Jag Överlevde Ett Kolik Barn Och Så Kan Du

När jag fick veta att jag var gravid med vårt tredje, det var visserligen lite av en överraskning. Och på toppen av det, jag var sjuk. Verkligen sjuk. För hela nio månader, som lite jordgubb-flavored piller (aka Zofran) var min bästa vän och det enda sättet jag kan göra det genom dagen.

Med tiden juni kom, jag var bara redo för att få det hela med. Jag var enormt. Jag hade halsbränna bara titta på ett glas VATTEN. Jag kunde knappt gå. Hade saker att förbättra, eller hur? Få den här killen ut av mig och då kan jag gå tillbaka till dugligt att hantera livet och allt annat som krävdes av mig. Åh, hur jag har längtat efter dem eftermiddag naps med bebis på bröstet. Jag kommer att gråta på att första födelsedag fest, eftersom det hade varit lyckligt och babyhood var nästan över.

Och sedan han föddes. Jag hade blåsor från vård en glupsk, tunghäfta baby innan jag någonsin lämnat sjukhuset. Vi kan berätta ganska snabbt att han hade ett annat temperament än våra tidigare två angel barn.

Någonstans runt två veckor, vårt barn började gråta. En hel del. Inte för att svaga nyfödda gråta som rycker i hjärtat-strängar, men en BLOD-YSTNING SCREAM och han kan göra det i TIMMAR på en gång. Han skulle knyta sina små nävar, hans ansikte skulle vända ljusa röda, och han skulle skrika. Det skulle börja någonstans mellan 5 och 7 och det skulle pågå fram till midnatt, ibland senare. Varje dag.

Om du har aldrig haft kolik, bara förstå att det gör något för dig. Det bryter dig. Det gör ont som du. Det gör du irrationellt arg. Det orsakar en galen virvlande känslor och tankar. Det spelar ingen roll att de dagarna är relativt lugnt. Att obeveklig period gråter varje natt påverkar hela ditt tillstånd av välbefinnande.

Jag är en handlingskraftig person (ofta till min nackdel,) och jag ville *FIX* det. Jag ville stoppa den. Jag tänkte att om jag läst tillräckligt många böcker, gjorde tillräckligt för webb-sökningar, försökte nog tekniker, att jag kunde få det att försvinna, men ingenting fungerade. Vi skulle bara sitta i mörkret (ljus och stimulans som gjorde det värre) och han skulle gråta. Jag skulle klippa honom så länge jag kunde stå ut med det. Ofta känslan typ av halta och hjälplös, artificiella ut i ett försök att försöka klara av. Ibland skrek jag rätt tillsammans med honom. Han grät för sju månader.

Så, jag var addled från skrikande. Jag var addled från irrationella oroa sig för att någon ska anmäla oss till CPS för baby-missbruk (vi är urban-invånare med grannar över och under oss). Jag var addled av brist på sömn. Jag var addled eftersom jag INTE har mina saker ihop på något sätt, form, eller form. Denna ytterligare addled mig eftersom jag hade den här idén om att detta är mitt tredje barn, jag *ska* ha alla mina grejer tillsammans. Jag *ska* kunna hantera detta. Jag *ska* älskar min baby. Och låt oss inte ens tänka på hur livet måste ha sög för mina två äldre pojkar.

Ärligt talat, jag gillar inte det här barnet mycket. Inte som de andra. Jag känner mig inte bunden. Jag inte njuta tenderar att hans behov. Allt kändes som en knepig uppgift. Jag visste inte ens riktigt vill hålla honom, men han vägrade att ställa ner. Så jag harmades över honom. Jag harmades över min man för att få gå till jobbet varje dag.

Slutligen runt åtta månader, vi tog saken i våra egna händer och bestämde sig för att försöka sova utbildning igen. Denna gång efter att allvarliga beslutsamhet på våra delar, det fungerade. Runt samma tid, bestämde han sig för att han gjort omvårdnad och avvisade mig till förmån för en flaska. Mellan sovrum och frihet formel (ibland är det bättre, okej?), Jag börjar se strimmor av hopp igen.

Vår historia är så annorlunda nu. Vår lilla kille kom ut ur hans kolik och med ett år, han var en total glädje. Han är nu en fantastisk sleeper. Han har den största leende. Han är otroligt fånig och älskar att göra sina stora bröder skratta.

Så mammor och pappor i skyttegravarna: Det kommer bli bättre. Vid någon tidpunkt verkligen kommer att bli bättre. Under tiden, hänga tätt till ditt förnuft. Ange din baby ner försiktigt på en säker plats om du blir arg. Och snälla, snälla, snälla, be om hjälp! Om du befinner dig i Seattle, jag kommer att ge dig mat.

Relaterade inlägg: 26 Orsaker har jag Ropade, Eftersom att Ha en Baby

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar