Jag Hatar att Sätta Mina Barn i Säng

Jag älskar mina barn. Där, jag sade det. Jag älskar dem mer än livet självt och kan inte föreställa mig mitt liv utan dem.

Dock.

Här är något jag inte älskar: att Sätta mina barn i säng. Jag hatar att sätta mina barn i säng.

Jag har en vän som berättade för mig en gång att hon absolut älskar att sätta sina barn i säng och noggrant ser fram emot att ha stoppat dem i varje och varje natt. Jag vet inte varför jag fortfarande är vän med henne. Hon får mig att må dåligt över mig själv.

Är jag en dålig mamma för att från 6:00 i kväll ska jag titta på klockan som en hök otåligt väntar för sänggåendet för att rulla runt, till den punkt att jag fysiskt känner det som om mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mig av förväntan?

Från det ögonblick jag går upp på morgonen till det att mina barn går till sängs, jag jobbar arslet av sig som en wake-up service, personlig kock, djurhållare, butt vindrutetorkare, domare, chaufför, terapeut, lärare, städhjälp, tvättservice görare, livsmedelsbutiker shopper, förhandlare, aktivitet direktör, cirkusmanegen ledare, drill sergeant, i naturlig storlek kleenex, mode konsult, sjuksköterska, lekkamrat, professionell väggen klättrare (bildligt, inte bokstavligt), jack of all trades, master of NONE. Jag vill ha ett kex för att utföra dessa uppgifter dag efter dag efter dag med lite att ingen tacksamhet? Nej. Jag vill ha en 15-minuters paus. En riktig en. Inte en som handlar om mig, låsa in mig själv i badrummet medan jag låtsas att ta skit som jag inte fattar när de står på den motsatta sidan av dörren och knackar och ber mig flera gånger vad jag gör, anledningen till att det tagit mig så lång (det var en minut), och varför de inte kan komma in för att titta på.

Jag är ganska säker på att många människor kommer att tycka att jag är en hjärtlös mor eftersom jag föredrar att inte läsa mina barn en bok vid läggdags, men skulle hellre hälla upp ett glas vin och sitta i mörkret med mig undrar vad i helvete som just hänt...igen.

Här är en titt på sänggåendet rutin i mitt hus: Läsa minst tre böcker till varje barn (de väljer den längsta och kära som vi äger, varje gång), som utövar tillsyn och för att underlätta den "gå på pottan och borsta tänderna processen" (som det finns aldrig tillräckligt med utrymme i diskhon och alla tycker sig ha rätt att spotta på samma gång), och personligen eskortera mina barn i deras separata sovrum mitt rekord gnäller, samtidigt som påminner dem om och om igen att det är läggdags är icke-förhandlingsbart. På allvar, att de aldrig vinna denna strid. Varför måste vi återuppleva samma obehaglig sekvens av händelser varje kväll? Kan vi inte lära oss av våra misstag och helt enkelt enas om att vi alla skulle kunna dra nytta av några riktiga egen reflektion när det gäller vårt beteende vid läggdags?

Här är vad som händer när de är faktiskt i deras rum: jag har för att "suga" mardrömmar av deras huvuden (en intensiv serie av händelser som engagerar mig försöker övertyga dem om att jag har någon sorts magisk kontroll över sina inre demoner). Därefter fortsätter jag att stoppa in dem i snäva, ge 27+ kramar och kyssar, viska söta nothings i deras öron, och sedan långsamt tums baklänges ut ur sitt rum i hopp om att ingen vidare kontakt till morgonen. Att som jag få en fot utanför dörren och som ett urverk båda mina döttrar har en absolut otrolig uppenbarelse. "Mamma, jag har glömt att berätta något som VERKLIGEN är viktigt!"

Och så börjar det; en ping pong-spel där jag är den lilla vita plast boll som studsar från rum till rum medan internt försöka prata mig från att hoppa ut min imaginära klippa och/eller skriker på toppen av mina lungor, "GO THE FUCK TO SLEEP!"

Allvarligt, jag är klar. Jag vill att stämpla ut. Jag behovet av att stämpla ut. Jag vet inte, men tills de äntligen släppa mig från dödens grepp och somna.

Att jag sedan tillbringa två timmar innan jag går till sängs packar deras lunch för morgondagen, vilket gör att de kommit ihåg att hänga upp den blöta snön byxor (vilket de inte gjorde) så att de är torra på morgonen, fylla tillstånd halkar och försöker att dricka lagom mycket vin för att undvika en morgon med huvudvärk ändå hindrar mig från att tvångsmässigt oroande om det faktum att en dag kommer de att alla har vuxit upp och jag kommer fruktansvärt missa våra läggdags rutin. För närvarande är känd som the shit storm som jag fasar för varje enskild natt.

Relaterade inlägg: Jag Hatar Att Leka Med Mina Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar