Jag Måste Sluta Känna Självmedveten För Min Dotter

Min nästan 3-åriga dotter är vacker, och inte bara i en "hon är min, jag födde henne och älska henne villkorslöst" sätt. Nej, hon är verkligen en underbar liten flicka. Hennes långa bruna hår ser ut som det kan stjärnan i ett schampo kommersiella. Hennes nötbruna ögon är genomträngande ljus, och hennes leende är busig smittsamma. Jag ser människor i det offentliga märka henne och ler mot henne avväpna lilla funktioner och omaka kläder som hon insisterar på att bära.

Hon är verkligen vacker, men hennes tokiga kläder gömma hennes kropp är som en enda fläck.

Hon föddes med en knytnävsstora vaskulär födelsemärke, eller hemangiom, på höger sida om hennes skinkor och övre delen av låret. Det som började som ett svagt blåmärke när hon föddes har vuxit till en märkbart stor abnormitet, som ytterligare kompliceras av en allvarlig sår när hon var 4 månader gammal. Dessa märken tenderar att blekna när hon blir äldre, men hon är inte äldre just nu . Vad är vår vilande hemlighet under vintermånaderna när vi bära lager av kläder är nu helt klart på sommaren när hon glatt parader runt i sin rosa prickiga baddräkt.

Vår familj och vänner som används för att hennes födelsemärke. De har sett det växa tillsammans med henne, och det har blivit något som de ibland be om en uppdatering, men i allmänhet ignorerar när de ser det. Men i dag tog jag henne till en vatten park där andra människor inte används för att se en söt liten parvel med en beklämmande stor röd förhöjning svällande ur hennes söta rosa prickiga baddräkt.

Till dem, hon var olika.

Till dem, hon var ofullständig.

Jag tittade på när hon plaskade i vattnet, gärna skrika för sin lillebror att titta på henne. Detta var tänkt att bli ett dyrbart minne, men att titta på andra människor som tittade på hennes höll mig från att njuta av det. Jag såg en kvinna titta på min dotters födelsemärke och göra ett sorgset ansikte till hennes man. Jag såg en liten pojke längtansfullt stirrade på den som om han försökte lista ut vad det var.

"Det är hennes födelsemärke, och hon är perfekt ändå!" Jag bör har sagt. Men istället höll jag ringer henne för att ordna hennes baddräkt så det inte skulle synas. Jag var så angelägen att gå runt i parken med henne, eftersom hon inte har hennes shorts på det var det för alla att se och, kanske, domare.

Men sedan gick det upp för mig när vi gick omkretsen av splash-pad för att spela "krokodiler" som var min osäkerhet. Jag var medveten om att hon själv för någon som inte ens vet vad "självmedveten" betydde. Jag var projicera synen på fysisk perfektion på någon som fortfarande är med att lära sig att recitera sin adress. Hon brydde sig inte om hennes födelsemärke eller försöka dölja det, så varför gjorde jag det? Hon lade inte märke till andra människor märker det, så varför gjorde jag det?

Jag vill att hon ska vara säker och ha en sund kropp-bild när hon är äldre. Den läxan har till att börja med hur Jag att reagera på en sak som gör henne synbart skiljer sig från andra barnen på vatten park eller på biblioteket eller i skolan. Hennes största oro på vatten park var på jakt imaginära krokodiler, och jag borde ha följt tillsammans med sin sorglösa disposition. Alla barn har något som gör dem annorlunda, som gör dem unika. För vissa kan det vara en utmanande autism diagnos. För andra, det kan vara en livsförändrande funktionshinder. Jag är lycklig att min dotter är skillnaden är en fråga om smärtfritt fåfänga, men jag kämpar med tanken på att människor döma denna ofullkomlighet innan jag har tid att förklara det för dem.

Men jag ska inte måste förklara det för samhället eller folket på water park. Vi ska inte titta på barn med samma förväntningar av skönhet, som vi gör med kändisar i kvällstidningarna. Hon är ett vackert barn som njuter av livet. Hon är inte ett vackert barn, med en märkbar fel på hennes kropp.

Ingen mer som täcker hennes födelsemärke eller spåra folks reaktioner på det. Detta beteende kan bara ingjuta osäkerheter i någon som bara vill vara en vacker prinsessa och jaga pirater. Hon är oskyldig, glad och självsäker med sig själv, och jag ska göra allt som är möjligt för att behålla de brinnande egenskaper i min dotter.

Till främlingar, jag har lärt mig att hennes utsatta födelsemärke kan titta på obehagliga och orsaka förvirring och långa blickar.

Men för att denna nya egen-utbildade mamma, som samma födelsemärke som gör henne till den mest perfekta och vackra tot i en rosa prickiga baddräkt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar