Jag Vet Att Du Tror Att Jag Låter Mina Barn Få Undan Med Mord

Jag vet att du tror att jag låter mina barn få undan med mord. Jag har sett dig skytte nedlåtande blickar på mitt sätt, och jag vet att du tror att alla mina barn behöver är en bra spark i baken. Jag vet, eftersom det är vad jag skulle tänka om jag var i dina skor. Men jag är i mina egna skor, och jag vet några saker du inte.

Jag vet att mitt barn har en sinnesstämning och att det tar tillräckligt med medicin för att slå en elefant ut bara för att få honom genom dagen. Jag vet det, för de första 10 åren av hans liv, hela hans varelse var fokuserad på att bevisa för världen att "Du är inte chef över mig." Och jag vet att jag gjorde en hel del misstag genom att försöka att fastställa att, "Åh, ja, jag är chef över dig!" Eftersom föräldrarna är tänkt att vara ansvarig för, eller hur?

Ja, de är, det är åtminstone vad jag trodde tills jag började lära—och är fortfarande lära sig varje dag—om föräldraskapet till ett barn med en sinnesstämning. Men nu vet jag att det finns saker jag inte kan vara ansvarig för. Jag kan inte kräva att mina barns hjärna att fungera korrekt–att det sluta ljuga för honom, insisterar på att små saker är stora saker. Jag kan inte göra det någon mer än jag kunde kräva att ett barn i rullstol komma upp och gå. Allt jag kan för att vara ansvarig för är att göra det bästa jag kan för att hantera de saker som jag kan kontroll. Och ibland, som kanske inte passar din bild av mitt sätt att disciplinera barn.

Här är grejen: Disciplin är tänkt att handla om undervisning. Och då menar jag inte, "jag ska lära dig en läxa." Jag menar riktig undervisning, den typ som förbereder våra barn för att leva i den verkliga världen. I själva verket, ordet "disciplin" härstammar från det latinska ordet disciplina som betyder "undervisning, undervisning, lärande, kunskap." Den insikten tvingade mig att tänka på en mycket viktig fråga: Om det är inget lärande äger rum, är det verkligen disciplin, eller är det bara om införande av min vilja på ett barn med funktionshinder? Eftersom även ett barn med en upprörande funktionshinder är fortfarande en barn med en handikapp .

Du kan inte alltid se det, men jag gör ett försök att disciplinera mitt barn. Jag försöker att lära honom att tänka kritiskt, och orsak och verkan. Jag försöker att lära honom att tänka igenom de logiska konsekvenserna av beslut. Ibland fungerar det. Men det kommer en punkt där upprörd korsar över till hysteriska irrationalitet. Det kommer en punkt där han inte klarar av rationellt tänkande. I sådana fall, hur kan någon verklig inlärning sker?

Det är därför som jag gav till honom i går när föräldrar till "vanliga" barn skulle förmodligen ha sagt: "Du måste skämta med mig." Han hade beställt en ny Nerf pistol, och han kom hem från skolan bara för att upptäcka ett e-postmeddelande som berättar för honom transporten hade varit fördröjd inte en stor sak för de flesta barn. Men, för ett barn som börjar i skolan är likvärdig med "förstärkt förhör," det var droppen. Han föll isär och insisterade på att vi för en annan. Jag försökte förklara att beställa en annan pistol från samma leverantör inte skulle hjälpa, men han var bortom kunna process logiska resonemang. Så jag beställde en annan. Den första kom hit igår, jag ska skicka den andra tillbaka när det anländer. Dumt? Det är naturligtvis. Men att vägra att beställa det inte skulle ha lärt honom något, eftersom han var i ett tillstånd där han var oförmögen att lära sig. Det skulle ha åstadkommit gör eftermiddag ännu mer surt för honom och hans yngre syskon.

Min standard är alternativet alltid att försöka lära min son hur man navigerar i världen. Men när jag vet att han korsade linjen där han inte längre klarar av rationellt tänkande, jag väljer fred. Så, om du någonsin ser mitt sätt och tänka att jag är en lat förälder som inte kommer gå till problem med att disciplinera mitt barn, du har fel. Jag förstår fullständigt varför du skulle tro det, men du är fortfarande fel. Jag spelar med en annan uppsättning regler än vad du är, och jag måste göra det bästa jag kan med handen jag har delats ut.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar