Jag Behöver Lite Tid Borta Från ALLA (Inklusive Min Familj)

När jag sitter här i min källare hemmakontor, det är svårt att ignorera skrik. Trots det sättet som det låter, nej, vi är inte att köra ett ben-slipning fabriken, och ingen är möte sin död. Det är bara min två-åring som skriker eftersom Mamma är inte i sikte. Dagar som dessa gör det smärtsamt tydligt varför jag behöver tid bort från alla, inklusive min familj. Eller kanske framför allt min familj.

Missförstå mig inte, jag lever ett ganska bra liv. Min förhållandet är stabilt Jag har en karriär som jag älskar, och min son är lycklig och frisk. Men i väntan på ankomsten av baby nummer två gör mig livrädd för vad som komma skall, och jag behöver lite tid bort från allt. Och här är varför:

1. Att vara förälder i månaden är svårt.

Jag kunde känna empati med skräck soundtrack ringsignalen genom salarna om min son var där ensam. Men är han inte. I värsta fall, hans pappa är tio meter bort, i bästa fall, han är i samma rum och tittar på tv med honom. Jag lärde mig för länge sedan att min son förväntningar på mig är fyra gånger högre än någon annan människa. Och vissa dagar, det är nog för att göra mig vill ha en solo bunker för att gömma sig i.

Vid tiden för min son vaknar upp varje morgon, min man är redan åkt till jobbet. En av de första sakerna min son gör varje dag är att köra genom salarna och säger: "Pappa?! Var är Pappa?" Jag tycker att detta är en del av vår morgon rutin särskilt roligt eftersom vi båda vet att min son kommer inte att springa till sin pappa annat än för enstaka resa till pottan. I verkligheten, Jag är en på samtal från morgon till kväll. Och det är ansträngande.

2. Det är omöjligt att få något gjort.

Jag tror att min son inser jag att jag är på samtal strax efter frågar "var är pappa?" för att det är då han börjar sin morgon önskemål. (Han kommer att göra en bra chef en dag.) Vanligtvis vid den här tiden, jag (försöka) börja arbeta i min lya (aka home office). Min son går ner för trappan var fem till tio minuter, och jag svarar på samma sätt varje gång: " Mamma jobbar ."

"Arbeta", säger han alltid svarar.

Ja, baby. Mamma arbetar. "Okej, Mamma, mjölk?" Respekt för mitt hantverk är borta nästan omedelbart. Det samtalet är den första av många i vår dagliga rutin upprepade instruktioner.

3. Den andra som "anställd" runt här suger.

Även när min co-worker (aka, make) är här för att dela upp lasten, jag bär fortfarande majoriteten av bördan. Stunder som nu, när både min man och jag är hemma och ändå är jag fortfarande den som är på föräldraskap plikt, gör det svårt att inte skicka en död bländning genom väggar — särskilt när han säger något i stil med "jag ska ta en dusch, lyssna efter Färna."

För det första, jag lyssnar alltid till Färna. Och Färna är alltid höra mig (inte att förväxla med att lyssna, förstås), eftersom han ALLTID. RÄTT. HÄR.

För det andra, jag är avundsjuk. Jag vet knappt vad det är som att ta en dusch utan att dörren öppnas och släpper in en arctic blast — för att inte tala om hur det känns att leva utan en medföljande desperata "mama?" på repeat. Min duschar, bad, och tarmrörelser har alla blivit evenemang. Varför inte vår son någonsin behöver något, när min man är på toaletten?

I ord Calgon, "ta mig bort..."

Mina dagdrömmar är fyllda med oavbruten duschar och tupplurar mitt på dagen. Ibland kan jag fantisera om en värld där jag inte äta mina pommes frites eller min Sonic Blast i hemlighet. Under dessa dagdrömmar, mat är den temperatur det ska vara och jag har tid att skölja ur balsam från mitt hår. Ironiskt nog, dessa dagdrömmar är ofta avbruten av pipig "Hej Mamas" eller baryton "Hey babes."

Att ha en säng allt för mig är en värld som jag inte har bott i under en mycket lång tid.

Jag vill ligga i sängen med min graviditet kudde och en varm filt inte delas med en säng kompis. Jag skäms för att erkänna hur mycket jag älskar att sova ensam under arbetsresor.

Jag vill komma bort från hundar som skäller varje morgon krävande för att kunna låta utanför i gryningen. De måste inte inser att vissa av oss gillar att ibland sova senaste 6:30.

Det skulle vara skönt att springa bort från grannar och deras otaliga åsikter om riktig gräsmatta.

Och sanningsenligt, det finns dagar jag vill också komma bort från mig själv. Att tillbringa natten borta från mina egna personliga bekymmer, stressfaktorer, och en besatthet med dessa graviditeten pounds skulle vara en frisk fläkt.

Bara en natt när jag inte har att ta itu med eller tänka på dessa saker låter fantastiskt. Men det finns två saker som jag vet säkert:

För det första, jag har varit borta från min familj (och alla andra skit) innan. Jag tillbringar större delen av den tiden saknade dem, att tänka på hur mycket de betyder för mig och hur de gör mitt liv vackert. Deras kaos är graverade i min dag.

För det andra, det ska alla börja om nu jag går tillbaka i dörren.

Sedan igen, jag har också varit en förälder tillräckligt länge för att veta att de saknade dem är en risk jag är villig att ta. Frånvaro gör hjärtat växa fonder, trots allt, så de får chansen, jag är härifrån!

För ett par dagar timmar ändå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar