Varför Jag Bestämde Mig För Att Visa Upp Mina Ben I Sommar

"Mamma, du ser hot."

Vi var på Hawaii på vår semester med familjen för ett par år sedan när min dotter slutade mig som jag var att sätta på ännu en maxi klänning för att gå ner till stranden. "Du behöver bara sätta på en badplats kostym," sade hon.

Hon hade rätt. Vi hade varit i paradiset i flera dagar, bor på en resort med en vacker pool som fanns i fötterna på den underbara stranden. I stället för att sparka tillbaka och njuta av livet på ön, jag var tryckande värmen under solen. Det hade ingenting att göra med min brist på lämpliga stranden slitage, och allt att göra med mina ben.

När jag växte upp, jag var super skinny. Alla skulle alltid kommentera hur tunna mina ben, och likna dem allt från tandpetare till pinnar. Jag hatade det. Som en svart flicka som kommer av ålder under 90-talet, att vara "tjock" var i. Min skinny legs var pinsamt, så jag höll dem täckt upp, ibland bär två par jeans på en gång för att lura folk att tro jag var tjockare än jag egentligen var.

När jag blev äldre, och säkert efter att jag fick mitt första barn, jag lägga på lite vikt. Efter år av människor som uttrycker oro för att jag var "för smal" jag var tacksam över att få vara vad en del personer som anses vara en "vanlig" storlek. Jag fick inte uppskatta det för länge, för då började jag höra kommentarer om min big ben. FML.

Jag kunde inte tro det. Det var som om jag inte kunde vinna. Trött på att lyssna på människor ge sina åsikter om min kropp, jag bestämde mig för att det var lättare att bo täcks upp. Även i sommar. Även i Hawaii. Visst, jag var varm, men med mina ben ur sikte, ingen kunde säga något till mig om dem.

Vad jag inte tycker om mina ben exakt? Tja, det finns ingen definition men massor av celluliter. Mina lår flytta även när jag sitter stilla. Min cankles inte göra mina ben några favörer, heller. Samtidigt som jag hatar att klaga, det är inte svårt att märka sina brister när så många att folk känner att de kan lämna synpunkter på hur de ser ut. Till exempel, en välmenande vän från kyrkan anmärkte en gång om hur min "big ben", gjorde en kort kjol ser ännu kortare. Hon var bara skämt, men vad hon inte visste var att jag hade gått fram och tillbaka om att bära kjol på alla i första hand. Jag kände mig självmedveten för hela kyrkan efter det.

Men den dagen i Hawaii, när vi var på väg till stranden och min dotter ringde mig ut för min obekväma strand klädsel, slog det mig att jag behövde för att komma över mitt ben frågor. Förutom att titta löjligt att försöka leka i havet bära en långklänning, jag skickar skadliga meddelanden till min dotter.

Vad innebär det att visa henne om Mamma kan inte ens njuta av en semester eftersom jag är så obekväm med min gud givna utseende? Hur kommer hon att växa upp och tänka på sig själv och hur hon ser ut (speciellt eftersom hon har samma smala ben jag hade för flera år sedan)? Varför bryr jag mig mer om vad andra människor kanske säger eller tycker om hur jag ser ut än att bära kläder som kommer att låta mig ha kul på stranden med min familj?

Jag bytte om till baddräkt som dag. För första gången på evigheter, jag kunde köra igenom vågorna med mina armar i luften, snarare än att försiktigt kliva i vattnet med min långa kjol samlades i mina händer försöker att inte få det alltför våt. Det var det roligaste jag hade gjort i ett tag och jag märker inte mina lår jiggling en gång.

Senare, när jag satt på en handduk i sanden torkar ut under solen, jag märkte att jag hade missat en fläck rakning. Och jag visste inte ens bryr sig. Jag lade tillbaka med händerna bakom huvudet, och korsade mina ben med inte en själv-medveten vård i världen. Min dotter sprang upp, satte sig bredvid mig och sade igen, "Mamma du ser hot." Jag berättade för henne att jag mådde bra. Temperaturen var precis lagom. "Nej," sade hon, "du ser hot i baddräkt. Jag sa ju det!"

Japp, det gjorde hon. Och hon hade helt rätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar