Jag Saknar Min 80-talet Tillbaka Till Skolan shoppingresor

Pålning i baksätet av min mormors blå Buick Regal med flottan, vinyl topp som används för att vara höjdpunkten av min Augusts, eftersom slutet av sommaren märkt det dags att köpa alla våra skolor redskap. Det var ingenting annat på jorden som förberedelse för den första dagen i en ny skola år. Jag såg fram emot hela sommaren för att vår resa till närmaste köpcentrum för kläder, en lång vistelse i ett K-mart eller Walmart skur gångar för alla skolmaterial jag älskade att kalla min och en åktur lyssna till min mor och min mormor plan var att äta som de markerat objekt utanför vårt tillbaka-till-skolan-listor. Jag frossade i det hela.

Varje höst på 80-talet, min syster och jag skulle stå i omklädningsrum intill varandra medan vår mor delas upp efter neon topp och jean efter tajt, rulla -värdig jean över dörren för oss att acceptera eller avvisa. Det måste ha varit besläktad med att vara en Kardashian. Vår stackars mor var på vår minsta vink. Detta var första och enda gången på året vi hade vetorätt i kläder institutionen, och pojken, gjorde vi använder det. Efter alla dessa var de bitar som vi skulle ha dagen efter dagen för veckor tills det oundvikliga hänt och vi växte ur dem. Vi gjorde dessa val räknas.

Det var avgörande för vår lycka att välja rätt nyans av grönt på en Max Headroom Hypercolor T-shirt . Axelvaddar, en annan måste-ha, krävs att den passar på ett sätt som fick oss att se ut som en extra på Dynastin . Tydligen, på 80-talet och början av 90-talet, vi alla strävade efter att se ut som fotbollsspelare. En jeans på 80-talet var tvungen att vara rätt nyans av bortförklaringar och perfekt längd för att ge en snygg, tight rulle. Strumpor, om våra tiggeri föll på döva öron och vår mor köpte dem i alla fall, kunde inte vara skrymmande på något sätt, form eller form. Det var alltid en lättnad när hon inte utöva socka shopping. Vad vi ville mer än något annat var att bära våra Skor utan strumpor (Jag är ganska säker på att vårt luktsinne inte utvecklas förrän i gymnasiet).

Om jag älskade att shoppa kläder, jag fullkomligt älskade att samla mina egna förnödenheter för skolan. Att välja den perfekta bärbara datorn och öppna en helt ny låda med kritor bara för att lukta på perfektion av unmarred vax var bara himlen. Om vi hade verkligen tur, min mamma skulle ge oss klartecken att markera rutan för Crayolas med vässare. Om inte, tja, vår mormor bara kan. Särskilt spännande var det år när min mamma skulle säga ja till både markörer och färgpennor. Vi kunde knappt hålla oss!

Alla mina leveranser val var speciell och ny och perfekt för mig i dessa stunder i brevpapper gångar i mitten av 80-talet. Ett val som alltid står i mitt sinne, men: piece de motstånd, Trapper Keeper! Den Trapper Keeper var ett alternativ som var den mest obekväma men de mest omhuldade. Min Trapper Keeper var bara tvungen att ha setts av alla . Det stöds högen av böcker som jag bar till och från mina klasser och på och stänga av min buss varje dag. Om de placeras rätt, alla som gick förbi såg den designen jag hade noga valt kikar ut mellan mina armar under mina läroböcker. Detta be-all and end-all bindemedel var den Heliga Graal av min skola leverans tid. I tillägg till den älskade blå Trapper Keeper med rainbow splashed hela framsidan och högt Kardborrband, nya rutor av pennor, den perfekta konsten box (kartong, inte plast), och en matlåda med en Termos (metall, återigen, inte plast) prytt ner i kundvagnen innan vi kallade oss redo att checka ut.

Mellan besöken till de olika butikerna, vår rida på mjuka säten för Buick var tryggad ytterligare av våra kassar. Min syster och jag rotade igenom säckar, sortering våra objekt i vår egen personliga väskor för att förvaras i vårt sovrum tills den första dagen i skolan kom. Resan var späckat med kommentarer från min mor om hur mycket vi hade vuxit och hur hon önskade att vi inte skulle rulla upp byxorna och hur hon önskade att gröda toppar vill bara skynda dig och gå ur stil redan. När hon och min mormor letade efter en restaurang att tanka oss alla, min syster och jag gjorde upp planer för att be för att få några extra saker som Lisa Frank klistermärken eller en fyra-färg penna .

Livet har burit mig långt från baksätet av att Buick Regal. Det är inte 1984 längre, och jag är en förälder nu. Mina egna tonåringar inte vill neon-shirts, de vill ha svart eller smärtsamt tydligt. De strumpor de välja mellan pinnar i varuhus ribbad, randig, högt mönstrade och skulle skydda mig från tå till knä. Skräck! En uns av tro som jag har i mode är att Converse är Chucks har stått emot tidens tand, även om mina barn inte väljer de föreställande Superman eller Batman och inte gamla skolan vit med röda racing rand och vit gummi sidoväggar . Mina tonåringar vet inte sambandet mellan en bra gummi band och manschetter av sina jeans, och jag tror att de tror att en tajt rulle kan köpas i en donut shop.

Jag hade ett annat kort ögonblick av nostalgiska eufori augusti när jag såg Trapper Keeper hade gjort comeback. Jag gjorde nästan det Kål Patch just där framför fyllmedel för papper och mappar, och alla andra 80-talet moms med listor i hand. Ja...nej, det är bara en Trapper Keeper, och det är rakt ut i den stora hår och Aqua Netto decennium. Jag ville köpa min son och dotter var och en, men då jag undersökte en. Jag ryckte upp den, nästan skrek och luktade på det. Ja, jag sa att jag luktade det. Du ser, riktig Trapper Keepers hade en nästan fascinerande laminat lukta som, uppenbarligen, kan inte kopieras till 2015.

Jag får inte köpa metall lunch lådor med grov räfflad handtag med Smurfarna eller Gremlins. Jag behöver inte ens få köpa ljust mönstrad bärbara datorer, och mina två tonåringar inte ens vill ha den nymodiga, snygg, och utan tvekan, förbättrad Trapper Djurhållare. Jag fick veta i förra veckan, snälla, köpa vanlig färger mappar, ingen plädar, inga ränder och inga kattungar heller. Deras pärmar trampar mig på grund av att de inte är rätt typ av neon och inte har att hämta retro teckensnitt. Jag tror, bara kanske, har jag köpt min sista rutan av Crayolas med lite plast sharpener rätt i ryggen. Det är fullt möjligt att mina barn flyttade genom grundskolan, jag var så kär att köpa sina förnödenheter som jag någonsin hade kunnat vidtas för skolan shopping till mig själv. Mina barn verkar ha vuxit ur denna kärlek, men det har jag inte.

Jag saknar 80-talet, och jag saknar dem hårt i augusti. Jag längtar efter att åka i baksätet och snoka igenom väskor av toppar och byxor som ännu inte har att förlora på att varuhuset lukt. Jag längtar efter den starka laminat lukten av en bra, vintage Trapper Keeper och påträngande ljud av sin kardborreknäppning slita öppna. Skjuta, jag skulle bära en metall E. T. lunch box att arbeta i morgon bitti om jag kunde (inte slå förrän du har provat det). Jag skulle göra det igen, utom för kanske axelvaddar. 80-talet kan hålla axelvaddar.

ADVERT

Lägg till din kommentar