Jag Hatar Att Jag Gör Dessa 10 Saker

Innan jag fick barn, brukar jag hade mina agera tillsammans. Jag förstod inte hur folk kunde leva & fungera när de var bara att flyga av stolen av sina byxor. Jag tyckte om att vara organiserad, att jag gillade att planera framåt, och jag tyckte att tänka på andra.

Nu, efter barn, att jag sällan känner att jag har mina agera tillsammans. Jag hatar att jag har förvandlats till den förtvivlade mamman som jag använde för att håna, men det verkar bara vara den typ av djur. När du håller två små pojkar lyckliga och friska dag in och dag ut, något oväsentliga går ut genom fönstret. Det finns ingen tid att få ihop allt. Här är 10 exempel på saker jag avskyr att göra, men kan inte bryta mönstret:

1. Jag glömmer att svara på textmeddelanden.

Om jag inte svarar på ett sms i samma ögonblick den kommer in, det är en .01 procent chans att jag kommer att svara på det senare. Jag har en dålig vana av att läsa upp meddelanden när de kommer in eftersom jag hatar den lilla röda påminnelse bubbla på min telefon. Naturligtvis innebär detta att jag aldrig kommer ihåg senare att jag faktiskt fick det meddelandet. Så samtidigt som jag verkligen vill svara dig eller hålla sms-konversation, jag har oftast inte. Jag skulle säga att du kunde skicka mig en påminnelse sms: a, men de flesta av mina vänner är mammor som aldrig skulle komma ihåg att göra det heller. Vi förstår detta om varandra och allt är förlåtet.

2. Jag måste ställa in flera signaler för vardagliga uppgifter.

En kvinna utan barn kan inte förstå hur någon någonsin kunde inte hämta sina barn från skolan i tid. Men jag ställa alarm för mig själv att se till att jag vet vilken tid det är och att det är dags att faktiskt börja få lite man redo att gå ut genom dörren för att gå och hämta storebror. Jag måste ställa in påminnelser för allt i mitt liv—när du ska köpa pumpor för en händelse i skolan, när läkarbesök är, när födelsedagar är på väg upp, eller bara för att ringa eller sms: a någon tillbaka (se Nr 1).

3. Jag kan inte komma ihåg något utan min smartphone.

Detta går tillsammans med Nr 2. Jag tror att anledningen till detta är att jag redan har så mycket i mitt huvud att om jag vet att något skrivs ned på andra ställen, min hjärna bara glömmer det. Jag kommer inte ihåg födelsedagar, mobiltelefonnummer eller e-postadresser. Jag minns inte enkla fakta eftersom jag bara att googla dem. Jag kan inte komma ihåg en fem objekt inköpslistan om jag inte har Evernote vid min sida.

4. Om det är inte är på den kalender, att det inte existerar.

Det har varit många gånger när min man har sagt något till mig i förbigående om ett möte som han har på en viss natt, men om det hamnar inte på min kalender existerar inte. Detta innebär också att jag kommer att bli irriterad när natten rullar runt, och han kommer inte vara hemma som jag förväntade mig att han skulle vara (även om han fick ge mig en rättvis varning). Jag kommer inte ihåg att visa upp för händelser av mina egna om inte är det i min kalender med ett larm inställt.

5. Jag måste planera in saker, eftersom jag av misstag överbokat.

Jag hatar att behöva avbryta för människor, men jag har haft ett par situationer nyligen var jag helt glömde bort andra saker som händer i våra liv och överbokat. Jag skulle vilja ge ursäkt att jag inte har det första i min kalender, men sanningen är, jag hade det i min kalender, men jag gjorde inte titta på min kalender tills efter att säga ja till den nya sak.

6. Vi är sällan tidigt och ofta för sent.

Jag hatar visar upp sent till saker, och det stör mig verkligen när andra människor är för sent. Innan barn jag följt principen "Om du är på gång, du är sen." Dock, efter barn vi har turen att få platser i tid. Jag hatar att inte ha en 10-minuters buffert. Jag hatar att dyka upp sent till ett möte eller ens få ihop, men när man har barn och en av dem alltid har att bajsa rätt som du går ut genom dörren.

7. Jag är aldrig fångas upp.

Jag håller en att-göra-lista (eftersom jag inte minns någonting utan det), men att att-göra-lista aldrig, någonsin slutar. Huset kommer aldrig att vara ren, det arbete som aldrig kommer att avslutas, och pojkarna verkar alltid behöver annan mat. Det enda sättet som jag verkligen kan slappna av är när jag vet att det inte finns något annat som jag bör att göra, vilket i slutändan innebär att nu när jag slappna av för jag känner att jag är förhala istället för att koppla av.

8. Jag vill inte nå ut till människor som jag bryr mig om.

Jag brukade vara mycket bättre om du checkar in med mina nära vänner och familj. Jag skulle för samtal, sms och e-post, bara för att säga "hej" och se hur de gjorde. Jag skulle komma ihåg vad som var på gång i deras liv och checka in vid lämpliga tillfällen. Nu måste jag ställa in påminnelser i min telefon bara för att få kontakt med de människor som jag bryr mig om.

9. Jag planerar inte att fina saker för människor längre.

Det finns ingen tid att tänka på den perfekta presenten eller skriva en tankeväckande kort eller planera en trevlig utflykt med någon. Mycket liten tanke går till presenter i dessa dagar eftersom jag sällan planera något längre än ett par dagar innan evenemanget. Jag hatar att jag gör det här för att jag har alltid älskat att vara tankeväckande och anpassa gåvor något. Nåja, någon dag jag kan göra det igen, eller hur?

10. Jag sällan ens slå in julklappar.

Att gå längs med present-ger misslyckas, att jag sällan ens slå in julklappar längre. Skatta dig lycklig om jag kasta detta i en presentpåse, men förvänta dig inte någon vävnad papper på toppen. Familj bara få sina presenter i butiken påsen som de kom in.

Jag är ganska säker på att jag inte är den enda person som hatar att de har förvandlats till oorganiserad mamma de svor att de aldrig skulle vara. I själva verket, jag kan sms: a några av min mammas vänner just nu, men som jag, det finns en liten chans att jag får ett svar (se Nr 1).

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar