Jag Hatar Läxor

Jag har en bekännelse att göra: jag hatar läxor. Jag hatar att göra det, jag hatar att hjälpa till med det; jag hatar blotta existensen av det. Åh, jag har en kindergartner. Och sluta skratta, han får en hel del läxor.

Han får ett paket i början av veckan som måste vara klar till på torsdag. Det är alla kalkylblad och de flesta instruktioner är ofullständiga och jag förstår inte vad läraren vill ha och jag vet inte hur jag ska förklara det för honom. Och då han får kalkylblad som skulle vara färdig i skolan för att säga saker som "du slutför" och har inga instruktioner för dem. Förutom att säga, "Michael, vet du vad du ska göra här?", exakt hur gör jag för att få honom att avsluta detta?

Och så var det som att läsa böcker och poesi mappar och familj läxor. Familj läxor? Jag gick till dagis, tack så mycket.

Nämnde jag att DAGIS?

Jag kanske låter missnöjd, men jag är trött på att spendera varje natt slåss om läxor. Jag är trött på att undervisning begrepp som inte får lära sig i klassrummet men har läxor om dem. Jag jobbar, min man jobbar, vi rusa hem, göra middag, och sedan göra läxor. Då är det bad, säng, och vi börja om nästa dag. Min son är förvånad över de dagar som vi säger, "du behöver inte ha några läxor." Normalt är detta helger.

För att inte nämna all den forskning som säger att läxor i början av betygen betyder ingenting. Det är inte ett tecken på lärande eller framsteg eller lär barnen något annat än utbrändhet. Vi kämpar och det är tårar, några av dem mina. Av första klass som min son kommer att hata lärande. Vad är det här går att lära ett barn?

Jag är inte en anti-utbildning förälder. Jag är en advokat. Jag är volontär på skolan. Jag tror starkt på utbildning och att läsa och skriva. Jag är bara inte säker på varför arbetsblad och övningar och obligatoriska nattliga läxor med forskningsprojekt lära en fem år gammal. Och lura inte dig själv. Föräldrarna gör detta läxor längre du går i de övre årskurserna.

Och då barnen inte lära sig något.

ADVERT

Lägg till din kommentar