I Försvaret för att Gå Skamlös

Jag ville krama henne för detta. Att stå upp och hoppa upp och ner och ropa: "ja Ja ja! You go, girl!"

Jag minns inte exakt vad vi pratade om när assistenten med urklipp gick—det var antingen Sandberg kommande bok, Lean I eller utgivningen av min senaste roman som jag lovade att skicka henne—men jag minns att vi hade djupa i vårt samtal och njuter av oss själva och vår dryck då biträdet sa, "Okej, Sheryl, du behövs på hår och makeup."

Sandberg ' s face—hennes vackert omålad ansikte föll. "Det är galet, är det inte?" sade hon, tycktes läsa mina tankar. "Och så orättvist." Många av de andra talarna som dag, och alla chefer för olika avdelningar på Facebook, var män. De var inte behövs i hår och smink och aldrig skulle vara. Jag inte har en bandspelare med mig den dagen, så jag kan inte citera resten av vad Sandberg sade direkt, men det räcker med att säga att vi delade några väl valda ord på temat bortkastade timmar vi kvinnor förlorar på att primping, bara så att vi kan bli tagna på lika stort allvar som män. En man utan smink är en man. En kvinna utan smink gör ett uttalande som kan grovt störa hur hon ses betalat, och hört.

En man utan smink är en man. En kvinna utan smink gör ett uttalande som kan grovt störa hur hon ses betalat, och hört.

Ingen av oss hade emellertid några snabba lösningar på denna gåta. Det skulle kräva den typ av feministiska uppvaknande, vi bestämde oss, att ingen damtidning någonsin skulle touch. I själva verket, jag sa till henne, jag försökte pitching någon version av den här berättelsen till olika damtidningar över åren, även om jag visste att de aldrig skulle köpa det, eftersom de är ekonomiskt beroende av ad försäljning från L ' Oreal och Maybelline, och du behöver inte bita den hand som föder dig.

Under tiden vi har varit kvävning på denna skitsnack—resultatet av en symbios mellan messenger och sponsor—för år. Tio tips för smokier ögon! Hur man skapar läppar han vill puss! Få en naturlig look med dessa sex fantastiska produkter!

Den naturliga looken? Ge mig en jävla paus. En dag—en dag—jag skulle vilja se Vogue eller Cosmo eller Glamour gå med lock rad som denna: Glöm smink! Män vill se, röra och kyssa ditt riktiga ansikte!

Den naturliga looken? Ge mig en jävla paus. En dag—en dag—jag skulle vilja se Vogue eller Cosmo eller Glamour gå med lock rad som denna: Glöm smink! Män vill se, röra och kyssa ditt riktiga ansikte!

Mitt eget uppvaknande på kosmetika framför hänt i mitt college studentrummet, 1986. Jag skulle varit flitigt bära smink eftersom sommaren efter sjunde klass, när Nancy Sherman lärde mig att använda hennes blå eyeliner framför light-up-spegel, hon tog med henne till det passande namnet Tonåring Staden, vår sleepaway-camp-cum-den-för-teen-ondska. (Låt oss bara säga att jag lärde mig en hel del mer viktiga kunskaper för livet som sommar än eyeliner ansökan.)

© Deborah Copaken

Jag hatade sätt smink kände på mitt ansikte, men det var en tonåring flicka tänkt att göra? Alla tjejer var som bär det, så jag tänkte att jag var tvungen att, för. Det verkade som om bara ännu en av dessa udda men nödvändigt rites of passage av kvinnliga tonåren, som att köpa tamponger eller bära en behå.

Sedan jag tappade syra med några vänner under mitt första år på college och blev för alltid förändrad. Inte nog med att jag kommer ut ur denna första resa bestämt sig för att bli en krig fotograf istället för en advokat, som mina föräldrar skulle ha föredragit, men jag tog en titt på mitt ansikte smälter i min badrumsspegel och hade en uppenbarelse så stark, jag kan fortfarande känna att det till denna dag. "Vem är det du försöker lura?" Jag trodde, att se mitt ansikte täckt i olika skikt av bas-och rodna och färg. "Det är en lögn."

Jag tog en titt på mitt ansikte smälter i min badrumsspegel och hade en uppenbarelse så stark, jag kan fortfarande känna att det till denna dag.

Jag rensat ut varje tum av att smink med tvål och vatten, och när jag var klar—efter någon bra dop—jag kände mig renad och pånyttfödd.

Ända sedan jag har ganska mycket borta skamlös när jag kan. Jag är på jobbet skriver detta skamlös. Jag gick nyligen på min första blind date—någonsin—skamlös, att räkna om han inte gillar mig utan smink, skulle han aldrig som mig, period. I själva verket tar det en hel del för mig att dra ut i krig färg. En anställningsintervju, ett bröllop, ger en föreläsning, sitter för en författare foto, gå på TV: dessa är några av de många gånger när jag följer samhällets normer för att vara korrekt klädd, på samma sätt som jag inte skulle dyka upp till en begravning i jeans eller till en luau i en kostym. Och ändå en del av mig önskar samhälleliga normer inte skulle bry sig så mycket om mitt jävla ansikte.

© Cristobal Vivar

För en stund, jag kom undan med det, denna subversiva daglig handling av kvinnlighet. Men i dessa dagar, som jag driver femtio, välmenande vänner håller dra mig undan för att försiktigt föreslå att jag kanske borde använda lite på mina ögon, kinder och läppar, du vet, särskilt som jag är nu ute igen efter två decennium äktenskap.

Nej, jag säger till dem. Nej! Jag vet att jag inte Gwyneth Paltrow—som till min stora glädje har nyligen inlägg bilder av hennes nakna ansikte på Instagram—men om det personliga är faktiskt det politiska, så jag har alltid hävdat att det ska vara, då kanske min lilla "subversiva" agera med min icke-movie-star ansikte kan blomma i en revolution. Jag såg nyligen Christine Lagarde i ett samtal med Hilary Clinton [se nedan, värda att lyssna till, som de talar om dubbelmoral när det gäller skönhet och utseende i politiken], och jag slogs av hur vacker den franska Lagarde tittade upp på scenen med sin till synes nakna ansikte och grått hår, en blick, en Amerikansk kvinnlig politiker, som Clinton, skulle vara ställd vid skampålen för givet.

Jag vet att jag inte Gwyneth Paltrow...men om det personliga är faktiskt det politiska, så jag har alltid hävdat att det ska vara, då kanske min lilla "subversiva" agera med min icke-movie-star ansikte kan blomma i en revolution.

Leta. Det behöver inte ens blomma i en revolution, så mycket som att ge dem av oss som är fed up med smink förmågan att bara säga nej. Då kanske nästa gång Sheryl Sandberg och jag råkar möta upp i ett grönt rum, istället för att bli avbruten av ett urklipp-svingar assistent ringer upp henne i håret och smink, två av oss kan hålla lutande i, skratta och prata om hur bra det är att vara kvinna i denna dag och ålder, där du kan—utan att någon slår en väl fodrad eye—steg maskless på livets scen.

foto: Cristobal Vivar

ADVERT

Lägg till din kommentar