Jag Kan Vara 40, Men jag är Inte Död

Jag fyllde 40 nyligen, och du kan finna det svårt att tro, men mina knän inte plötsligt ge ut. Jag fick inte en crick i min hals. Jag inte plötsligt får fett, gå grå, eller registrera dig för 6 på morgonen vatten aerobics.

Jag får som fyller 40 är symboliskt i vår kultur, att 40 är början av medelåldern. Det är när vi börjar ta stock och märker vi kan inte släppa 10 kg. så fort som vi kunde när vi var 22, som värk och smärta känns mer angeläget på grund av den mycket reell risk för att de kunde bli permanent. Men jag tar problemet med den populära föreställningen om att 40 är gammal, att min ungdom är bakom mig, och det är en nedförsbacke glida in i snapin-modulen front badrockar och tänder i ett glas på nattduksbordet här på ut.

Jag har märkt detta oroande trend bland några av mina vänner nyligen, där någon åkomma, något ont, något irriterande viktökning eller osäkerhet om utseende är accepterad som bara en del av åldrandet. "Tja, vi är 40" är beståndet svar på alla klagomål dessa dagar, en sorts ålder-relaterade version av det andra irriterande händer-kasta-upp-i-hjälplöshet svar, "det är vad Det är." Vilket innebär att det finns absolut ingenting att göra men luta dig tillbaka i din Barcalounger och vänta AARP kortet att komma fram.

Här, jag är här för att säga, är skitsnack. Ja, milstolpe födelsedag är ett beskt piller att svälja—det känns som en skiljelinje mellan unga och gamla, och när du berättar för din 25-årig medarbetare du är 40, kan du se ilning av skräck flash över hennes ansikte innan hon säger, "Åh, det är kallt," och berättar hennes mamma är inte så mycket äldre än vad du är. Åldrande är som händer. Men är det inte 40 en liten bit unga att börja agera gamla?

I vår 20-årsåldern, kände vi oss som barn en stor del av tiden, och vi ville bli tagna på allvar men hade en känsla av att vi inte var tillräckligt gammal eller erfaren nog för det. Men för många av oss, vi har varit känna sig som vuxna ett tag nu—det kanske började när vi köpte vår första bil, gifte sig, fick barn, fick en inteckning. Det är nästan som i vuxen ålder har blivit så bekväma att vi är angelägna för nästa fas—ålder—långt innan det verkligen kom fram. Jag tror ibland mina vänner agerar gamla eftersom det är något att bond över, det är en behändig ursäkt för att några av de saker som vi inte tycker om våra kroppar, men aldrig hade någon giltig skyldige till att tillskriver dem innan.

Det är sant att mitt knä gör ont om jag inte tränar några dagar, men det har pågått sedan minst 35. Jag hittade mitt första gråa hår på 27. Jag kan inte gå ner i vikt lätt nu, men jag har aldrig någonsin i mitt liv gått ner i vikt lätt. Men det finns vissa saker som jag har märkt att det har definitivt förändrats under det senaste året. Jag har aldrig känt mig som om jag hade en frisyr som verkligen passade mig tills jag fick smällar förra året. Jag har aldrig haft träna så mycket som jag har sedan jag började med barre klasser och göra 30 Day Shred för ett år sedan. Jag har mer roligt, fler bra sex, mer andlig uppfyllelse, och jag tror att jag äntligen listat ut hur man klär sig för min figur, så jag är liksom snyggare nu än jag någonsin varit, också.

Jag vet att det finns människor som kanske läser detta och säga "Åh, är det inte bra för dig" eller "det Här är en kvinna i förnekelse," och jag hör dig. Det gör jag. Och tro mig, det finns faktiskt saker som har gått fel eftersom 40, men jag klandrar inte 40 för det. Visst, saker som är hängande, men de kommer att sloka mycket mer i 20 eller 30 år, så jag kommer att försöka uppskatta dem för vad lilla elasticitet som de har nu. Men kan vi stannar för en sekund och är överens om att sluta agera som 40 är en stukad fotled bort från livsuppehållande? Drew Barrymore är 40. Eva Longoria är 40. Kate Winslet och Charlize Theron och Angelina Jolie fyller 40 år detta år. Vi är i ganska gott sällskap, mina vänner.

Vatten aerobics låter ganska kul, dock.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar