Jag Var " Konstiga Och Ovanliga Under 80-talet Och Inte Mycket Har Förändrats

Medan de flesta barn på 80-talet var glada att sport ljusa färger, penny loafers, pastell rosa eller koftor, jag—en egen bekände goth girl—ville att svepa mig i svart. Fascinerad med Bela Lugosi och Peter Murphy, jag undvek bubble-gum pop och hejarklacken. Konstigt djupa, känslomässiga och ovanligt inåtvänd, jag behöver musik med mer substans och lugna utrymmen där för att lyssna på det i ensamheten, bort från den förbryllade stirrar på mina kamrater.

Tjugofem år har gått, och jag är fortfarande konstigt och ovanligt. Inte mycket har förändrats, bortsett från mig nu som vuxen och därför ansvarig för att köpa mina egna kläder. Som sådan, och tveklöst, som jag stolt bär alla svarta och fortsätta att svimma över vampyrer som jag en gång gjorde i gymnasiet. I själva verket, för inte så länge sedan, jag gormat över Twilight tillsammans med en miljon tonåringar, tills jag såg filmerna. Det var nästan stötande. Preppy vampyrer? De mentala bilder jag hade trollat från böcker bestod av en Lost Boys kasta inte Sixteen Candles .

På tal om 80-talet filmer och oförändrad känslor, det finns ett par ökända scener som fortsätter att störa mig–som de i The Breakfast Club och Pretty in Pink . Om du var en mörk våg barn på 80-talet, jag behöver inte förklara. Men för dem av er som hejade på fel lag, ska jag stava ut det: Claire vände Allison—ett perfekt inbundet, svart-ladin panelhöna—i the girl next door, och Andie valde Blane över Duckie. Detta faktum ger fortfarande en ofrivillig huvud skaka. Jag kommer aldrig låta det gå.

I själva verket ursprunget av den djupa förbittring är delvis att beskylla för min saknade OSA till de otaliga 80-talet fester. Jag vet traditionella 80-talet hyllning händelser är fylld med ljusa färger, banan klipp, blå ögonskugga och låtar som "Safety Dance." Det är inget som mitt 80-talet erfarenhet, och mycket som parterna människor kastade i 80-talet, jag kan fortfarande inte vill delta.

Det är inte det att jag inte vill minnas. Jag gör det dagligen, och stirrade på den inramade affischen för The Cure på min vägg. Det är bara besvärligt för alla. Även DJ känns det när jag närmar mig att göra en låt begäran av Sisters of Mercy, ett band som inte kan anges på hans 80-talet Dance Party samlingar. Även om han har tillgång till den typ av låtar som jag gillade, han fruktar en katastrofal mängden svar som motsvarar endast till den som kan följa spektaklet live av Debbie Gibson som täcker Detta Korrosion.

Med beaktande av musik, jag är fortfarande fnissa när folk försöker att förhålla mig genom att hävda att de som Botemedel. Om deras arbete och kunskap "som en sång" är söt, jag är aldrig övertygad om, om jag bevittna dem sjunga "Tortyr" på karaoke kväll istället för "fredag jag är kär." Fram till denna punkt, det är fortfarande lika skrattretande för mig som det var då, som är det sätt som vissa människor insisterar fortfarande att det är Susie och the Banshees.

Det är inte så att jag inte har flyttat på eller att jag är fast i det förflutna. För mig är 80-talet gotiska eran var en känsla–inte bara ett decennium–och att det helt enkelt aldrig lämnat mig. Klart, jag är inte den enda som fortfarande bär en torch for allt det mörka och mystiska. Annars skulle det inte finnas något intressant roller Winona Ryder, Helena Bonham Carter eller Johnny Depp, den senare som för alltid kommer att vara tryckt på min hjärna som ingen annan än Edward Scissorhands.

I sanning och i enlighet med detta, jag antar att jag är skyldig det själv-utökad 80-talet gotiska perioden till Tim Burton, min John Hughes. Utan honom och Hett Ämne, jag kanske känner mig så ensam och uppskattad som Lydia Deets sig själv. Tack och lov, han har framgångsrikt visat att jag inte är så unika. Det visas att det finns ett antal människor i den här världen precis som mig—alla vuxit upp, men på något sätt grunden oförändrad—kryper ut ur woodworked kista för att se hans senaste mörk mästerverk.

I hemlighet, jag har min glädje i tron att hans filmer är en filmisk firandet av någon som mig; de är medium för en undead era känd som " 80-talet, aka märklig och ovanlig känsla, kontinuerligt och på ett lämpligt sätt förföljde mig och har min garderob till denna dag. Personligen hoppas jag att det aldrig går bort.

ADVERT

Lägg till din kommentar