Jag Slutade Att Fejka Orgasmer, Och Livet Är Bättre Nu

Efter förlossningen, att ha sex igen efter sex veckors uppehåll kan vara enerverande. Du är inte säker på vad att förvänta sig, och du är kanske inte din mest kroppen positivt. Visst, man har förmodligen sett dig i olika stadier av undress sedan du födde ett barn. Mine såg mig gå runt topless med en super-smickrande amning kudde spänns fast runt min mitten som en postpartum inre röret, en symbol för den första tiden med en nyfödd tillbringade knappt hålla mitt huvud ovanför vattenytan. Men saker och ting känns annorlunda. Och man känner sig annorlunda. Är allt kommer att fungera på samma, känner samma?

Att gå in som första gången post-baby, jag hade samma farhågor. Och jag tyckte att det korta svaret på ovanstående frågor är: "Antagligen inte." Sex gjorde känna annorlunda. Jag kände mig annorlunda.

Det enda som var de samma?

Fortfarande var jag fejkar mina orgasmer.

Jag växte upp i ett hem där sex var bara diskuteras i en negativ eller skamliga sätt. Den enda exponeringen jag hade något som kan ge mig en uppfattning om vad att förvänta sig en dag var vår tv plocka upp Playboy-kanalen med tung statisk. Jag såg kvinnor på min snöiga TV-skärmen och gick igenom tonåren tänker att sex var enkel, bullriga och snabbt. När jag lärde mig först vad onani var, jag försökte en gång för en minut eller två och kom till slutsatsen att något var brutet. Jag försöker inte igen i år.

När jag började köra igenom grunderna en, två och tre med min första pojkvän i gymnasiet, jag var besviken över att finna att inget av det verkade fungera för mig heller. Första gången vi lurade runt, Jag fejkade min första orgasm , att inte veta vad man faktiskt kändes och om man antar att jag inte kunde ha dem, eftersom jag trodde att jag tog för lång tid. Jag har inte min första tills jag tillbringade en mycket lång och frustrerade (men bestämt) natt ensam med att försöka lista ut vad fan det fungerade för mig.

Gjorde denna förändring mitt sexliv? Naturligtvis inte, eftersom jag fortfarande var mycket obekväm att prata om sex. Även funderar på att ge någon form av riktning eller begär vad jag behövde, fick mig att vilja klättra ut genom ett fönster. Jag ville inte verka annorlunda eller konstigt eller svårt. Jag ville inte att göra män jag haft sex med kännas som att de var dåliga på det. Inte för att någon av dem någonsin hade reservationer om att ha deras behov tillgodosedda. Tala inte om för mig att berätta för tjejer att le och vara trevlig hela sitt liv inte kungligt skruva upp dem.

När jag var i min mycket tidiga 20-talet, träffade jag min man. Nu, han är ingenting mindre uppmärksam och noggrann i sovrummet, men jag var inte ens ge mig själv en chans på den punkten. Första gången jag fejkade det med honom, han verkade skeptisk, men jag insisterade på att jag hade blivit av. Jag skulle fejka en orgasm efter ett par minuter, när jag kände att tillräckligt med sex hade varit hade. Om han höll på, jag skulle fejka en annan. Om han fortfarande inte var det ännu, att jag skulle fejka en annan, och en annan, och så vidare tills han är klar. Han hade även synpunkter på hur lätt det var för mig.

Och jag nickade och log.

Istället för att ta tillfället i akt att engagera sig i kön som var tillfredsställande, fortsatte jag med det jag var van vid — igen, inte vill såra känslor eller verkar vara mycket underhåll, även om jag visste att han skulle vara stödjande och uppskattar min ärlighet. Jag var för generad för att behöva alltför mycket uppmärksamhet eller tid eller ansträngning. Det hade varit år sedan jag såg äggröra porr med volymen vänt ner låg, men de skildringar av sex, skapad av män och för män, fast med mig trots att jag var äldre och som visste bättre.

Vi talar om löneskillnader och andra områden där kvinnor inte får vad de förtjänar eller är obekväm att fråga efter vad de behöver — oavsett om det är en höjning i lön, hjälp med barnomsorg och hushållsarbete, eller bara en run-of-the-mill orgasmer. Ber om något utöver vad vi behandlas inte alltid känns rätt, och det är inte rätt.

Problemet med att ljuga i början av en relation är att ljuga bara växer och blir svårare att korrekt över tid. Som du resa längre in i förhållandet, till fönstret adress lögnen blir mindre och mindre tills det försvinner ut bakom dig. Jag var till slut så långt in i denna relation — en inteckning, äktenskap och barn in i det — att fönstret var ett minne blott. Som jag blev alltmer missnöjd med vårt sexliv, jag sökte efter ett nytt fönster — en där jag kan ta itu med min dysfunktion utan att ta upp nästan ett decennium av oärlighet. Att var den enda diskussion som jag var mindre intresserad av att ha.

Och när jag hade vårt andra barn, såg jag i mitt fönster.

Att första gången ha sex efter förlossningen? Jag ville inte titta på den med rädsla för den här gången. Jag såg bara hoppas. Och det kan vara en dramatisk sätt att beskriva det, men försök att vara rädd för att få orgasm, med mannen som du har älskat för nästan 10 år och låt mig veta hur extatisk du är vid blotta möjligheten. Jag visste att sex skulle känna annorlunda för mig, och det gjorde han, och jag använde det för att ge mig själv tillåtelse att vara ärlig om vad sex egentligen kändes, och hur det kändes inte, och vad arbetade för mig, och vad som inte.

Den natten, jag hade ärligt sex för första gången i mitt liv. Jag ville inte göra ljud. Jag visste inte att stressa saker tillsammans. Jag lät honom veta när något inte fungerar. Jag visste inte att fejka. Och vi gjorde en felsökning tillsammans.

Jag hade inte en orgasm på första försöket, eller nästa. Men så småningom, vi räknat ut det. Jag har haft sex under ungefär halva mitt liv, och jag är äntligen börjar njuta av det.

Och låt mig säga: känslan av att faktiskt få vad du vill ha och behöver under sex långt större än den tafatthet för att be om det, med en hel del. Vilja, en hel del en hel del. Den typ av en hel del som gör att jag vill sluta kvinnor på gatan och fråga dem om de talar om för sin partner vad de behöver i sovrummet. Jag faktiskt inte stoppa dem, men jag skickar en hel del om sex-positiva vibbar ut i världen i hopp om att Os är att vara hade.

Inte likt mig. Vara ärlig, tala, tala med din älskare vad du vill ha och behöver i sovrummet.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar