Jag Tillbringar Mina Dagar Att Vara Rädd

När vi först fick hem honom, jag var livrädd att han skulle sluta andas. Jag skulle avstå från att sova i namn av förnuft, en oxymoron jag kan fortfarande inte slå mitt sinne runt. Jag skulle stirra på hans bröst, att titta på det går upp och ner tillräckligt många gånger för att dämpa rädslan för att han skulle tas ifrån mig, utan förvarning, anledning, eller kontroll. En rädsla för att kontinuerligt klöst sin väg till theforefront av min hjärna, driver undan logik och mosa statistik.

Ah, de goda ole dagarna.

Nu är min oro är stor och oändlig. Jag är inte längre rädd mitt barn kommer inte att göra det genom natten. Nu, min oro är finare, min ångest ökat, och min skräck så enastående Iswear det har makt för att kväva mig stående.

Enkelt uttryckt, jag spendera en överväldigande del av min tid att vara rädd.

Jag är rädd att jag inte räcker till. Att jag inte kommer att vara den mamma han behöver när han behöver mig. Att jag ska på något sätt saknar vilja eller styrka eller vilja att vara grunden han behöver för att en dag stå på sin egen.

Jag är rädd för att göra misstag. Ett fel ord eller smala felsteg kunde lämna honom sprita ut $100 en timme till en over-priced psykolog, med utförliga uppgifter om de förtryckta stunder av sin barndom.

Jag är rädd att jag inte kommer att vara tillräckligt starka för när han behöver mig för att vara.

Jag är rädd att jag kommer vara för stark och lämna honom inte klarar av att förlita sig på sin egen styrka när det är dags.

Jag är rädd att jag kommer en dag vara så utmattad att jag kommer att sluta skära viktigt hörn.

Jag är rädd att jag kommer att misslyckas med att förklara den grå områden i livet. Hur kan jag hjälpa honom att förstå varför love inte är tillräckligt eller varför goda människor dör unga eller varför har vi ont om dem vi älskar? Hur kan jag beskriva ett hat som använder religionen som ett skäl för att döda, eller en kärlek som använder sig av hängivenhet som ett skäl för att förstöra?

Jag är rädd att jag inte kommer vara där när han behöver mig som mest. Världens terror har funnit sin väg i grundskola och köpcentra. Vad händer om det så småningom finner honom, och jag'mnot det?

Jag är rädd att om jag är alltför skyddande han kommer in i världen utan de verktyg han behöver för att lyckas.

Jag är rädd att om jag är alldeles för ouppmärksam på att han ska göra ett misstag med konsekvenserna så allvarliga, det är ingen återhämtning.

Jag är rädd för att arbeta på innebär att jag försummar honom.

Jag är rädd att inte arbeta på innebär att jag ger upp på en dag ger honom alla möjliga nytta.

Jag är rädd för att mina fördomar påverkar hans syn på världen. Jag närmar sig allt så öppen som han är? Kan jag lämna vad jag har lärt mig vid dörren så att han kan bestämma själv?

Jag är rädd att om jag inte lär honom vad jag har lärt mig att han ska göra samma misstag som jag gjorde.

Jag är rädd att jag kommer hålla honom från att göra misstag viktigt att få djup ofknowledge han ska en dag så desperat behöver.

Jag är rädd för honom att uppleva ett uns av smärta. Kan jag lära honom att framhärda? Kan jag förse honom med vetskapen om att det faktiskt blir bättre.

Jag är rädd för mitt förflutna som påverkar hans framtid.

Jag är rädd att jag inte vet vad de ska säga när de enda ord han vill höra är mina.

Jag är rädd att jag ska säga för mycket, och överrösta hans röst när det är den enda röst som ska vara hörd.

Jag är rädd att jag kommer att älska honom för mycket, och att kärleken kommer att vara mer till skada än till nytta, mer förlamande än stödjande.

Jag är rädd för att han ska se den verkliga mig och hitta mig svag och ineffektiv.

Jag är rädd för att han kommer aldrig få se den riktiga jag, och därför aldrig ges tyst tillåtelse att vara svag eller rädd eller, gulp, mänskliga.

Jag är rädd för att han ska anta min rädsla som hans egen.

Och när det blir allt för överväldigande och jag känner att det händer ett komplett och fullkomlig terror cinching sig runt min hals, jag minns de stunder när mitt största bekymmer var om han skulle överleva natten. Jag tittar på honom, med hans nyfikna ögon och tandlösa leende, och jag kom ihåg: Om jag kunde överleva den sömnlösa nätter när jag var livrädd att han skulle dö, jag kan överleva rädsla för hans okända framtiden.

Rätt?

Relaterade inlägg: Myten om Skydd

ADVERT

Lägg till din kommentar