Rage Against The Playdate

Jag hatar att spela-datum.

Jag menar, om du vill ha mina barn över för en "spela-datum," jag kan acceptera inbjudan förutsatt att du inte förväntar mig att återgälda. Nu, jag vet att det är i allmänhet inte socialt acceptabelt i denna dag och ålder, men låt mig förklara...

När jag växte upp – och förmodligen när du växte upp, för det finns inget sådant som en "playdate." Om du vill spela med någon, du gick och knackade på deras dörr och frågade om de kunde komma utanför för att spela. Att leka var att spela – det var ingen "dag" – dvs, schemaläggning ingår. Du och dina vänner gick ihop och spelade tag eller kurragömma eller hoppa rep eller rode cyklar, eller klättrade i träd, eller rökt filched cigaretter, eller helvetet, även toalett tapetserade i andra människors hus – men inget av detta krävs målsmans organisation och förvaltning.

Hela playdate fenomen har kommit till stånd på grund av att vi över-förälder och över-schema för våra barn idag. Förutom skolan, det är en alltför stor belastning av läxor (som har vuxit exponentiellt sedan jag var liten), plus alla fritidsaktiviteter och berikande aktiviteter att barnen är delaktiga i. Så, visst, om barnen vill spela nu har det pressas in i ol' schedooley, och föräldrar, oavsett skäl, känner dig manad att ordna och övervaka det.

Jag är inte ett fan.

Jag föredrar att gå tillbaka till den gamla goda tiden när barnen bara dök upp på varandras dörrar och spelade med dem som var tillgängliga, helst utanför. Kanske en riktigt trevlig mamma som skulle dela ut popsicles till ragtag gäng barn i hennes trädgård, men ger ett kärleksfullt tillagade (hmm, är det ett ord?) sit-down mellanmål var inte en del av affären. Och mammor var inte förväntas hänga ihop bara för att deras barn umgicks. Jag menar, jag vill veta att du inte är en seriemördare eller en pedofil, men vi behöver inte vara vänner om vi inte redan är vänner. Så låt oss bara ta att trycket från varandra just nu.

Och ja – om sanningen ska fram, jag har mina händer fulla nog med mina sju som det är, det är högst osannolikt att du någonsin kommer att få ett samtal eller meddelande från mig som inbjuder dig att lägga till din kull som min. Nej, jag är bara inte en masochist, okej? Och även om jag gjorde vakna upp med en vild impuls att ordna en playdate på min egen hemmaplan, är chansen att jag aldrig skulle faktiskt kunna få det att hända eftersom jag är så spridda i dessa dagar, är det ett under att jag kom ihåg att ändra Scarlett ' s blöja några gånger om dagen. Plus, jag skriker en hel del.

Så det är bättre för alla inblandade om du bara skicka dina barn över att knacka på vår dörr och ber om att mina barn kan komma ut att spela. Bara förvänta dig inte att dina barn att delta i någon organiserad hantverk eller verksamhet här, för att äta en ekologisk, hemmagjord mellanmål, eller för att komma tillbaka hem med en goodiebag. Du ska ha tur om de kommer tillbaka hem utan att en ny dålig vana eller svär ord de har plockat upp från mina barn.

Medan dina barn och mina barn spelar utanför, jag kommer att sitta inne med en cocktail, och tackar min lyckliga stjärna för att någon fått ut dem ur mitt hår för ett tag.

ADVERT

Lägg till din kommentar