Jag Brukade Volontär på soppkök, Nu Äter Vi Där

"Kan barnen ha lite godis?"

"Kan barnen ha den här?"

"Ursäkta mig, är det ok för barn att ha en sucker?"

Jag knäppa tillbaka till verkligheten, inse att någon har talat till mig och även om jag hört honom, mitt sinne var en miljon mil bort.

"Oh gosh," jag kraft att skratta. "Jag är ledsen, jag var helt avstånd. Vad sa du?"

"Är det ok om jag ger barnen en sucker?" volontär vid soppkök upprepas till mig igen. Jag tittar ner för att se två uppsättningar av bruna ögon glänsande upp på mig, den förväntan som tydligt visar på att båda mina barn står inför.

Efter en snabb läsa igenom ingredienslistan för att se till att det inte innehåller gluten eller mejeriprodukter jag klarar av att mumla ut "Um, ja visst, det är bra, tack," en röst som jag hoppas jag får låter inte bara uppskattande, men döljer de besvär som jag känner mig inuti.

Det är lördag morgon, dagen har bara börjat, solen skiner, och vi står i kön till maten skafferi, samma mat skafferi som jag frivilligt på år sedan. Men nu, efter försvinnandet av min man, jag är inte längre här för att arbeta som volontär. Nu är jag här desperat bön att de inte kör av blöjor innan jag kommer till framsidan av linjen. Inte för att jag är volontär längre, jag är annorlunda nu.

För tre år sedan, kunde jag aldrig ana detta. Jag skulle varit volontär i hela mitt liv, maten skafferi, djurhemmet, lärare i söndagsskolan, särskild utbildning summer camp, och flera uppdrag resor. Jag hade gjort allt för att ge tillbaka till människorna runt omkring mig eftersom det kändes som rätt sak att göra.

Nu, efter år i ett dåligt äktenskap och nedläggning av en man, jag är mottagare av någon annans volontär arbete.

Nu, jag är annorlunda. Vissa dagar, jag är inte ens säker på att jag känner igen mig själv längre.

Om jag någonsin trodde att det frivilliga arbetet var hårt, det var en helt ny racketsporter. Den känslan som du får när du hjälper någon, den känslan som gör att du känner dig som en värdefull människa, är det sög helt av dig när du är mottagaren.

I dag, jag känner mig inte värdefull. Idag känner jag mig värdelös och betungande. Idag känner jag mig som ett misslyckande.

Jag vet att detta är tillfälligt. Jag vet att jag kämpar med näbbar och klor för att uppnå ett bättre liv för mig och mina barn. Jag vet att lära sig att svälja er stolthet och ta emot den hjälp som erbjuds för att du är alla värdefulla lärdomar för livet, men idag, idag har jag bara känna sig besegrade.

Jag känner mig besegrad, jag känner mig förnedrad, och jag skäms över att jag inte kan ge bättre för de två bruna ögon som ser upp till mig med all väntan i världen; de två bruna ögon som jag är tänkt att kunna ge.

Stå i kö på soppkök, tyvärr, är det bästa som jag kan ge i dag. Idag, den bästa som jag kan göra är att dra två uppsättningar av sömn trötta bruna ögon ur sina sängar just som solen börjar bryta upp över horisonten. Det bästa som jag kan göra idag är att visa upp den mat som skafferi och be om hjälp.

Jag brukade jobba på det här med mat skafferi. Jag brukade vara en av "dem", en av de frivilliga som hjälpt så många människor. Idag, jag är inte den personen längre. Idag, jag är bara en mamma som gör mitt bästa för att hjälpa till att endast två personer, två som är mest viktigt för mig.

Vi gör det på framsidan av linjen och tack och lov, de är inte av blöjor. Vi samla våra låda med mat, påse toalettartiklar, paket med blöjor, och sakta vi gå tillbaka till bilen. Som jag spänne barnen i sina bilbarnstolar jag se glädjen på två små ansikten, bruna ögon lyste alla med glee.

"Tack mamma! Tack för att vi har en sucker!"

De har ingen aning och det krossar mitt hjärta. Jag brukade vara en av dem, volontär, men nu, är jag inte.

Nu, jag är annorlunda.

Jag vet inte vad jag ska göra härnäst. Jag vet inte hur man ska gå vidare från där vi är. Det enda jag vet är att jag behöver hjälp. Jag behöver hjälp för att kunna ge tillbaka till de två bruna ögon som tittar på mig med all den kärlek och beundran i hela världen.

När jag ser in i deras ögon, jag inser att ideellt arbete är att ta en helt ny innebörd för mig. Volontärer är människor som osjälviskt ge för att hjälpa någon annan.

Ja, mina två söta set i bruna ögon, jag kommer att osjälviskt ge vad jag kan för att hjälpa dig. Jag kommer ge upp min stolthet, ställa ner mitt försvar, och jag kommer att göra vad det tar för att se till att du tas om hand.

Jag är kanske inte så olika trots allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar