Jag Var en Dålig Mamma Idag

Jag var en dålig mamma idag. Åtminstone känns det som jag var.

Jag var en självisk mom. Jag drack en kopp kaffe innan jag bytte barnets blöja.

Jag var en svag mom. Jag skrek på våra barn när hon skulle inte äta något av den mat jag lägger framför henne.

Jag var en tuff mamma. Jag sade "nej" sätt mer än att jag sa "ja."

Jag var en elak mamma. Jag pratade med hopbitna tänder mer än jag vill erkänna.

De människor som säger, "njuta av varje ögonblick," måste ha ett bekvämt glömt vad föräldraskap är.

Det är inte bara solsken och regnbågar. I själva verket är det närmaste jag någonsin kommit en regnbåge var som en tid barnet sharted mångfärgade bitar av kritor. (Jag var en försumlig mamma den dagen.)

Det verkar som att oavsett hur hårt jag försöker, jag faller alltid kort av mamma jag hoppas att jag är.

Men jag vet att om jag uppehålla mig alltför länge på vad jag har/har/skulle gjort annorlunda, jag kommer så småningom att göra mig galen. Jag måste ge mig själv mer beröm för de saker som jag gör bra. Trots allt, jag var en ganska bra mamma idag också.

Jag var en rolig mamma. Jag byggde ett fort av kuddar och filtar.

Jag var en patient som mamma. Jag väntade i tio minuter för mina barn att "spänne själv i" (läs: slutligen enas om att låta mig hjälpa spänne henne).

Jag var en omtänksam mamma. Jag lägger bort min telefon och gosade med barnen i soffan.

Jag var en medkännande mom. Jag kysste boo-boos och kramade bort tårarna.

En naturlig del av att vara förälder är att vilja det bästa för våra barn. Inte de mediokra. Inte genomsnittet. Mycket bästa .

Vi förväntar oss det bästa av oss själva. Tyvärr, ibland det betyder att ställa oss upp för misslyckande — att sätta mål som är ouppnåeligt på bästa och själ-crushingly skuld-ladin i värsta fall.

Det är inte hälsosamt att fokusera på alla de saker vi gjort fel utan att ge oss kredit för alla de saker vi fick rätt.

Ibland undrar jag om det är människans natur att fokusera på det negativa. "Mamma skuld" är något jag hör om hela tiden. "Mamma stolthet?" Så långt jag vet, jag har just nu gjort upp.

Men vi bör vara stolta över. Vi väckt liv i den här världen. Vi matas en människa med hjälp av vår egen kropp. Vi har vaknat upp efter några timmar till foder under veckor till månader. Vi har städat upp outsägliga ting.

Viktigast av allt, vi har älskat med hela vår varelse. En mors kärlek är något mycket speciellt. Det är osjälviska. Det är vårdande. Den är villkorslös.

När vi tar oss tid att räkna, finner vi att det goda väger tyngre än inte så bra.

Det är en dans som vi fortsätter att göra varje dag — en känslig och tillbaka fylld med toppar och dalar. Det är fullt av brister och felsteg, men det är inte vad som definierar det. Det handlar om att vara uppmärksam på de rörelser som vi gör. Det är det som håller ihop det när vi är rädda för att det skulle falla sönder. Det handlar om att finna vår väg tillbaka till mitten.

Ibland snubblar vi och ibland får vi skjuta i höjden, men vi hittar alltid våra villkor. Och om vi har tur, vi kommer att har lärt sig att balansera lite bättre i morgon.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar