Jag Tveklöst Semester Utan Min Man

Jag tog en två veckors semester i somras, till Europa med min tonåriga son. Bara min tonåring—min man inte ansluta sig till oss. Detta är inte första gången min son och jag har rest ensam tillsammans, även om det var utan tvekan den längsta resan vi har tagit utan sin pappa.

När dessa resor kommer upp i samtal med vänner och familj, jag brukar få konstiga blickar från vissa människor. Andra är inte blyg om de uttrycker sina åsikter som en familj semester utan att en förälder är egentligen inte en semester med familjen, att vi på något sätt inte gör detta hela semester sak rätt.

Här är grejen: jag tror att sådana resor faktiskt gör oss allt närmare. Mitt resonemang? Stick med mig här:

1. Tre är det enda företaget på 70-talet TV-program. Med ett enda barn, en tre-person som reser snabbt kan göra en person känner sig som, ja, en folkmassa. Vi gjorde ett medvetet beslut att endast ha ett barn. Det är, bestämde vi oss för att ha en bara. Vi gjorde inte väljer att ha en ensam barn, men det kan vara oavsiktliga resultatet av en tre-persons semester (eller av att ha bara ett barn i allmänhet). Nu, det är inte att säga att vi inte tar familjens semester, eftersom vi gör. Men, när vi gör det, vi måste vara mycket mer avsiktliga om att göra alla glada än kan vara fallet i en familj med två barn eller fler, där jag kan bara anta att barnen underhålla sig själva till en viss del.

2. Samtal går utöver grymtar, "uh-huh"s och "jag vet inte"s. När bara en av oss reser ensam med vår son, det är fantastiskt vilka typer av samtal som vi har tillsammans. Jag får lite insikt i vad han tänker och vice versa. Och om du tänker tillbaka på när du var tonåring själv, förstår du säkert vikten av att ha faktiska konversationer med en tonåring. När vi är hemma, i skolan/jobbet rutin, att få en 15-åring att dela allt kan vara som att dra tänder. När vi är på semester tillsammans, bara vi två, vi pratar faktiskt med varandra en hel del. Det är mer än underbart.

3. Minnen, baby! Utöver dessa samtal, när jag reser ensam med min son, vi lär oss så mycket om varandra, och vi skapar minnen som jag hoppas kommer att pågå honom en livstid. Nu, inte alla av dessa minnen är fantastiska, men det är sant att varje semester jag någonsin haft, och det positiva uppväger det negativa med råge.

4. Ingen kompromiss som behövs. Solo-förälder/tonåring semester också hjälpa till att undvika att behöva kompromissa på vilken typ av resa till eller ta även där att gå. Fråga: Vår senaste resa var till Europa, och min man faktiskt inte vill gå till det (och nej, jag skämtar inte). Dock, min son och jag ville verkligen gå. Problemet löst: En förälder och barn semester. Ingen kompromiss som behövdes, och det var bra. Förutom så för de minnen, samtal och den erfarenhet jag har redan nämnt, att resa med en person mindre också sparat oss en enorm summa pengar, pengar som kan användas när min man och son vill resa någonstans i vinter för att se en Green Bay Packers tillsammans (en erfarenhet som jag har absolut ingen lust att delta).

5. Saliga, saliga ensam tid. Jag kan heller inte överskatta betydelsen av "ensam tid" för den förälder som stannar hemma. Som jag tror att många andra föräldrar kan uppskatta, har även en timme eller två i ett lugnt hus ensam är ovärderliga. Förvandla det till en helg eller en vecka (eller längre), och för mig, åtminstone, att det är en möjlighet att koppla av, ta tid för mig själv utan att någon skuld, och ta hand om vissa av de där irriterande sysslor runt huset som aldrig verkar för att stiga till toppen av det prioriterade listan. När du reser förälder och barn återvänder från sin resa, alla är glada att se varandra och för att dela minnen och upplevelser av att tiden ifrån varandra.

Nu ska jag tillägga att denna typ av solo-förälder/barn semester började inte händer i vårt hus tills vår son var redan i tonåren, och jag tror inte att jag skulle ha ansett det när han var ett spädbarn, barn eller förskolebarn. Vid dessa åldrar, att ha någon annan vuxen att resa med är nästan ett krav. Nu när min son är tonåring, det är en annan historia helt och hållet. Helt plötsligt, vi är racing klockan för att spendera tid med honom innan han lämnar boet för college.

För mig har dessa resor med min son är också ett sätt att hedra en familj tradition från min tonåring år. Sätt, sätt tillbaka när min Pappa hade en ritual att ta en av hans tre barn ut för att äta lunch varje lördag. Var tredje lördag var det min tur, och jag minns att jag verkligen ser fram emot att som en-på-en lunch med honom. Det spelade ingen roll vart vi gick, för mig, det var bara viktigt att ha den stunden tillsammans när jag inte kämpar mina syskon för en stund. Jag vill tro att min solo-förälder/barn-semester är en förlängning av den tanken.

Jag vet att en hel del människor förstår fortfarande inte varför jag njuta av dessa resor ensam med min son, men det är okej, eftersom det fungerar för oss. Nu, om du ursäktar mig, jag tror jag hör en siren song of vacation-planering webbplatser ropa mitt namn. Av att planera nästa stora äventyr!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar