Jag Trodde Att Jag Ville Ha En Annan Baby

Jag födde min yngsta när jag var 26. Nu föräldrar till både en pojke och en flicka, vi bestämde att vi skulle gjort med barn. Med "vi" menar jag min man var klar. Han hade bara ett syskon och bara ville ha två barn. Jag växte upp som mitt barn och har alltid föreställt mig som en mamma till tre. Men vi var i vårt mitten av 20-talet med en längtan efter att resa och har världens äventyr, saker som vi aldrig skulle få att göra med en skock små i släptåg. Som det var, var vi redan kommer att vara 42 (gasp!) genom tiden med vår dotter kom in gymnasiet. Motvilligt gick jag med. Jag skulle vara 30 snart, och som ville ha ett barn när de var i den gamla, ändå?

Sedan jag fyllde 30. Plötsligt, min biologiska klocka gick in överväxeln. Min yngsta var i förskolan, och jag missade att ha en baby i huset. Vart jag än vände, en annan vän i 30-årsåldern var gravid. Hon var inte orolig för avancerad moderns ålder eller som 50 när hennes barn examen high school.

Jag började att plantera fröet i min mans hjärna. "Ett barn?" "Vi är fortfarande ung! "Titta hur söta de är!" När det inte gunga honom, jag började tigga. "Jag behöver det här! "Mitt hjärta känns ofullständig," och min favorit, "jag fick aldrig ta ut mamma foton!" Slutligen gick han (eller jag bar ner honom): Vi skulle prova en baby. Men det kom med en invändning: jag var tvungen att bli gravid inom ett år. Om det inte hända de närmaste 12 månaderna, det var inte menat att vara, och vi skulle sluta försöka. Det avgjordes.

Efter att ha tagit ett par månader att bli gravid med mina första två, jag visste att jag skulle behöva hjälpa processen framåt. Jag köpte ägglossning prediktorer och graviditetstest. Jag har registrerat dig för ett online fertilitet tracker där jag kunde utstaka min basala kroppstemperatur, mina perioder och andra grova fertilitet tecken såsom "äggvita livmoderhalsen." Jag har även beställt en magisk spermier-vänliga glidmedel som var på något sätt tänkt att locka dessa små killar i alldeles rätt riktning. Konstigt? Jag brydde mig inte—det här skulle hända!

Så är det inte.

Månad 1: Veckan som jag trodde skulle bli den bästa tiden att prova (som jag aldrig skulle kunna tyda på att fertiliteten tracker helt korrekt) jag blev riktigt rädd. Tänk om detta hänt en gång? Var jag redo för 16 veckor av illamående på morgonen? Vi hade en resa till Vegas planerat i ett par månader. OK, vi ska prova nästa månad.

Månad 2: Barnet skulle vara på grund av just runt Jul. Som suger. Vi ska prova nästa månad istället.

Månad 3: Mitt andra barn kom en månad för tidigt. Låt oss inte riskera en Jul baby. Nästa månad låter bra.

Månad 4: Vegas! Drycker! Gambling! Drycker! Bättre att vara säker än ledsen. Nästa månad.

Månader 5, 6 och 7: Det är sommar! Cancun, säger du? Jag älskar margaritas och skaldjur. Låt oss vänta tills efter det att barnen går tillbaka till skolan.

Månad 8: Våra barn är på dagis. Vill jag verkligen börja om från början? Har min man verkligen vill ha ett barn, eller är han överens om bara för att göra mig glad? Vad händer om jag har ett missfall som första gången vi blev gravida? Kan jag hantera det igen? Jag har redan två underbara barn. Varför kan jag begära mer? Kommer att ha en annan baby bota denna önskan, eller kommer jag alltid vill bara ha en mer? Jag är så slits. Det här kanske inte är rätt tid.

Månad 9: Låt oss bara få en hund.

Jag kunde bara inte gå igenom med det. Även om mitt hjärta fortfarande värkte för ett barn, min ovilja att dra igång en tydlig indikator på att det inte var tänkt att vara. Jag har äntligen accepterat det faktum att jag högst sannolikt skulle alltid känna sig ofullständig. Kanske alla mammor känner på detta sätt. Kanske det är något som mödrar som har upplevt en förlust skulle aldrig sluta känna. Hursomhelst, en ny bebis var inte i korten för oss.

Jag är nu 39, och något extraordinärt hände nyligen. För första gången sedan jag gifte mig, jag har slutat känsla av att styng av längtan efter ett nytt barn. Det kan vara gränslös energi av alla mina nya kusiner, eller kanske är det min biologiska klocka är helt enkelt förbereda mig för de oundvikliga avstängning. Hur som helst, nu ser jag min familj, och för första gången ser jag oss som komplett.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar