Hur Känns Det Att Vara Mamma Till En Mobbad Unge

Jag vill berätta för dig hur det känns att vara mamma till en mobbad unge.

Jag vill berätta för dig hur det känns när ditt hjärta raster som din vackra barn som ser upp till dig och frågar: "Mamma, vad är det för fel med mig? Varför inte någon som mig?"

Jag vill berätta för dig hur det känns när din dotter ser på dig med tårar i ögonen och säger, "Han bara bad mig att dansa för att göra narr av mig."

Jag vill att du ska veta hur många ursäkter du kan prova att göra när ditt barn inbjuder 12 barn till hans födelsedagsfest, och bara två visa upp, något som tydligen var tvingade av sin mamma.

Jag vill berätta för dig hur det känns att stå vid dörren, väntar på skolbussen, och bad, "Snälla Gud, låt honom har haft en bra dag", och att veta svaret två steg efter att han kliver av skolbussen.

Jag vill berätta för dig hur du kan krypa varje gång telefonen ringer under skoldagen, hur du hoppas att det inte är skolan som ringer med ett sjukt barn, en kurator eller en del andra problem.

Jag vill berätta för dig skräcken av att gå in på din 13-åriga dotter försöker svälja piller för att sluta sitt liv, eftersom andra tonåringar har övertygat henne om att hon är värdelös och världen skulle vara bättre utan henne.

Jag vill berätta om att dra över på den sida av vägen snyftande så hårt att du kräks för att du var tvungen att köra bort från sjukhuset—lämna ditt barn i en psyk avdelning i "observation" efter att ha tagit dessa piller.

Jag vill berätta för dig om du sitter upp, natt efter natt med din tonåring, hålla hennes hand för att både låta henne veta att du finns där och för att vara säker på att hon inte gå upp och göra något dumt.

Jag vill berätta för dig om hur du söker efter ålder-lämpliga långärmade kläder för att dölja ärr från att skära.

Jag vill berätta om hur svårt det är att få psykisk hälsa hjälp för din deprimerad tonåring.

Jag vill berätta för dig hur ensamt det är när vännerna försvinner, eftersom alla din tid tas upp att ta hand om ditt barn som behöver dig nu, mer än någonsin.

Jag vill berätta för dig om de hundratals kämpar du skulle ha med folk talar om för dig att bara komma över det, att barn ska få vara barn.

Jag vill berätta för dig hur ditt äktenskap kommer att drabbas.

Jag vill berätta för dig hur hårt du försöker skydda ditt barn från fasorna av mobbning.

Men vad jag egentligen vill säga är att snälla, snälla, vänligen lär dina barn att vara snälla. Lär dem att när de behöver inte vara vänner med alla, de ska vara civila. Lära dem att respektera människor som är olika, och att om de inte har något snällt att säga, låt då bli att inte säga något alls. Visa dem genom exempel.

Jag vill berätta för dig att tacka din lyckliga stjärna för att det är inte ditt barn, men ditt barn kan bli nästa. Jag vill också att du ska veta att vi kan få ett slut på mobbning genom att lära våra barn att vara modig och stå upp för varandra.

ADVERT

Lägg till din kommentar