Jag Borde Ha Vetat att jag Var Värd Mer

Jag antar att jag borde ha känt av det sätt på vilket han skulle sjunga texter av Shaggy ' s låt, "It Wasn' t Me," varje gång den kom på radion ... gillar låten var gjord bara för honom. Men det gjorde jag inte.

Jag antar att jag borde ha känt av hur han skulle komma hem sent och sedan lämna tidigt och ibland luktar parfym. Men det var en ursäkt för det. Jag är bara galen, enligt honom. Han hade ett sätt att få mig att tvivla på mig själv.

Jag antar att jag borde ha känt till och som bara grundar sig helt enkelt på det faktum att han hade lurat på mig innan när vi var yngre, men jag var naiv och trodde att han älskade mig. Jag trodde han hade förändrats. Jag ville tro att han gjorde det. Överlevnad-läge, antar jag, för sanningen skulle vara helt outhärdlig.

Jag antar att jag borde ha känt när han slutat visa intresse för mig. Tre gånger i veckan blev två gånger i veckan och höll bara krymper ner tills det blev kanske en eller två gånger i månaden, bara tillräckligt för att blidka mig, antar jag. Han har till och med slutat att berätta att jag var söt. Han kanske inte nödvändigtvis stopp, han kanske bara aldrig igång. Jag hade inte slutat att ta hand om mig själv. Jag hade inte sätta på någon vikt. Jag var alldeles för upptagen med att uppfostra mina barn för att verkligen märka. Det gjorde ont i mina känslor, men livet gick vidare och jag hade en familj att ta hand om. Jag chalkat det upp till dåliga dagar, dåliga veckor, dåliga månader, dåliga år, tills jag slutade så småningom märker alls.

Jag borde ha känt när han skulle knappast röra mig alls, men att jag skulle komma ner för att hitta honom titta på porr ofta. Mitt hjärta krossades, men jag stannade kvar. Efter allt, jag är bara galen och inte söt så jag kanske förtjänar det här. Det är faktiskt vad jag trodde. Jag förtjänade det.

Jag antar att jag borde ha känt av det sätt på vilket han skulle dusch direkt efter att han kom hem. Det fanns alltid en ursäkt för det. Igen, jag trodde på varenda ord.

Jag borde ha vetat när jag satt på sängen i mitt OB/GYN kontor och ifrågasattes om inte jag eller min man hade andra partners när jag hade utvecklat en alltför många infektioner för att det ska vara normalt. Jag ringde honom, frågade honom ännu en gång, men samma berättelse. Jag borde ha känt sedan han var den enda mannen jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Men jag älskade honom. Vi hade barn, hus, husdjur, vänner, vi gick till kyrkan. Vi hade byggt ett liv tillsammans, eller så tänkte jag. Jag valde att ignorera det uppenbara.

Det tog mig mer än åtta års äktenskap att äntligen få se sanningen om den person han var, men ytterligare två år efter det faktum att äntligen hitta mig som om jag hade förlorat längs vägen. Jag kan minnas den dag jag såg mig i spegeln, och för första gången i mitt vuxna liv, jag insåg, "jag är inte ful." Jag skämdes för att jag skulle låta någon som är så kall och likgiltig övertyga mig om motsatsen. Jag förtjänade kärlek. Jag förtjänar respekt. Jag förtjänade en man som kunde vara trogen. Jag förtjänade att känna sig vacker i min egen hud. Jag borde ha vetat det ... men det gjorde jag inte. Nu ska jag göra.

Om du är i ett förhållande som detta så ska du veta att du är värd så mycket mer. Du kanske tror att världen kommer att upphöra om du lämnar, men jag lovar dig att det verkligen inte. Jag har varit där, jag har levt så här, och jag kan ärligt säga att jag lämnar denna typ av situation tar vikten av världen utanför dina axlar.

Relaterade inlägg: Varför jag inte Kommer Få skilsmässa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar