Jag Hatar Rätt Brats (Inklusive Mina Egna Barn)

Mina döttrar är 5 - och 7-år gammal och jag älskar dem så hårt att det gör ont. Jag råkar också tror att de är rätt brats, och det får mig att vilja spotta naglar. Innan du gå och få dina trosor i en stor knaprig tuss, hör här:

Jag tar fullt ansvar. Det är mitt fel. Jag gjorde dem på detta sätt.

Tyvärr, föräldrar är en klar nackdel när det gäller att öka barn eftersom när vi har insett felet på vårt sätt, våra barn redan skitstövlar, och ångra den skada och det är näst intill omöjligt.

Jag är bra på mitt sätt att gottgöra de skador som jag har gjort. Jag kräva sätt, vi talar om tacksamhet och jag ta vara läraktig stunder, när de uppstår, med hopp om att mina barn bra människor. De har börjat förstå dessa lektioner, men det är en uppförsbacke slaget. Det skall heller inte hjälpa att när de ser att andra har rätt brats kör skiten visa i deras världar.

Tillåt mig att expandera ...

Barn Som Vill Vara Med Och Väntade På

Det hela börjar när de är små barn och vi har att vänta på dem hand och fot. Men gissa vad? De växer upp och de kan göra nytta skit! Även en 2-åring kan rena skiten upp.

"Mamma! Få i mig lite vatten." Hells nr. Får knulla och använda dessa saker på slutet av armarna. De är kallade händer, och de är super bra.

"Jag vill ha en fika." Tack för informationen, barn. Senast jag såg, att du kunde ta din röv över till köket och sätter på de saker vi pratade om att arbeta. Minns du? Dessa hand-thingies? Plus, barn som använder noll uppförande med mig, får noll hjälp från mig.

Ett ord: MIDDAG. Inte få mig att gå eller att jag kan förlora min skit. En måltid. Tid. Och dessutom, dessa små händer kan använda en kniv och hacka skit. Vill du äta det? Du kan hjälpa till att göra det.

Barn Som Vägrar Att Göra Sysslor

Jag börjar låta som en riktig surkart, men jag ska fan om jag kommer att spendera de kommande 15 åren städa upp efter ett pack vilda jävla djur. Leksaker, kläder, glitter, skor, ryggsäckar, skid märken ...

Är det lättare att städa upp det själv än att ta itu med sina whiney skitsnack?

Ja.

Är det snabbare om jag gör det?

Ja, visst fan.

Är jag redo att sätta smack ner och göra vad det tar att göra dem ansvariga, ansvar och vara tacksam, även om det innebär att jag måste uthärda timmar av smärta och lidande, medan gjutning dem till goda medborgare?

Knulla ja.

Barn Som Inte Har något Begrepp om Pengar

Varje gång jag går till Målet, tiggeri och inlaga driver mig till vansinne, de vill ha allt! Jag brukade ta med dem till dollar bin bara stänga sina yappers, men inte mer. Vi samtala om priser, vi talar om budgetar och jag säger till dem att de kan ha något som de kan betala för. De får en liten ersättning, de är att lära sig om budgetering och utgifter.

Du kan hitta en bortskämd unge från en mil bort, som alltid skryter om sina nya skor, deras nya cykel, deras nya bla bla bla. Klart, det är inte barnets fel, föräldrarna är amok, duscha sina otacksamma barn med mer och mer skit, för att skapa den ultimata 7-åriga konsumenten. Lås skiten ner och lära ditt barn värdet av pengar du kasta runt.

Frågan

Kärnan i problemet – och mitt misslyckande som en mor – är detta: vi vill inte ha deras hjälp, eftersom det skapar en jävla massa mer arbete för oss. När de hjälper till att laga mat, vi måste titta på dem hacka, de spiller skit över och ärligt talat, vi är bara lite rädd ett finger kommer att hamna i salladen.

Vår kortsynthet lämnar oss med oförmåga att delegera till dem. Vi vill undvika det som gör vårt liv mer i den nu, men så mycket lättare i det långa loppet. Den strid som kommer med att be dem att bidra med är en high-stakes kamp och en avgörande punkt som alla föräldrar måste arbeta sig igenom. Payoff är freaking golden, och min förhoppning är att med deras 10: e och 12: e födelsedagar de kommer att göra middag för mig. Gimme some köttfärslimpa Biiiiaatch! (Du och tack.)

Jag vet inte om dig, men min rätt brats och jag är på väg till härliga inlösen och ta strider en efter en efter en. Föräldrar! För att jag älskar alla saker helig, fortsätt kämpa den goda kampen, och våra barn kommer att vara ledare för en dag, och en bra ledare vet hur man ska städa sitt eget jävla rum.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar