Jag Ignorerar Nyheten att Bo Klok som en Mamma

I månader efter att jag fick mitt första barn, jag var plågas av en rad ohyggliga visioner. Jag skulle gå ner för trappan, hålla min son i en filt, och en bild av mig själv falla och krossa våra huvuden i väggen på botten. Jag skulle köra till Mål med honom i baksätet och bild en frontalkrock på 50mph. Jag skulle se honom storögt under vattnet i badkaret, som kämpar för att andas.

Jag trodde jag skulle bli galen. Jag trodde att jag hade blivit lite morbid, rädd person som på grund av brist på sömn. Sedan pratade jag med en annan ny mamma.

"Jag gör det hela tiden, också!" sade hon. Vi var både lättad. Och vi kom upp med en helt logisk anledning till att föreställa fruktansvärda dödsfall av våra barn dagligen:

Vi övade på att vara bra mammor.

Är det vettigt. Våra hjärnor var varnar oss för alla de faror som kan hända, så vi kan skydda våra barn. Så vi skulle gå en trappa ner försiktigt, så att vi skulle köra mer defensivt, så att vi inte skulle köra för att svara i telefonen med våra barn i badkaret. Vi var bra med moms.

Snabbspolning framåt sju år och mina visioner har blivit mindre vanliga, men de förekommer fortfarande. Först nu ser jag också en deprimerad ung man som går i min sons skola och filma barnen när de äter lunch. Jag ser delar av idrottsarenor blåser upp och bilar som kör genom skyltfönster windows till grupper av människor. Saker som. Saker utanför min kontroll.

För ett tag sedan, min pappa sa till mig samtidigt som hävdar att alltför många i min generation är helikopter föräldrar, "Du är som går runt rädd. Det är som du är skal-chockad." Och det slog mig—det är vi. Vi är skal-chockad. Och vi kanske inte är på den fronten, och kanske är det respektlöst att föreslå att vi drabbas av samma sak som de män och kvinnor som är. Men vi föräldrar har lidit av långsam, smygande, krypande skräck för de senaste två decennierna.

I våra 20-talet, vi såg flygplan tur att eldklot när de träffade byggnaderna, vi tittade på folk som faller från toppen av dessa byggnader på live-tv. Men eftersom även innan det, vi har varit försedda med 24-timmars bevakning av "Breaking News"—krig och annat, hemma och utomlands. Bombningarna, bonader, halshuggningar, eld, steningar, självmordsbombningar, barnamord, barn låst i varma bilar, barn brann i en mikrovågsugn, ett barn som kastas över broar, barn dry-drunknade, stulna barn, barn ofredade, barn begravda.

Sedan vi fick barn.

När nyheten cykeln snurrar allt vidare, det krävs mer arbete för att vara nöjd, tror jag. Det är svårt att undvika dåliga nyheter, som media konkurrerar om vår splittrad uppmärksamhet. De pund nyheter hårdare och allt mer gång på gång, fram till "Breaking News" aldrig ens lämnar skärmen.

Igår, nu slog jag på tv för att hitta Peter Kanin för min fyra år gamla, innan jag kunde byta kanal, som vi hörde, "En Jordansk pilot har bränts levande av ISIS." Nyheter webbplatser som nu innehåller ofta, VARNING: GRAFISKT INNEHÅLL, en varning som ignorerar den inneboende frågan om det är etiskt att visa någons död i ett skyltfönster. Döden är till salu överallt.

Kan vi känna de skrämmande, sorgligt, spännande, tråkiga detaljer för många av våra vänners liv på sociala medier, och av någon av de tusentals bloggare och essäister. Vi vet bara inte om det "är möjligt molester" på en närliggande park genom närheten skvaller; vi vet om de i Toledo, Sacramento, och Hartford, också. Vi vet inte bara om dödsfall av våra egna familjemedlemmar, men om dödsfall av andra som vi aldrig träffat. Vi läser sorgliga ord och, för ett ögonblick, vi lever för dem.

Folk gillar att säga att Internet har gjort världen mindre. Vi är ett globalt samhälle. Vi har Etsy kunder i Puerto Rico, kollegor i Amsterdam, på nätet kompisar i Japan.

Men det är en björntjänst, verkligen. Världen är inte liten. Världen är enorm. Du kan ansluta alla frågor till Google och få svar på grund av att någon satte den där. Det är hur stor världen är. Du kan söka, "Hur att rengöra en P-fällan" och få ett tiotal videoklipp—eftersom det inte finns tillräckligt med människor i världen som en del av dem gjorde vvs-videor.

Så det krävs arbete för att komma ihåg: Ja, döden är till salu överallt, men det gör det inte till vår. Döden är runt om. Men det är inte alltid alla runt omkring oss. Världen är stor. Våra liv är små.

Att läsa om försvunna barn gör att många föräldrar tror att världen är farligare än det brukade vara, även om det statistiskt är det inte. Främling faran är verklig, men det är inte så vanligt. Om vi vill skydda våra barn, vi ska helikopter runt familjen, grannar, tränare och präster. De är mer benägna till övergrepp mot barn än någon främling.

Jag har lärt mig att skydda mig själv lite, så att jag verkligen bli galen, sjuklig person som jag var rädd jag var. Jag behöver inte titta på en hel del av lokala nyheter. Jag behöver inte titta på videor på halshuggningar. Jag behöver inte läsa artiklar och inlägg om dödsfall bland barn.

Jag försöker att veta tillräckligt för att undvika okunnighet, men inte så mycket som jag vet cynism och sorg i mina ben. Jag försöker att komma ihåg att bara för att jag läste det, betyder inte att jag måste påstå att det kan hända och lägger en sten till min borg.

Och jag satte på det igen: jag kan inte skapa en bubbla runt mina barn. Jag kan inte skapa en bubbla runt mina barn. Jag kan inte skapa en bubbla runt mina barn.

Jag kan bara försöka skydda mig själv, så jag kan bli en lyckligare människa och höja gladare barn. Så jag kan låta mina barn leka ute ensam och vårda oberoende och därmed förtroende. Så jag kan låta dem prata med en främling och lära sig att ledas av empati istället för rädsla, och sedan gå vidare för att skapa en bättre och säkrare värld för sig själva.

Låt oss göra en pakt. Låt oss titta på färre minuter av våld nyheter varje dag, läsa färre inlägg om sjuka barn om oss är friska, oroa sig mindre över saker vi inte kan kontrollera (allt), och erkänna världen för den enorma och mest underbara plats det är. Låt oss titta på ett träd med våra barn. Låt dem misslyckas ibland och känner mig ledsen så att de kan känna lycka. Låt oss tala med främlingar. Då kanske istället svävar över våra barn, vi kan rida längs vågorna med dem, upp och ner, ner och upp.

Låter inte det trevligt? Inte okunnighet, men lycka ändå.

ADVERT

Lägg till din kommentar