Varför jag inte Älskar Mina Bonusbarn Som Mina Egna

När Gabe och jag gifte mig, jag förstod att jag var förbinda sig till honom och hans barn Sara, Amy och Jack för resten av mitt liv. Jag hade ingen aning om vad det faktiskt innebar. Med facit i hand, det är nog en bra sak. Att veta vad jag gör nu om föräldraskap styvbarn, komplexiteten och nyanserna kan ha lett mig till att sätta en annan prägel på "con" kolumnen i vårt äktenskap beslut, snarare än att ge sig på detta vilda och underbara stepmothering äventyr.

Innan du kastar dina ögon och tror att jag är socker-beläggning denna stepparenting sak, låt mig försäkra er, jag har haft min beskärda del av komplikationer och katastrofer. Mina tre bonusbarn fortfarande kämpar med att erkänna att min roll i deras liv. Efter många år, är de fortfarande ibland kalla mig Fröken Kate, en formell relik från deras tidiga barndom. Det har varit skolföreställningar med mumlade datum och tider i hopp om att jag kan inte vara med och exponera våra blandade familj dynamisk. Det har varit smällde i dörrar och höjde röster och stenig blickar. Detta har inte varit en lätt väg, och det kommer att få skakiga igen, är jag säker på.

Fortfarande, de har bra uppväger det dåliga på vår resa tillsammans . "Miss Kate"s är ofta yttras medan snuggled bredvid mig på soffan. Jag har blivit intervjuad för en femte-klass projekt som en VIP i amys liv. Sara ' s Instagram-flöde är fylld med bilder från vårt hem och vår verksamhet som jag har planerat. Jack en gång berömda sagt att han vill ha en skjorta som lyder, "jag Har en Episk Styvmor." Några av mina favorit kvällarna när en familj har spenderats med mina bonusbarn, och jag är tacksam.

Jag ser ofta styvfamilj, stepmoms särskilt uppmuntras att älska sina bonusbarn ", som deras egen." Men som mamma till Simon, Caden, och Lottie, det förbehållet att jag älskar Sara, Amy och Jack på samma sätt gör mig orolig. Jag tror inte att det är möjligt att älska barn från ett första familj och styvbarn på samma sätt.

Jag ville inte höja min styvbarn. Jag ville inte bada sina knubbiga baby organ i diskbänken. Jag hade inte spåra deras tillväxt diagram och oroa sig för hur många ord de visste på deras barnläkare möten. Jag hade inte noga lägga ut sina kläder för första dagen i skolan. Gabe och jag hade inte planerat för dem, läsa baby böcker över min växande mage och ivrigt att förutse varje milstolpe från att krypa till högskola.

Någon var närvarande vid dessa milstolpar. Någon körde bilpool och planerade fester och stod på lördag morgon åskådarplats. Sara, Amy och Jack har en mamma. Hon är engagerad i deras liv, och de älskar henne djupt. Det är viktigt, och jag har stor respekt för deras relation med sin mamma.

På vissa sätt, det dekret som styvfamilj ska älska sina bonusbarn som sina egna bidrar till den globala känsla av konkurrens mellan mödrar och stepmothers, pappor och stepdads, överallt. Mina bonusbarn är inte mina egna — de hör till Gabe och deras mamma. Kanske bättre sagt, mitt bonusbarn även tillhör Gabe och deras mamma. Precis som mina barn även tillhör Gabe och Billy och hans fru. Och så, den utmaning jag står inför — alla styvfamilj ansikte, föreställer jag mig — hur man älskar styvbarn lika barn från den första familjen, men bevisligen olika sätt. Olika för att försöka kärlek på samma sätt som bidrar till barnets känsla av mitt-i-mellan-ness och den förälder styvförälder spänning.

På den tid jag har tillbringat älska dessa tre små människor, jag har lärt mig flera sätt att älska dem våldsamt, helhjärtat, villkorslöst, och ändå annorlunda tillräckligt så att de kan acceptera att älska utan förbehåll.

För det första, jag är en sång, passionerad allierad till alla mina styvbarn.

Jag heja på dem vid idrottsevenemang och utanför planen. Jag vill påminna Sara att hon är så underbart skapad, även när hon tänker på annat sätt. Jag prata med Amy om den klibbiga web of girl drama i middle school, både försäkrade henne att det hon står inför, är normal och hjälpa henne att navigera sig igenom. Jag är vilt och ogenerat på deras laget — så länge som deras lag är för närvarande inte möter upp mot Gabe.

Jag förespråkare för dem.

När Sara var på väg igenom den tjocka av TYOGS (Tretton År Gammal Flicka Syndrom), jag hjälpte Gabe förstå att hennes kropp inte hade tagits över av utomjordingar. När den varade längre och visade upp sig i olika, svårare sätt, jag orolig (på rätt sätt, som det visar sig) som hon kämpar med något som är större och pratade med Gabe om rådgivning. När Jack var inte läsa på hans grade-nivå, jag köpte honom böcker mina pojkar hade älskat, och vi läste högt för honom. Jag vet inte sidan med barnen framför dem om de inte håller med Gabe, men jag är ofta en tyst röst för sina intressen efter att de har gått till sängs. I arbetet med att få mina styvbarn vad de behöver.

Jag möter dem där de är.

Sara är i en ålder där fysisk beröring gör henne obekväm, så jag behöver inte tvinga henne att krama mig. Jag hjälper henne med hennes hår och lät henne stanna uppe sent för att prata med mig uppe på sidan av min säng, men jag vill inte göra henne förlägen omfamna mig. Amy känns mor/styvmor konkurrensen mycket, så jag behöver inte lägga till något till det. Jag behöver inte vänta på hennes svar när jag säger till henne att jag älskar henne. Jag slutade säga till henne att hon kunde bara kalla mig Kate, i stället för Miss Kate. Jag säger till henne att jag är glad att hon och Mamma är i en mor-dotter-book club eftersom jag ärligt talat. Jack är ett annat djur än sina systrar — han längtar myser och jag-älskar-yous och alla tillbehör. Så han får dem, tidigt och ofta. När han glider och kallar mig "Mamma" jag är inte rätta honom.

På ytan, detta är hur jag älskar mina egna barn. Skillnaden i att älska mina bonusbarn är i hur jag skulle göra dessa saker. Jag behöver inte kliva in i roller som, i deras sinnen, andra att fylla. Disciplin hör till Mamma och Pappa, till exempel. Jag är noga med att min kärlek inte utesluta andra relationer som är viktiga för dem. Jag talar om hur glad jag är för dem att gå till stranden med Mamma eller besöka Gramma och Farfar på Jul. Jag behöver inte väga vårt förhållande ner med mina egna behov för godkännande eller kärlek (som jag ibland gör till mina egna barn, men av misstag). Jag älskar Sara, Amy och Jack med varje fiber av min varelse. Jag bara visa att kärlek på olika sätt eftersom det gör det lättare för dem att acceptera det.

ADVERT

Lägg till din kommentar