Jag Har Aldrig Velat Ha Barn

Jag är en mamma som aldrig ville ha jobbet.

Visste du att det finns andra som oss? Det är andra mammor i världen som arbetar med att torka näsor och äta Cheerios med sina bara fötter som aldrig tänkt deras liv vrida ut på detta sätt. Vi är mammor som kämpar varje dag med denna tanke: Detta är varför jag aldrig ville ha barn.

Har du någonsin tänkt på det? Jag gjorde just idag. Mina barn klamrade sig fast vid mig, att dra i min tröja, gnälla och gråta för att jag inte skulle plocka upp dem, medan jag kämpade en stekpanna full av bacon. Jag knöt min käke, åt mitt grepp om spatel, och med varje spänd muskel i min kropp som jag trodde, "Det var inte min plan. Detta var inte det liv jag ville. Detta är varför jag inte vill ha barn."

Varje dag är en kamp.

Vi har morsan vänner som alltid velat ha barn. De talar om glädjen av moderskapet, som om de finner regnbågar i sina barns blöjor istället för bönor och majs från gårdagens Mexikansk gryta. Vi läser otaliga mamma bloggar om hur ens liv är nu komplett, eftersom de är att höja små pojkar eller flickor. Vi får höra om och om igen hur välsignade vi är att ha barn och att vi ska njuta av varje minut av det.

Detta är inte vårt folk, dock. Vi är de svarta fåren. De utstötta. Vi är mammor som såg våra brister så klart att vi visste att vi bara visste—att moderskapet var inte ett bra val för oss. De mammor som sitter på golvet och gråta på natten av rädsla att, eftersom våra barn inte var planerat, vi skruva upp dem.

Och ändå är vi här.

Kanske var det för preventivmedel gått dåligt. Kanske var det stundens hetta. Vad är din story, det hände, och nu befinner vi oss att göra 2 am matning, att hålla skrikande småbarn, och skrubba bajs ur mattan samtidigt som rösten i huvudet som ständigt påminner oss om, "Det här är varför jag inte vill ha barn."

Jag kommer inte att ge dig tio sätt att njuta av dina barn på dåliga dagar. Jag kommer inte att förmana dig för att ha det som vissa ser som en förskräckligt självisk tanke.

Jag kommer att berätta för dig att det är okej.

Det är okej att du aldrig ville ha barn i första hand. Det gör inte du menar eller själviska eller mindre av en kvinna. Det gör dig bara ärlig.

Det är okej att du inte kan identifiera sig med andra mammor som berättar om hur de och deras makar hade sin familj plan fungerade och det kom att förverkligas precis som de antecknade ner det på papper. Du ska inte skämmas för att ditt barn inte var förväntade eller ritas ut på ditt livs resa.

Det är okej att man känner sig oförberedda och hitta dig själv att "Googla", "Mitt barn gör 'x.' Är det normalt?" när du är säker på att din mamma vänner som föreställde deras barns förskola eftersom de var barn själva skulle instinktivt vet svaret.

Det är okej att be om hjälp. Ingen mamma är Super Mom och varje mamma behöver en paus. Vissa av oss kanske behöver fler pauser, och kanske längre raster, för att göra det genom dagar och veckor och månader av ett liv vi aldrig ville ha.

Viktigast av allt, det är okej att berätta din historia. Det är mer av oss mammor som aldrig ville ha jobbet än du inser. Vi behöver dig att berätta din historia om rädsla och tårar för att hjälpa oss att känna som vi har en vän i detta alternativa universum som kallas moderskap. Vi behöver veta någon förstår kampen. Vi behöver veta någon annan hör en röst i huvudet säga, "Det här är varför jag aldrig ville ha barn." Vi behöver er för att berätta att vi inte är ensamma. Vi behöver dig.

Oavsett hur du kom på Planet Föräldraskap, du är här. Du behöver inte må dåligt för att erkänna att det är svårt. Vi vet. Du behöver inte dölja din berättelse om hur du kom hit. Vi vet. Och du behöver inte följa upp ditt problem eller klagomål, "Men jag älskar mina barn."

Vi vet.

Och dina barn vet också.

Relaterade inlägg: Jag Tycker inte om Att bli Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar