Jag Hatar Att Leka Med Mina Barn

Sex små ord som sätter skräck i ditt hjärta.

Sex små ord som kan föra dig till dina knän, ta dig ner till marken, bryta ryggen och röra ditt sinne.

"Mamma, vill du leka med mig?"

Curly Mop, nyligen fyra, hade precis börjat dagis, och vi blev lidande genom en massa halv-dagar.

Jag hade plockat upp henne vid lunchtid och vi hade nu tre timmar innan vi var tvungen att återvända för att samla in Bombnedslaget. Efter en smörgås, hon tittade upp på mig genom hennes fransar och yttrade dessa sex ord.

Några av er kommer att hata mig och kalla mig en dålig mor, men jag är bara ärlig när jag säger att jag ryser när jag hör de orden. Jag hatar att leka med mina barn. Ge mig en Barbie docka och jag kommer att klä och klä av det glatt i många timmar. Ge mig en bok, och jag kommer att läsa det till vem som helst som lyssnar. Ge mig lite Lego och jag skall bygga något fantastiskt. Ge mig ett brädspel och jag är glad att rulla tärningarna. Men be mig inte att "spela" eftersom det är inget roligt om att spela.

"Låtsas att det är cirkus nu, men jag är inte en clown. Låtsas att jag är en fjäril. Okej, Mamma?" sa Mga.

"Okej", svarade jag.

"Du har att säga," Här kommer fjäril," " hon berättade det för mig.

"Okej," sa jag entusiastiskt. "Du är en fjäril. Jag älskar din glittrande vingar. Kan du lära mig flyga?"

"Nej Mamma, du behöver inte säga det. Du kan bara säga, " Here comes the butterfly.' Okej?" sa hon crossly.

"Okej. Förlåt. Här kommer fjäril", sade jag, känsla straffade.

"Jag är inte redo ännu, Mamma. Du kan inte säga det ännu." Hon rusade in i nästa rum och jag hörde innehållet i klä-upp lådan tömdes på golvet. "Jag är redo", säger hon kallas.

"Här kommer fjäril", ropade jag. Hon dansade, och bär några vingar. Hon gjorde en virvel och snabbt gick tillbaka in i lekrummet.

"Okej, nu låtsas att detta är en show, och jag är en Barbie brud flicka, och detta är mitt bröllop."

"Okej", svarade jag.

"Du måste säga "här kommer Barbie brud flicka," " hon berättade det för mig.

"Okej", sa jag. "Här kommer Barbie brud flicka."

"Jag är inte redo ännu, Mamma. Du kan inte säga det ännu."

Jag var i början av att upptäcka ett tema.

Att "leka" med min dotter i grund och botten består av henne att berätta för mig att "låtsas" något. Vi behöver faktiskt inte får göra vad hon utger sig för att vara, det är absolut en verbal sak. Låtsas att jag är en sjöjungfru. Låtsas att det här är mitt hem. Låtsas att du är en haj. Men jag får inte till vara en haj. Jag måste bara säga Jag är en haj.

Så jag finner mig själv att göra de mest fruktansvärda saker för att få ut av att "leka".

Jag behöver gå på toaletten. Jag måste göra en kopp kaffe. Är att telefonen ringer? Jag tycker mig höra att brevbäraren. Och det värsta: jag ska bara kolla mina mail, vilket är bara något bättre än " vill du titta på TV i stället?'

Jag vet att det kommer inte att dröja länge innan alla mina tjejer är för gamla för att vill spela med mig längre. Jag är säker på att jag kommer att känna mig dålig att jag inte spelar med dem mer när de var små. Jag tycker illa om massor av andra saker, vad som är lite mer modern skuld läggs på toppen?

Jag uppskattar att de "visar" tjejer sätta på, där de dansar och snurra och sjunga. Jag älskar dem för att de är söta, men också för att jag vet min plats. Jag är uppskattande publik. Jag ooh, jag ahh, jag klappa och jag tar bilder. Jag är inte förväntas att vara med och det är bra. Jag kommer verkligen att bli ledsen när de visar slut, när de växer i medvetande, och inte längre vill vara i centrum för uppmärksamheten.

Men fantasilek där det inte finns någon möjlighet att använda min fantasi som driver mig nötig. Som skällde order av en fyra år gammal är inte roligt, så jag kommer att fortsätta att leva i rädsla och ett av de sex små ord, "Mamma, vill du leka med mig?"

Relaterade inlägg: 10 Anledningar Till Att Inte Spela Brädspel Med Dina Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar