mig efter att jag hade barn, jag måste fråga dig en sak:

Vad i helvete är fel med dig?

Tror du på allvar tror att du kan göra anspråk på att älska någon för år — hela deras liv, även — och då anden när de blir förälder? Tror du att jag kommer att tro för en sekund att du någonsin brytt dig om mig, när mitt hjärta är bosatt i mitt barn och du helt ignorera deras existens?

Titta, om du inte vill vara en del av mitt liv, jag kan förstå det. Jag är en väldigt bristfällig person, och det finns massor av anledningar till ghost på mig. Min humor är vidrig, jag är ständigt sena — listan går på och. Men du stannade kvar för alla.

Du fastnat runt som en vän, en familjemedlem, genom goda tider och dåliga. Då har du fått otroligt fn: s sticky rätt om tiden då min förstfödde kom. Varför?

För att vara ärlig, det gjorde ont i början. Jag ville inget mer än att dela min glädje med dig. Att introducera dig till denna otroligt liten människa som jag var säker på att du skulle falla i kärlek med. Titta på vad jag gjort!

Men telefonsamtal var inte returneras. Besök förblev oplanerade. Och herregud, jag ber inte att du ska sluta vad du gör och göra en klippbok av mina barn, men bara en lite intresse skulle ha varit trevligt — en del bekräftelse på att de är en del av min värld. De är mina barn trots allt. Och du ska ha "älskat mig."

Nej, jag vill inte ont längre. Jag är klar att tycka synd om mig själv eftersom sanningen är denna: Om du är för självupptagna för att förverkliga den glädje som dessa barn ta med till världen, det är din förlust.

Och det är en enorm förlust.

Du är inte här för att veta, så låt mig fyller du i på en del av vad du har missat: "Min son skratt är som en klocka. Hans kramar ensam kan fylla din kopp med glädje och lämna det svämmar över. Hans humor är skarp som fan. Det finns ingenting som är lika ren eller lustiga som ett litet barn är väl landade skämt, och han är en miniatyr comedic genius.

Och min dotter? Hon är en pistol. En pint-sized boll av energi som är att upptäcka skönheten i denna värld, ett ljus uttaget på en gång. Hennes små fotspår pitter-smattra runt våra trägolv, och jag svär på att ljud är musik för en trött själ. Ärligt talat, om du är bekväm skissning ut på att, tja, det är lite sorgligt.

För dig.

Om du checkat ut från min familj rätt när våra barn kom, du lämnade visa på paus. Du tog dina dyra souvenir T-shirt och peaced ut av vår vänskap när den bästa var ändå att komma. Och jag är ledsen för dig. Den jag verkligen är.

Eftersom dessa barn är otrolig, och de har så mycket kärlek att ge.

Det har tagit en bra bit av terapi för att komma fram till denna punkt, men jag tror att jag äntligen vet var jag är. Så här är det, gott folk...

Till tidigare vänner till de familjemedlemmar som avspeglade på de största barnen i hela ordet:

Om du inte bryr dig tillräckligt för att få veta mer om dessa barn som du miste om, att du inte förtjänar dem. Så enkelt är det.

Och jag hoppas att du har ett bra liv. På allvar.

Eftersom vi säker som fan kommer.

ADVERT

Lägg till din kommentar