Jag Vet att Du är glad över Att Vara Runt Min Baby, Men var Lugn Den F*ck Ner

Vissa människor agerar som en galning jävlar runt barn. Vänta, det är inte så jag ville börja. Låt mig försöka igen.

Människor beter sig i fåniga sätt runt barn. De goo, de gah, de bah bah bah. Ge mig de mest allvarliga person i världen, och när de ser en bebis, titta på dem skruv sitt ansikte i uttryck som skulle konkurrera med Jim Carrey. Det är instinkt — som att andas.

Jag vet för ett faktum eftersom min fru och jag har en 3-månaders gamla baby flicka i vår ägo. Som gör att hon låter som ett vapen. Jag antar att hon är på vissa sätt. Våra nyfödda är en massförstörelsevapen för vår mentala hälsa.

Men, allt hon behöver göra är att le en gång var 24 timmar, och vi smälter som smör på en fönsterbräda på en varm sommar dag. Jag tror Tennessee Williams skrev. Poängen är att hon är vår. Vi gjorde henne helt av oss själva. Vi behövde inte ens fråga våra föräldrar för att få hjälp.

Vissa människor som besöker vår storage unit (aka vår lägenhet i New York City) för att möta våra barn är alltför entusiastisk. De håller sitt ansikte i hennes ansikte och göra ett soundtrack av konstiga, höga ljud och sträcka ut sina munnar som kola. Over-The-top prestanda väcker skratt från den lilla.

Min fru och jag säger saker som, "Åh, du fick henne att skratta," eller "Hon gillar dig" eller "Du ser ut som ett riktigt asshole just nu."

Hennes skratt blir till blod-ystning skrik strax efter att gästerna lämnar.

Varför?

Tänk dig att du sitter i ditt hem chilla i din favorit bouncy stol. Du har bara ätit två fulla bröst till ett värde av mjölk och mår jäkligt bra. Avslappnad. Du kan även ta en tupplur. Så vad händer om det är mitt på dagen. Har du ingenstans att vara.

En främling brister i tjutande som en hyena på syra. Innan du har en chans att sätta dina byxor på, hon går upp i din grill.

Hon flaxa med hennes läppar med pekfingret. Hon gör fågel ljud. Hon korsar hennes ögon. Hon viftar sin tunga. Om denna dam var ute på gatorna, de vita rockar skulle kasta henne in i en van och kör henne till sjukhuset.

Sedan så snabbt som hon kom in i ditt liv — poff — hon är borta, som Keyser Söze. Du är kvar försöker sätta ihop bitarna.

"Där hon skulle komma från? Ännu viktigare, där skulle hon gå? Jag gillade den uppmärksamhet vid första, men inte ett stort fan av hur hon invaderade mitt personliga utrymme. Nu är hon borta. Vad som finns på andra sidan av dörren? Är det en grop? En avgrund? Är hon oändligt rasar som jag ligger här och drägglar? Vi är alla oändligt rasar? Och vem är jag egentligen? Oh Jesus, är hon död? Hon var så full av liv, och nu är hon död!"

Detta upplösningen av logiskt tänkande orsakar barnet att bli otröstlig.

Vi tror att bebisar kan inte bearbeta vad som händer, men jag anser att barn är overprocessing. Deras fantasi flöda och ohämmad som en naken Darkwad på Burning Man. Jag var tvungen att slå upp det, men jag är ganska säker på att det är en sund metafor.

Så att någon kommer över för att träffa min nya baby eller någon ny bebis för den delen, bara ta det lugnt. Säga hej, leende, presentera dig själv. Göra lite ljus mima. Tänk på hur du skulle vilja att det om någon som du inte vet var en rasande galning 3 centimeter från ditt ansikte. Sätt dig in i barnets skor.

Inte för att du kan passa in baby skor, men du vet vad jag menar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar